Categorie: Pamflet

Că aşa stă bine mioriticului românaş, ziua de luni l-a luat pe nepregătite. Nici miliardarii nu mai sunt ce au fost din moment ce unul ca Penescu a văzut că ziua de luni este nefastă. Şi că o astfel de zi poate să înceapă chiar de duminică!

Trotuare de sezon


Localităţile Filipeştii de Pădure, Dumbrăveşti şi Telega au încheiat contracte de asociere cu autorităţile judeţene pentru că pe acolo - pe la ţară - este foamete mare şi mare nevoie de bani. Edilii locali au venit la „judeţeana” lui nea Mircea şi pe motive, pe rugăminţi, pe lună şi pe stele s-au rugat de mega-edilul judeţean să le dea parale. Nu pentru ei şi nici pentru familiile lor, iar despre firmele „agreate” nu era cazul să se aducă vorba. Cică argumentul suprem ar fi fost doar grija faţă de conţărani că „are şi picioarele lor” nevoie de trotuare sau drumuri mai acătării. Fie ele şi pe la Filiştii de Pădure (acel loc despre care cândva spunea că este „liber de orice”) sau despre drumul comunal dintre Buştenari şi Telega! Şi uite că grija faţă de conţărani a convins pe Big Cosma să scoată un săcotei de parale de la teşchereaua judeţului. Că doar nu dădea din buzunarul său!

La Băic... tovarăşe, Poliţia Comunitară ia taxă. Cu ora!

Pentru a mai face rost de ceva bani pentru Poliţia Comunitară, edilii băicoieni au stabilit serviciile care pot fi prestate de politiştii comunitari. Aşa că dacă aveţi de bătut covoare, spart lemne, săpat prin grădină - ştiţi pe unde să mergeţi ca să vă rezolvaţi problema. Potrivit edililor din Băicoi-city tarifele pentru servicii nu sunt mari, pentru ca societăţile comerciale sau băncile care apelează la paznicii comunitari să fie atrase de preţ. În „ofertă” ar intra şi intervenţii speciale - care ar implica luarea unor măsuri deosebite - în contul prestatorului de servicii, în caz de intervenţie, este stabilit tariful de... cinci lei pe oră. Nu se ştie că, momentan, în dotarea „bodyguarzilor” intră şi cătuşele roz, pisica cu şapte limbi, cravaşa cu pămătuf violet sau alte „scule” aferente.

Îndemnurile însufleţitoare ale înţeleptului nostru preşedinte Mircea cel gros la pungă!

Mircea Cosma a anunţat în cadrul şedinţei ordinare a aleşilor judeţeni că, deşi este an de criză economică, încasările la bugetul administraţiei judetene sunt excedentare. Cu nepreţuită mândrie şi neprecupeţită preţuire aleşii judeţeni au luat act de mobilizatoarele îndemnuri ale celui mai iubit preşedinte care a trasat, potrivit vizionarelor sale principii, direcţiile în care se vor îndrepta marafeţii. O bună parte din bani vor ajunge la amărăştenii din comunele ale căror bugete au devenit o amintire şi nu mai după ce bea apă. Mircea Cosma a dat de ştire către popor că-i va ajuta (parcă ar fi dat din propriul seif) pe edilii care au buzunarele ferfeniţă şi nici banii necesari pentru plata utilităţilor sau a salariilor ori sunt ameninţate cu blocarea conturilor de constructorii care nu şi-au mai primit banii de când hăul pentru lucrările efectuate. Circa 30 de primari pot de acum să meargă la servici şi să se uite galeş în ochii sublaternilor - doar vin bani de la nea Mir... pardon CJ! Ca să nu existe dubii, când vorbim de beneficiari ne referim, desigur, la primarii PSD.

Semcu-i tot ştab la săgeata albastră

Liberalii prahovenii s-au căutat de preşedinte. Cum îl aveau pe Adrian Semcu prin preajmă au socotit că toate victoriile din ultima vreme i se datorează şi, ca atare, neavând nimic să-i reproşeze, că îl ştiţi pe nea Semcu, el nu deranjează pe nimeni, i-au lăsat în continuare filiala PNL pe mână.
Drept semn de mare şi aleasă preţuire din partea conducerii superioare de partid, însuşi preşedintele Crin Antonescu a fost de faţă la realegerea lui Semcu drept staroste peste liberalii prahoveni. Mobilizarea peneleilor a fost una de zile mari şi Sala Casei de Cultură a Sindicatelor a fost neîncăpătoare pentru simpatizanţii PNL care au participat la conferinţa teritorială a Partidului Naţional Liberal Prahova.

