Categorie: Pamflet

Curtea Constituţională a decis reexaminarea voturilor nule din Tatra de probe a PSD

Acea Tatra cu probe care era să sufoce Curtea Constituţională s-a dovedit a fi, de fapt, o roabă aflată în pană. Curtea Constituţională a decis reexaminarea voturilor nule, în număr de 130.000 şi ceva. Desigur că, la prima vedere, numărul buletinelor anulate pare impresionant. Ceea ce trebuie să ştim, însă, este că în anul 2004, atunci când Băsescu a ieşit preşedinte, Adrian Năstase s-a conformat, şi-a recunoscut înfrângerea şi a avut o atitudine decentă, demnă de comportamentul unui diplomat autentic (asta era pentru Geoană...). Atunci, s-au înregistrat peste 100.000 de voturi nule, ca şi acum, şi nu s-a mai autosesizat nimeni. Acum, peste ani, avem câteva obrăznicături care pur şi simplu nu mai suportă opoziţia, ceea ce pot înţelege. Obrazul gros, însă, nu este scuzabil niciodată. Părerea mea. Punct!

După număratul a vreo 30 de judeţe, surpriză: rămâne cum s-a stabilit

Ä‚ştia din PSD au devenit simpatici, dragă, fac pe toată lumea să râdă. Nu credeam vreodată să îmi provoace Geoană atâta amuzament, la naiba. Şi Hrebenciuc, ce haios e, aşa, dintr-o dată! Cât despre nea Nelu, care intuieşte el megafraude, m-am tăvălit pe jos de râs, pe bune! Săracii pesedişti, auzi tu, dragă, să suporţi atâtea duşuri reci şi să îţi reinventezi, totuşi, simţul umorului, excepţional, merită felicitări. Ultima glumă a băieţilor deştepţi din PSD a fost implementarea reclamaţiilor la BEC, din care au reuşit să obţină decizia de renumărare a voturilor nule. Numărătoarea fiind începută, deja s-au creeat aşa, în partid, nişte speranţe, că Geoană va mai ţopăi odată. Supriza a picat ca trăznetul: marinarul are mai multe voturi anulate decât Geoană. Iar am râs. Ne amuzăm copios, acum, cât mai putem, că de la anul vine criza şi tare mi-e teamă că rămânem rânjiţi la loc cu verdeaţă, unde întreţinerea şi ratele la bancă devin amintire. Amin!

Poveste dinainte de Crăciun: Înainte de tortul lui Geoană şi şampania lui Crin, Semcu şi Cosma stabiliseră prefecţii

Aceasta nu este o poveste de Crăciun, cu toate că a avut loc tot pe înserat. Totodată, trebuie să ştiţi, dragii moşului, că această povestioară haioasă, totuşi, nu a adormit niciun copil, cu toate că putea să anestezieze, lejer, un judeţ întreg. Mai pe scurt, înainte de turul 2 al alegerilor prezidenţiale, la un bar, în miez de noapte, s-a desfăşurat o întâlnire de taină, între preafericiţii Mircea Cosma - preşedintele PSD Prahova, pentru necunoscători, şi mult prea doctrinarul Adrian Semcu - preşedintele PNL Prahova. La vremea respectivă, stimabilii erau ca surferii când prind valul vieţii lor. Rânjetul lui Patriciu, când a dezvăluit lumii întregi filmarea cu marinarul care mutilează atât de sadic un copil, care a şi murit, dar de râs, după această scenă dramatică, se putea găsi pe figura fiecăruia dintre cei doi domni stimabili pomeniţi mai devreme.

După ce s-au giugiulit la o Fetească Neagră, Cosma şi cu Semcu au scos abacul pe masă şi au început să facă schimburi de sendvişuri, mai ceva ca în reclama la brânza aia olandeză. Cosma ar fi zis următoarele: "eu, fiind băiat de oraş, adică URBAN, iau prefectul. Tu Adriene, fiind băiat de la ţară, nu mai Urlaţi atât, că iei tu subprefecţii”. Amândoi amorezii erau uniţi de acelaşi sentiment, o singură trăire, un singur gând: Mircea Geoană preşedinte. Şi tot aşa, s-au dus fericiţi fiecare la casele lor de lux camuflate în apartamente muncitoreşti la bloc, făcându-şi, în continuare, calcule măreţe. 

Probabil că, în dimineaţa de după alegeri, Nea Mircea a băut o cafea la reşoul de pe palier, unde vecinul său, Nae Oprea, cu mucii în batistă, a venit cu vestea proastă: Voievoade, am înfrânt şi de data asta, la naiba! Aceasta a fost această scurtă şi tristă povestioară, cu nişte pacienţi care s-au culcat bine, dar s-au trezit cu maioul fleaşcă, direct într-un coşmar: Judeţul nu va fi al nostru, ci, poate, al urmaşilor noştri. Amin!

Back To Top