Categorie: Pamflet

În sfârşit, o ştim din surse oficiale: România este o ţară muribundă! Şi noi care credeam că e zglobie, vioaie, doar cu niţică febră, galben-pământie la faţă, ulcer, varice şi un pic de gripă. Că, în rest, este bine mersi. Deci: dacă a fost luni, totul avea să meargă prost pentru români. Cu toate astea, prahovenii au fost mai cu moţ şi au început „uichendul” cu tarantele şi au sărit la gâţii lui Băselu. Au profitat de vizita acestuia la Târgul Caşcavelei, organizat pe Valea Doftanei. Oamenii i-au spus 1-ului om din stat: "Trăim mai bine, domnule preşedinte? Destul ne-aţi minţit, gata!" Sigur erau puşi de moguli să spună asta! Aşadar, huo, mogulilor!

Trei viceprimari se legănau pe o pânză de bonfaier

Primăria Ploieşti, adică Volo, a primit adrese de la Prefectura Prahova, adică de la Radu Oprea ICIM URBAN, prin care ex-viceprimăriţa şi noul vice de la Ploieşti nu ar fi fost „rocadiţi” ca la „carte”. Prefectul Oprea a semnat documentele prin care se arată că Hotărârea C. L. Ploieşti nr. 287/7.09.2009 a fost adoptată fiind respectate prevederile legale în sensul că "schimbarea din funcţie a viceprimarului se poate face de către CL cu votul majorităţii consilierilor în funcţie, la propunerea primarului”. Însă prin adresa nr 13545 Primăria Ploieşti este înştiinţată că Hotărârea Consiliului Local nr. 288/7.09.2009 privind alegerea unui viceprimar este nelegală fiind formulată acţiune în contencios. "În conformitate cu prevederile art. 3 privind Legea 554/2004 privind contenciosul administrativ cu modificările şi completările ulterioare, până la soluţionarea cauzei actul atacat este suspendat de drept”. Aşa că, acum, urbea lui nenea Iancu are parte de trei viceprimari! Nu se ştie cum, însă în opinia reprezentatului guvernului în Prahova, ploieştenii au un Vice-edil cu atribuţii, altul demis de CL, în absenţă, dar şi un alt Vice care cică ar fi fost numit ilegal. De râs, nu? 

Tot luni, Mazăre a avut ceva de spus

Primarul Constanţei, Radu S.S. Mazăre, le-a spus copiilor de la Liceul „Mihai Eminescu” din oraş că nu i-a plăcut şcoala, dar a învăţat ca să nu ajungă un "nătărău". Probabil că a terminat cu sintagma „măi animalelor de elevi, măi”.

Luni, trei viziuni rele pentru Manivelă

Miron Mitrea către politicieni: "O să ne ia naiba pe toţi!". Băi, manivelă, pe noi ne-a luat naiba de mult, în ţara asta, era timpul să vă ia şi pe voi, hahalerelor care sunteţi în Parlament!

Luni e zi de odihnă în Parlament. Că e după duminică.

Prima zi de şcoală a fost tot un fel de circ. Caricaturi cu Boc, cărţi poştale cu Geoană, politicieni păcăliţi de profesori. Deschiderea anului şcolar a dat peste cap programul de lucru al politicienilor. Parlamentul a fost pustiu. Aleşii au anunţat că vor să „lucreze” în teritoriu. Mai exact să meargă la ceremoniile de început de an şcolar în colegiile în care şi-au câştigat mandatul. Adică a început campania, băi contribuabililor, claro?

Votul sau nimic. 

Cristian Preda, europarlamentarul PDL, a anunţat că va susţine introducerea dreptului de vot de la 16 ani. "Dacă un tânăr poate munci legal de la 16 ani, de ce n-ar putea el şi vota de la aceeaşi vârstă?". Aşa e, nea Cristi. Că, oricum, ciordim de la 12, deci suntem maturizaţi forţat.

Loja Masonică s-a trezit! De luni!