Pentru că tot a venit la Ploieşti, Crin Antonescu a ţinut un discurs fulminat şi devastator la adresa lui Băsescu. Partea proastă e că T.B. era un pic ocupat, pe la Cotroceni. Altă parte şi mai proastă a fost considerată aceea că, de fapt, Adrian Semcu a ieşit victorios la această conferinţă la care ar fi fost culmea să iasă pe locul doi din moment ce a candidat singur. În schimb s-au dat funcţii cu toptanul. Alături de preş-ul Semcu au mai fost aleşi, să facă parte din Noul Birou Politic Teritorial Prahova, încă 7 vicepreşedinţi şi 17 de membri. Păi care să fie esenţa liberalismului dacă nu o funcţie, fie ea şi cât de mică, pentru oricine?

Luni a început de duminică pentru Penescu

Fiind mai miloşi de felul lor, magistraţii de la Tribunalul Prahova au decis judecarea în libertate a celor trei inculpaţi în procesul „Mită în fotbal”, dar, duminică, magistraţii Curţii de Apel Ploieşti se pare că au fost jenaţi că trebuiau să muncească tocmai atunci în loc să fie la un grătar pe la Cheia, Poiană sau Maldive. Aşa că au dispus admiterea recursului formulat de procurorii anticorupţie privind menţinerea lui Penescu, Făcăleaţă şi Constantin în arest. Să le mai strice şi altădată uichendul Penescu - că o să vadă el ocnă pentru câte zile o avea!

Cum strică ziarele săptămâna ex-idilului Emil Calotă

Ziariştilor de la „România liberă” li s-a pus pata pe fostul edil Emil Calotă. În răutatea lor nemărginită au considerat că este bine să-i strice tihna unei cafele şi a unui pahar cu apă plată, alături de nea Nicu Văcăroiu, la Curtea de Conturi. Fără să aibă habar de faptul că Emil a dus Ploieştiul spre cele mai înalte culmi ale dezvoltării urbanistice şi mai ales că are bafta unei soacre extrem de chibzuite - cu pensia -, iar despre genialele afaceri ale Iuliei biensur că n-au habar, jurnaliştii de la „R.l.” susţin că fostul primar PSD al Ploieştiului încasează lunar de la bugetul statului atât salariul de consilier al lui Nicolae Vacaroiu, preşedintele Curţii de Conturi, cât şi indemnizaţia de consilier local al PSD la Ploieşti”. 

Fratele mai mare se holbează la votanţi

Cică anul acesta nu se va mai fura nici măcar un bileţel de vot! Aşa zic cei care au aranjat treburile cu alegerile viiorului preşedinte al românaşilor. Cică hoţomanii se vor ruşina de mama focului dacă vor şti că odată scoborâţi din autocare şi ajunşi în a enjpea secţie de vot vor zâmbi cât mai galeş în obiectivul camerelor de filmat! Păi, săracii de ei dacă tot sunt turişti electorali doar din 4 în 4 ani nu ar fi fost normal şi firesc să fie şi ei vedete? Măcar pentru o zi? Aşa că, din cele 719 secţii de votare stabilite în Prahova, 106 vor fi dotate cu camere de luat vederi. Imaginile înregistrate în timpul votului vor ajunge la Biroul Electoral Judeţean, imediat după închiderea urnelor. Acolo ar fi posibil ca unii dintre BEC-ari să fie curioşi şi la altceva decât decolteu, minijupe, tolete etc şi să fie interesaţi de moacele celor care intră şi ies din cabinele de vot care în mod sigur nu trebuie să le fi fost colegi de scară, de bancă, vecini sau amici de pe HI5!

Monitorizare avem ... să vedem dacă mai are rost să învăţăm

Ca să nu mai sară sendvişul din ghiozdanele celor mici, iar bănuţii de cipicao să nu mai ajungă la mardeiaşii de cartier, Primăria Ploieşti a început instalarea sistemelor de supraveghere în unităţile de învăţământ, dar şi pentru a pune punct unei probleme care a fost la ordinea zilei în Ploieşti: paza în şcoli. Sperăm că după punerea în funcţiune a celor 300 de camere şi prin realizarea celor şase centre de monitorizare, corespunzătoare celor şase secţii de Poliţie existente în municipiu, să se realizeze o siguranţă cât mai mare pentru kinderii ploieşteni. 

