Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Banul public zace captiv în ghearele unor tâlhari fără școală, educație și principii morale

Mortul din pământ nu-și găsește niciodată dreptatea. Orice nenorocire televizată e rumegată cu indiferență și cu o cruce evlavioasă, ca să prindă la șeful suprem: „Doamne ferește!”. Și continuăm spre o altă dramă cotidiană de prime-time.

Odată cu explozia tembelismului online, relativizarea valorilor de conviețuire socială își trăiește perioada de aur. Setul de reguli nescrise, care a etapizat armonios transformarea maimuței în agricultor și a tribului în burg, reprezintă astăzi, mai mult ca niciodată, doar o glumă taxată de râsul zgomotos al proștilor vocali. Oamenii educați devin rușinați de propria condiție. Ghiolbanii au capturat istoria.

Statul e mort, la fel ca și mortul făcut pulbere de bipedul Mario Iorgulescu. La fel ca și copiii spulberați la 2 mai. Moartea îi ia, iar statul desăvârșește batjocura prin organe, prin magistrați, prin vecini, prin tot.

România a crescut în ultimii ani ca voinicul din poveste. Cifrele oficiale produc invidie pe bătrânul continent. Cu toate acestea, din România se pleacă masiv. În continuare. Este pentru prima dată în istoria postdecembristă când românii nu sunt alungați de foame. Altele sunt resorturile interne care îi fac, în 2024, să plece înjurând amar printre dinți.

Ca orice european de condiție medie, românii mestecă, la discreție, plasticul de consum. Ai noștri umplu resorturile sudice de turiști, lăsându-i perplex pe greci și pe bulgari. După care emigrează. Românii își caută minima securitate socială care, acasă, lipsește cu desăvârșire. Și ajung debusolați în locuri ciudate, cu vreme neprietenoasă, cu limbi diferite, tradiții diferite, își înstrăinează copiii și sufletul, alungați de jegul moral de acasă. 

Distopia asta trăită la firul ierbii nu pare a fi subiect de interes pentru politicieni. Fiecare cu realitatea sa. Cifrele să iasă bine, sinecurile să meargă înainte, iar liota de viermi bugetofagi să își continue jaful – astea sunt preocupările hoților la costum. Banul public zace captiv în ghearele unor tâlhari fără școală, educație și principii morale. 

După ce privesc la televizor beizadelele criminale scăpând, românii merg mai departe, cu frica-n sân pentru viitorul copiilor, într-o lume fără cap și coadă, în care copiii noii snobilimi post-decembriste sfidează opulent societatea, călcând la propriu pe cadavre. Domnia escrocilor și a incompetenților trimite oamenii în mormânt sau, după caz, peste hotare. 

Alegerile care vin completează batjocura generală. Iată-i, vin din urmă, apărând sprințari pe panouri și în emisiuni prime-time, geniile Carpaților: covrigarul repetent și plagiatorul-ostaș aflat, desigur, în slujba țării. Spor la vot!

Sebastian IGNAT

Back To Top