Viorel Dănacu, conducătorul Marii Loje Naţionale a României (MLNR), a făcut o declaraţie şocantă, cu prilejul deschiderii anului masonic 6009-6010 şi al inaugurării templului masonic "Nicu Filip". El a spus că, în Marele Consiliu, s-a hotărât "retragerea totală a sprijinului faţă de toate instituţiile fundamentale ale statului, unde intră inclusiv Preşedinţia şi Guvernul" şi că MLNR nu doreşte "să fie părtaş la haosul şi hoţia care se instalează în toate instituţiile statului". Nea Viorele, da' ciorditorii ăia pe care îi primiţi în Lojă, după ce au devalizat ţara şi acum au nevoie de titluri, când îi paşte disocierea înaltelor dumneavoastră feţe? Aud?

Jaf armat. Mai mănâncă şi OTV-ul o pâine 

Un jaf armat a avut loc la un magazin de bijuterii din Călăraşi. Patru indivizi mascaţi cu cagule, înarmaţi cu pistoale şi săbii au furat opt kilograme de bijuterii. Cercetătorii noştri au ajuns la concluzia că aurul va fi recuperat din gura vrăjitoarelor, tămăduitoarelor şi a altor baragladine care populează România, singurul lor scop fiind ăla de a ne zâmbi, aurifer, din merţane. Ja la căruţă, mirandolinelor! 

Au fost descoperiţi alegătorii multipli. Tot luni, la naiba!

3039 de alegători care au votat multiplu? Pe 8 iunie, Ministrul Nica se lăuda că o să-i prindă pe ăia care au votat de mai multe ori la europarlamentare. Acum vine şi ne spune că are 3.039 de cetăţeni cu dosare penale gata, dar pe care nu-i poate trimite în instanţă pentru că nu are originalele listelor, acestea fiind blocate de Autoritatea Electorală Permanentă. 

Telegraful dă o anchetă despre Sebastian Ghiţă. Adică Liviu îl beleşte pe Sebi.

Ghiţă Asesoft are, şi el, parte de o zi proastă: „Telegraful de Prahova” îl zgândăre cu afacerile sale din trecut. Dar şi cu dosarele de pe atunci!

Marţi - ziua când Boc a dat cu pachetele de legi în cetăţeni. Fără ca aceştia să aibă vreo vină. Poate aia că i-au dat un vot. Dar şi ziua când Geoană Fiorosul o dă la întors

"În unanimitate, parlamentarii PSD şi PC consideră că angajarea răspunderii reprezintă un gest nechibzuit şi care e dictat de Traian Băsescu, nu este decizia premierului Emil Boc, ci jocul lui Băsescu de a scoate PSD de la guvernare. Au mai existat angajări, însă niciodată în 20 de ani nu am asistat la un astfel de desfrâu de asumare", a spus Geoană. 

În unanimitate să ne apărăm idelile...

PDL a ocupat lojiile Parlamentului cu aplaudaci la asumarea răspunderii.

Năstase a avut, marţi, ceva de zis

Zicere din gura lui Adrian Nastase: „A cui e guvernarea asta ca să ne dea afară, a mamei lui Boc?!”. Nu, Bombo, e a mătuşii Tamara. E bine?

Dacă e marţi, e încă un jaf

O maşină a unei bănci care transporta valori a fost sechestrată în Munţii Gutâi. 

Se pune de o licitaţie de 96 de miliarde pentru renovarea sălii de 500. Cu panarama aferentă, normal.

Consilierii judeţeni şi „comandirul” Cosma se ceartă pentru un fleac de 96 de miliarde de lei vechi care ar fi necesari pentru renovarea sălii de şedinţe „500”. Păi nea Mircea se încurcă cu asemenea fleacuri, să avem rezon! 

Cu ocazia începutului de an şcolar, copiii din Buşteni au văzut portocaliu în faţa ochilor. Şi pe Savin.

Savin a spart 55.000 de lei pe rechizite şcolare. Nu de la el din buzunare, nu că n-ar avea, ci din bugetul urbei a scos cei 550.000.000 de lei! Savine, te iubim. Că ca tine nu găsim! - ar fi trebuit să scandeze copilaşii. Păcat că au lipsit giozdănaşele (portocalii) şi „orarele” alea cu o d-ră bine de tot!

Miercuri - se anunţă o foamete şi mai mare. Încăierare pe directori

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, spune că Guvernul are bani să plătească pensiile şi salariile, iar cei care susţin contrariul sunt nişte mincinoşi.
Astfel, Pogea l-a contrazis pe Mircea Geoană, care declarase că România are nevoie de împrumut de la Fondul Monetar Internaţional pentru a putea efectua plăţile salariilor şi pensiilor. 