Marţi 20 octombrie - ziua în care protestele încetează

Sindicalişti prahoveni din educaţie au spus că este momentul unei pauze de la protestele care au speriat Universul! Nu că ar fi ajuns cine ştie ce spaimă pentru guvernanţi - din moment ce protestele lor au fost doar aşa de formă - dar au ajuns la concluzia că toată zavera lor este cam de pomană. Păi să laşi catalogul în sertar şi să pleci la Bucureşti să răcneşti la un Guvern despre care nimeni nu mai ştie din cine este format?! Ca să arate că tot mai au un pic de ură-n ei au anunţat că amână toate acţiunile de protest până în momentul în care se va stabili care vor fi noii miniştri. Să ştie şi oamenii la cine să răcnească. 

Vai de bebeii prahoveni

Nici bebeii nu trec prea bine prin vremurile de acum. Marţi s-a dovedit destul de greu de suportat de piticii prahoveni şi mai de frig, mai de la viruşi, mai de la vremea rece din ultimele zile, o puzderie de kinderii au umplut saloanele Spitalului de Pediatrie din Ploieşti. Medicii spun că micuţii au fost diagnosticaţi cu laringite şi infecţii ale căilor respiratorii. La ce aer este acum în Românica este şi firesc ca peste 17-20 de ani, pacienţii de acum să fie tare departe.

Poate, cu ajutorul netului, vor pune mâna pe carte. Culmea-i că nu-i deloc otrăvitoare 

Conducerea Bibliotecii Judeţene „Nicolae Iorga” vrea să modernizeze sistemul informatic al tuturor bibliotecilor din judeţ şi se vrea construirea unor sisteme care să asigure accesarea on-line a serviciilor oferite de aceste instituţii. Bun şi frumos, mai ales că proiectul se va face cu finanţare europeană.
Pentru că există şi cărţi rare, ele vor fi transformate, în formă digitală, astfel încât originalele vor putea fi păstrate în condiţii mai bune. Proiectul a fost evaluat la peste 6,5 milioane de lei, bani din care ar trebui ca Biblioteca Judeţeană „Nicolae Iorga” să asigure o confinanţare de 2%. Cum nu dispune de aceşti bani, Consiliul Judeţean Prahova o va sprijini financiar cu aproximativ 110.000 de lei.

Stencilomoda şi Băsescu

Stencil-iştii sunt o specie aparte de pictori. Cu vopsea (mai ales din spray) şi o matriţă, în câteva secunde ei fac tot felul de desene pe ziduri. Acum câţiva ani erau celebre desenele cu Mircea Cosma sau cu unul Savu de pe la SRI. Iată că moda s-a cam schimbat şi, cu doar trei zile până la începerea campaniei electorale prezidenţiale, lupta politică a început deja la Ploieşti. Pe unele ziduri au apărut desene - deloc apreciabile - la adresa marelui Băsescu. Briganzii care nu-l au deloc la ficaţi pe Băselu au lipit pe stâlpi, pe uşile de la bloc şi chiar pe parbrizul maşinilor tot felul de autocolante cu mesajul "Jos Băsescu”. Cum era şi firesc au fost chemaţi unii de pe la „organe”. Care le-au dat jos. Pe autocolante, că de interlopii din Ploieşti ştiţi că nu se leagă nimeni.

Mersul pe jos face piciorul frumos şi edilul neserios

Elevii de la Grupul Şcolar Slănic sunt fericiţi. Nevoie mare. Prin grija lui „domnul edil” local, şcolarii au parte de tot felul de bucurii. Mersul pe jos, priveliştea mirifică ar fi de fapt o lecţie de viaţă - pentru mai târziu - ca să nu crezi carecumva că taman un edil are cine ştie ce nopţi albe pentru că o puzderie de elevi ar merge pe jos şi nu au mijloace de transport. Sau că ar marca banul jos pentru abonamente când copiii sunt nevoiţi să facă naveta la şcoală pe cont propriu, deşi au la dispoziţie fie varianta legală a decontării preţului abonamentelor, fie cea a utilizării microbuzului şcolar primit de la Ministerul Educaţiei. Huo, primarule din Slănic, jos Dăneluş! Că aşa îl cheamă.

Miercuri 21 octombrie - Lapon, eschimos sau pinguin? Nu, doar elev!

Lapoş este un loc uitat de lume, pe unde pare-se că tot comuna primitivă ar fi forma de organizare din moment ce sărăcia este la ea acasă. Cei care sunt, fără voia lor, paraşutaţi de barză prin acele locuri au parte numai de belele şi necazuri. Cei 119 copii înscrişi la şcoala din localitate au parte de o „pregătire” pentru SEAL, Beretele Verzi, Legiunea Străină sau măcar Sumanele Negre din moment ce elevii din clasele I-VIII stau la ore cu haine groase şi se chinuiesc să-şi ia notiţe la ore cu ţurţurii pe ei iar mîinile sunt precum sloiurile de gheaţă. Iată că, la aceste minunate condiţii, Lapoşul are tot temeiul să pretindă ca de pe acele bănci să iasă niscaiva academicieni, savanţi, premianţi de Nobel. Cu condiţia ca gripele, răcelile, otita etc să-i ia cu ceva mai multă blândeţe decât mai marii care le oferă astfel de teste de rezistenţă la condiţii extreme. Măcar dacă i-ar fi costumat în foci, pinguini, morse, urşi polari ar fi realizat o serbare şcolară reuşită. Parol! 

Berceanu şi unul zis Pinochio

Că tot nu-şi mai vede capul cu grijile Agriculturii, ministeriabilul Berceanu a mai dat o fuguţă până pe la Ploieşti. Să facă Centura. Staţi calmi că nu a ieşit la produs ci doar ca un bun şi îngrijorat ministeriabil a vrut să vadă cam cum mai merg treburile prin zonă. Păi, ca la noi, Şefu! Aşa se pare că ar fi spus nişte Dorei de pe acolo. Numai că Răducu, Berceanu pentru străini, ar fi anunţat cohorta de „presari” care nu avea cum să lipsească de la o asemenea vizită de lucru, cum că lucrările la Centura de Vest a Ploieştiului ar trebui să fie gata în 10 zile. Cel puţin acesta este termenul pe care contructorul s-a angajat să-l respecte. Numai că unii dintre Dorei au şoptit presarilor că ministrul bate câmpul din zonă. Inclusiv supărăcioşii, sensibilii şi gingaşii antreprenori care au de lărgit patru benzi, trei pasarele şi mai au de asfaltat peste 2 kilometri de şosea. Centura de Vest a Ploieştiului a tocat peste 24 de milioane de euro. Cică după cât ar mai avea ei de trebăluit prin zonă, nici măcar peste o lună nu va fi gata lucrarea. Tare, nu? Mai ales dacă ne gândim că în Croaţia, cu banii ăştia, concetăţenii noştri europeni de acolo reuşeau să termine peste 10 kilometri de autostradă.

12.000 de prahoveni fantomă

Că vor merge sau nu, oficial 690.000 de prahoveni sunt aşteptaţi la urne cu ocazia-prilejului-alegerilor-de-referendum... prilejuite de alegerile prezidenţiale. Zicem oficial deoarece peste 12.000 au actele de identitate expirate. Lasă că pe lumea asta mai sunt şi autobuze, turişti, vizite, rude de prin alte judeţe şi alte enjpe mii de motive ca dâmboviţenii, bucureştenii, buzoienii, cepturenii, ciorănienii şi chiar ploieştenii să plece tocmai de ziua susnumită de acasă. Şi cu ce aţi vrea să plece oamenii dacă nu cu autobuzul?
Ei, şi de ce vă miraţi că a pierdut România bani? Că doar nu e prima oară? 

România a accesat fonduri europene în valoare de 169 de milioane de euro dintr-un total de trei miliarde de euro, în perioada ianuarie 2007-iulie 2009. Ei şi? Bine că s-a împrumutat la FMI şi plăteşte la timp şi onorabil, că doar nu se aştepta cineva la autostrări, şosele, case, şcoli, spitale sau mai ştie ce alte minunăţii d-alea occidentale.

Ce pretenţie la unii!... Mai vor şi salariu după ce că sunt primiţi la muncă! 

Nişte nenea doctorii de pe la Direcţia de Sănătate Publică Prahova se plâng că de trei luni, din cauza lipsei fondurilor, nu şi-au mai primit toate sporurile la care aveau dreptul. Unii, sictiriţi, au plecat încotro au văzut cu ochii. Păi poţi să fii umilit cu 5.000 de euroi şi în altă limbă decât acasă la tine, cu maximum 300!