Abramburica, din nou în prim plan

Ecaterina Andronescu demite toţi directorii şi inspectorii şcolari din învăţământul preuniversitar, numiţi în funcţie în urmă cu o săptămână. Actualii directori numiţi fără concurs de inspectoratele şcolare au fost demişi prin ordinul 5139 din 16 septembrie 2009. 

PNL-ul nu a murit. Decât la Prahova

Crin Antonescu despre Băsescu: „Fetele sunt bine amândouă, sunt realizate, au case luxoase, frăţiorul are afaceri prospere şi de viitor. Udrea o duce bine, o duce al dracului de bine, şi Ridzi o duce bine, şi Videanu o duce bine, şi Berceanu, şi Bercea Mondialu' o duc bine. Dacă mai câştigă un mandat, România va arăta aşa cum aţi văzut ieri. Fără Parlament, un fel de Mare Adunare Naţională, cu legi adoptate cu noianul, după bunul plac al cuiva, fără dezbatere socială, cu discursuri lungi, de ore întregi, cu monologuri ale unui conducător mult iubit, care le ştie pe toate, un conducător providenţial", a spus Crin Antonescu.

Boc - italiano vero paura

Boc s-a ţigănit cu membrii comunităţii românilor din Italia (PIR), în seara zilei de 16 septembrie 2009, la sediul Academiei României de la Roma. "Interzicerea accesului presei şi a oricărui fel de aparat de înregistrare şi fotografiere aminteşte reflexul dictatorial al unor guvernări trecute. Cenzura fără echivoc a acestei întâlniri demonstrează încă odată teama guvernanţilor faţă de opiniile „incomode” şi liber exprimate ale Diasporei". Totul pentru că PIR le-a transmis reprezentanţilor statului român să renunţe la cheltuirea fondurilor publice pentru deplasări în străinătate "cu scopul culegerii exclusive a consensului aplaudacilor".

Angajaţii CAS au avut o zi de miercuri nasoală rău

Cică amploaiaţii de la Casa de Asigurări de Sănătate a prahovenilor trebuie să „presteze” moca timp de o lună dacă mai vor slujbe. Compensat sau nu? 

S-a mai tăiat o panglică. La Proviţa.

Zaiafet mare de tot la Proviţa de Jos. Tăierea panglicii de la noul sediu al primăriei a fost un motiv bun pentru Mircea şi ai săi de a spune că este bine. Ce dacă buildingul a spart cam 40 de miliarde de lei vechi, dar nu stătea edilul în cort? Aşa măcar de o nuntă, botez tot se mai pune pe acolo. Plus comision, desigur!

Joi - din Azore, cu dragoste de la plopenarul Niţă! Bă, ăsta a fost chiar nesimţit!

Un festival internaţional în Insulele Azore a fost un pretext gigea perfect pentru edilul plopenarilor, nimeni altul decât Dragoş Niţă, ca, alături de soţie şi de copilul său, să facă un sejur internaţional - de vis? - pentru o perioadă de 20 de zile. Nu pe mangoţii lui! Ci pe bani publici, de la amărăştenii de plopenari. Delegaţia a inclus 35 de persoane, printre care şi un angajat de la taxe şi impozite, un medic veterinar, plus nevestele, copiii dar şi o soacră. Toată distracţia a costat 25.000 de euro, din bani publici. Bravo Niţă. De Crăciun ce facem, mergem la pol? Te fac un eschimos, un ren, o Laponie acolo, ceva? Dar de Paşti, merge de un Israel? Ruşine!

PNL mai câştigă din procese. Pe ici, pe colo...

Mai mulţi şefi de deconcentrate, simpatizanţi ai PNL, care au fost demişi la sfârşitul lunii aprilie, după apariţia Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 37/2009, au fost repuşi în funcţii de judecători. 

Care e şefu' banilor?

În prezent s-a ajuns în situaţia ca un singur serviciu deconcentrat din mai multe judeţe ale ţării să aibă doi şefi! Ambii plătiţi din bani publici. Desigur că avem şi la noi, în Prahova, astfel de „cazuri”.

Şmecherii de la CSM, ăia cu greva, se iau de guvern. Tot joi.

Preşedintele CSM, Virgil Andreies, a spus în plenul Consiliului că ar vrea ca Guvernul să renunţe la atitudinea "arogantă cinică şi ostilă" pe care o are faţă de magistraţi. Da. Magistraţii sunt nesimţiţii ăia cu salarii mari care fac grevă, nu aţi înţeles greşit.