Începe campania. Hop dosarul

Că tot este mare zaveră prin ţară şi ca să nu mai spună unii şi alţii că se tot toacă banul statului de pomană, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Ioan Melinescu, preşedinte al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) între anii 2001-2004, care este acuzat de sustragere sau distrugere de înscrisuri, luare de mită şi divulgare de informaţii. Alături de acesta a mai fost acuzat Adrian Năstase, deputat de Mizil în Parlamentul României şi fost prim-ministru în perioada 2000-2004. Năstase este acuzat că ar fi dat o şpagă! (culmea-i că prin acele vremuri nimeni nu credea că Adelu' ar fi făcut o asemenea faptă de neimaginat. Invers, hehehe!). Ex-consilierul în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită, Ristea Priboi, a fost şi el trimis în judecată, în acelaşi dosar, şi tot sub acuzarea de complicitate la luare de mită şi complicitate la dare de mită. Daravera-i alta. Trecură atâta amar de vreme şi iată că, după ce a stat la clocit ani buni, dosarul (sau dosarele) au ieşit tocmai în buza campaniei electorale. Bineînţeles că aceste oincidenţe sunt pur şi simplu întâmplătoare!

Joi - sau ziua când frigul bagă boala-n noi 

Şcoală sau congelator? Aceasta-i întrebarea la care unii elevi şi dascăli prahoveni se chinuiau să răspundă într-o friguroasă zi de joi. Unele şcoli sau grădiniţe nu au centrale termice, altele chiar dacă au aşa ceva - acestea nu funcţionează, iar în câteva grădiniţe şi şcoli generale sobele au rămas reci pentru că... nu sunt lemne.
Un „mezelic” de 43 de unităţi de învăţământ care au mari probleme cu încălzirea erau joi de dimineaţă numai bune de transformat în congelatoare. 

Ia GPS-ul, că tot manglitor eşti!

O asemena jucărioară numit GPS este destul de tentantă pentru nişte neghiobi care se cred hoţi. Mai mult, aceşti şparlitori de doi lei cred că dacă furi de pe o autospecială a Ambulanţei ai „mână”. Iată că joi a mai fost vandalizată o maşină de la Ambulanţă. Au mai fost alte trei înaintea ei. Geamul de pe partea şoferului a fost spart iar din maşină lipsea GPS-ul. 

Selectivă, selectivă dar depozitare se face la grămadă

O ştiţi p-aia cu la vară o să fie cald? Cam aşa este şi cu unii care spun că vor face şi vor drege. Mai ales în zona serviciilor publice. Firma care se ocupă de curăţenie în Băicoi cică în urma „discuţiilor” cu autorităţile locale demarează un program de colectare şi selectare a deşeurilor. Moooooooamă ce tare! Vrem şi noi! Mai ales că la intrarea în oraşul cu un nume atât de răsunător ştim că există un munte. De gunoi. Care ar fi trebuit să fi fost de mult ecologizat, extins şi că totul ar fi trebuit să se facă selectiv. Un munte la Ţintea, altul în Lilieşti, altul la Covrig şi pe unde s-o mai nimeri să fie!

Dar de ouă, cu număratul, cine se mai ocupă?

Iată că pe la Cornu nu se numără numai ouălele unora. Chiar se mai aniversează şi zilele bibliotecii din comuna cu un ilustru locuitor ce-şi făcea griji pentru numărul ouălelor sale. O fi fost ea festivitate, or fi fost ele la Cornu, o fi fost ea cea de-a şaptea ediţie a "Zilelor Bibliotecii" dar ceva a lipsit. Păi ce manifestare-i aia fără de Adelu?! Aşa că, la deschiderea evenimentului, au fost prezenţi reprezentanţi ai administraţiei locale, ai Bibliotecii Judeţene "Nicolae Iorga", elevi şi profesori, bibliotecari din localităţile limitrofe, care, cu toţii, pot spune că au avut un sentiment de frustrare. Să mergi la Cornu, să nu-l vezi pe marele Adelu, să nu te duci la omletă cu Dana şi nici măcar să numeri, fie şi de formă două-trei ouă acolo... păi de ce să te mai duci atunci la Cornu?

„Dacă CAR-ul nu era... profii din ce mai trăia..?! - vers de manelist repetent

Cică peste 2.600 de profi sau educatoare, învăţătoare, dirigi şi ce-or mai fi ei pe la şcolile lor se duc la CAR. Semn de trai pe vătrai, nu? Cât or fi ei din Ploieşti şi tot au nevoie de CAR. Ceilalţi, mai de la „ţară”, chiar dacă-s din câteva zeci de localităţi prahovene, au nevoie de CAR ca de aer. Altfel nu ar ajunge de la leafă la chenzină cu banul de la măria sa statul romîn. Aşa că sărmanul prof se duce şi împrumută bani de la Casa de Ajutor Reciproc Învăţământ Ploieşti. Neamurile, prietenii, cunoştinţele deja nu vor să le mai răspundă la telefoanele disperate care spun:”Am o problemă şi doar tu ai putea să.... !” - şi gata tonul de ocupat!