Comisia parlamentară - Nufărul miniştrilor

Nemirschi a scăpat. Elena Udrea - amânată. Achiziţiile ministrului mediului Nicolae Nemirschi nu sunt încadrate în zona penalului, potrivit deciziei comisiei parlamentare de anchetă. Hotărârea a fost luată, în unanimitate, inclusiv cu voturile parlamentarilor PDL. 

Sfaturi de la Manivelă pentru Prostănac 

Mitrea către Geoană: „Mircea, fii bărbat şi nu te mai văita!”. 

Senatorii au terminat apoteotic şedinţa de marţi. Cu un cumulingus

După ce au lăsat să se adopte tacit (adică fără dezbatere) codurile de procedură penală şi civilă, senatorii au mai reuşit o performanţă: au lăsat să treacă tacit proiectul prin care Guvernul propunea interzicerea cumulului pensie-salariu pentru cei care lucrează la stat, în regii autonome, societăţi naţionale, companii naţionale şi societăţi în care statul este acţionar majoritar. 

La Tătaru... profesorii au ieşit cu paru' 

Au protestat la edilii locali zicând că fac foamea şi că au uitat cum arată un ban în buzunar. Au primit ceva totuşi. Muuulte promisiuni şi alte d-alea care nu au de-a face defel cu U.E.!

VINERI - sau ziua când Berceanu se caută de penele lui Mircea. Badea nu Băsescu.

Cică urmeză o veste proastă pentru funcţionarii publici din cadrul Consiliului Judeţean Prahova! Acestora le-ar fi fost redus programul de lucru. La 6 ore. Dar ceva tot este bine. Pauza de masă, cafeaua şi ziarul nu s-au interzis. Încă. Mai mult, ei nu vor mai avea parte de cele 10 zile - obligatorii - de concediu fără plată. Guvernul cică a luat această decizie pentru a mai salva câţiva firfirici din banii publici, şi spune că iniţiativa face parte din mega-planul galactic anticriză.

Berceanu mai taie din autostrăzi. Că prea le umflaseră...

Berceanu, ministrul Transporturilor: „Nu sunt bani pentru autostrăzile promise. Dacă bugetul pe 2010 nu va cuprinde o alocare de 3,5% din PIB pentru Ministerul Transporturilor, anul viitor vor fi oprite mai multe proiecte!” Daaaaaaaa? Ce ne facem?! Abia acum aţi aflat? Vai! Radu Berceanu a promis la începutul actualului mandat că va „edifica” 836 de kilometri până în 2012. Chiar şi premierul Boc s-a lăudat că anul acesta s-au alocat 20 de procente din PIB pentru infrastructură, dar în realitate, ministerul nu are bani pentru realizarea „dorinţelor”. Dar a poftelor?

Ne aşteaptă noi scumpiri. După colţ.

Iaca cine ne beleşte şi de ce sunt euroii din ce în ce mai scumpi pe la casele de schimb sau bancă. Cică dacă acciza se va calcula la un curs favorabil statului, românii vor plăti mai mulţi bani pentru o serie de produse cărora li se aplică aceasta taxă. Este vorba despre băuturi alcoolice, tutun, cafea, carburanţi, energie electrică şi autovehicule. De anul viitor însă, statul va elimina impozitul pe produsele de lux, precum blănuri, bijuterii, cosmetice, cristaluri, parfumuri, arme de vânatoare sau iahturi, pentru că altfel riscă sancţiuni de la UE. Taman când tot rumânu' se gândea la un yacht, un covor din blană de vulpe polară, ceva diamante cât oul de gâscă... iată că nu se mai poate! Fraţilor, am ratat şi luxul. Poate ne rămâne, totuşi, de un kil de pastramă. De Crăciun, evident!

Analizele prahovenilor sunt, pur şi simplu, sumbre.

Dacă eşti bolnav şi prahovean pe deasupra şi visezi ca tâmpitul că ai nevoie de analize eşti bun de dus la Voila. Doar trei săptămâni ai de aşteptat pentru aşa ceva. Tot este bine. Măcar ai şi tu - mai ales ai tăi - timp suficient să te pregăteşti pentru parastasul de la 45!

Back To Top