Am înfrânt şi în turismul prahovean

Cică ar fi fost puhoi de lume la standul organizat de Consiliul Judeţean Prahova la Târgul de Turism de la Romexpo Bucureşti. Cel puţin aşa se laudă organizatorii, a se citi nea Mircea Cosma. Încă o victorie a organizatorului genial, unic, rupt din astre, minunatul, extra-super-califragilisticul etc, etc, etc. Cică pe la acel stand s-ar fi organizat acţiuni de prezentare a judeţului, degustări de vinuri şi mirificul "Drum alVinului". Ei bine, „puhoiul” a fost - după aprecierea „organizatorilor” - la „peste 1200 de persoane”. Păi, dacă din partea „organizatorilor au plecat la Târg cam 30 de persoane, cu familie, nevastă, şoţ şi căţel sau purcel, iată că se făcură de vreo 300! Apoi oameni care mai au rude, prieteni, cunoştinţe, bucuroşi nevoie mare să „deguste” un vinişor oferit cu generozitatea firească a „organizatorilor. Aşa urcăm la 600-700. În prima zi, că pentru a doua şi a treia, fiind aceiaşi, cine să-i mai numere? Planul de „peste 1200” era făcut de multă vreme!

Mai scump, dar autostradă... ioc! 

Valoarea autostrăzii care nu există, dar ar trebui să lege oraşele Bucureşti şi Ploieşti, a mai crescut cu un morman de marafeţi. Un mizilic de 181 milioane de lei. Cică ar fi bani necesari pentru „efectuarea unor lucrări suplimentare”. Da? Păi marile analize, proiecte, discuţii, institutele de proiectări, firoscoase şi pline de savanţi, miliardele tocate pentru toate astea, la ce s-au dat?! Ce mai contează acum, pentru că autostrada oricum fi-va gata pentru 10-15 ani?!

Încă o tăiere de panglică. Tot de 1 decembrie. Dacă nu... cu altă ocazie

Unii promit, că doar nu-i doare gura. Alţii pot crede că străbate un mare fior patriotic, că doar este 1 Decembrie, nu? Nici pomeneală de campanie electroală în faptul că fix de ziua pomenită mai sus, în zona campusului de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, un teren de aproximativ 20.000 de metri pătraţi va fi transformat în parc de agrement. Dedicat studenţilor, care au nevoie şi de o relaxare sau măcar de-un loc pentru chiul. Cică au un termen de finalizare. Foarte strict. Şi dacă nu va fi aşa, va plânge studentul de la UPG că n-are parc înainte de turul II de la prezidenţiale? Are el multe altele pe cap.

Măciucarii de la partide se pun cu bâta pe lipitori

În ajunul campaniei electorale au fost şi primele cafturi. Joi seara, niscava „portocalii” au luat-o pe cocoaşă de la unii mai de „roşu”. Cel puţin aşa am auzit noi vineri pe seară. Cică „organul” ar fi luat urma unuia care este cunoscut prin oraş cu numele de morsa, pinguinul, ursul polar... sau cam aşa ceva! 

Vineri 23 octombrie - Năstase a fost la Ploieşti. Ştia el ceva. Era ziua uşilor deschise. La Parchete.

• Pentru că a fost prima zi de campanie, ţara a intrat în vacanţă. Toată lumea a încremenit. Cabinetul Croitoru a fost prezentat - urmează joaca din Parlament. Dinu Patriciu: Avem un guvern "reşapat" * Alţi spuneau că "Guvernul de tehnocraţi al lui Croitoru s-a topit în buzunarele PD-L” * Băsescu dixit: Ce faci, tu? Nu te mai bagi la guverne? Udrea: E un guvern mic!” * Geoană către Băsescu: "Fie vă e frică, fie aţi început să experimentaţi droguri uşoare!” * Băsescu, despre stenogramele lui Hayssam: "Se folosesc de numele unuia care mergea în avion cu Iliescu” * Mircea Geoană: "Propunerile pe care premierul desemnat Lucian Croitoru le-a făcut pentru echipa sa guvernamentală sunt doar nişte "plombe" puse în jurul greilor din PD-L, nişte "tinerei care se lasă ademeniţi de o ofertă de trei zile". 

 

Back To Top