Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Pamflet

Ce ne face să credem că am încheiat un an 2009 prost? În primul rând, a fost anul în care am aplicat ştampila de cinci ori, dar se pare că nu a folosit nimănui. Cel mult, poate, celor care au fost desemnaţi să ne reprezinte prin PE sau prin alte funcţii. Dar o să-i vedem cum se vor speti pentru noi anul viitor. În fine, şi asta e relativ, pentru că nu toţi dintre noi vom apuca sfârşitul anului viitor. Ne încadrăm, încă odată, în rândurile generaţiei de sacrificiu. A câta oare?

Rufele murdare s-or spăla ele în familie, dar se usucă în văzul tuturor

Toată floarea cea vestită a politicienilor români a fost "în priză” întreg anul 2009. Ei pe metereze, noi la un pas de a fi debranşaţi şi deconectaţi nu numai de la utilităţi, ci şi de toate aparatele care mai ţin statul român într-o viaţă artificlă. Recent, atât premierul Boc, cât şi proaspătul reşedinte (reales) ne-au anunţat că vor aplica, rapid, niscaiva electroşocuri şi un soi special de respiraţie gură la gură, "pacientului” care a căzut lat pe Strada Speranţei. 

În 2009 fiecare dintre cele trei partide politice mari au scos din mânecă toate cărţile pe care le considearu "aşi” pentru a le arunca pe masa "jocului” politic, în speranţa de a câştiga o poziţie cât mai avansată în cursa spre palatul de cleştar, adică, desigur, Cotroceni.. Toate jocurile politice ascunse, mai abil sau nu, după diverse iniţiative "social-politice”, au avut acelaşi scop: câştigarea potului cel mare. Respectiv a tronului de la Cotroceni. În acest joc care a devenit un fel de ruletă rusească nu au mai existat reguli şi principii, iar dragostea faţă de ţărişoară a devenit doar un pretext de bălăcăreală generalizată.

Absolut toate "demersurile” nu au ţinut decât de un scop greu de definit într-un limbaj mai soft. Fiecare a încercat să arate că "opozanţii” au rufele murdare, jegoase, peticite etc. Nu au existat excepţii! Nimeni nu a mai ţinut cont de ce spune înţelepciunea populară că rufele murdare ar trebui să fie spălate în familie. Bătălia de la sfârşitul anului 2009 a fost considerată cel mai spectaculos eveniment politic din România anului 2009, dar s-a "potrivit” numai bine. Taman ce "sărbătoream” aniversarea a 20 de ani de la căderea comunismului şi cam tot poporeanul - ce mai avea o brumă de interes despre viaţa pubică, despre viaţa socială, politică sau economică - se întreba în sinea lui dacă ceea ce trăieşte mai are - sau nu - vreun fel de legătură cu democraţia sau cu speranţele şi iluziile de acum 20 de de ani, din acel decembrie însângerat.

Din Pocreaca ot România via Gheboaia spre Bruxelles

Fără să fim deloc elveţieni, în 2009, fieştecare românaş a pus mâna pe ştampila de vot de cinci ori. Dar a avut parte, fie că a vrut sau că n-a vrut, şi de două mari campanii electorale. Prima, pentru alegerile europarlamentare a fost aproape un experiment demn de romanul "Insula doctorului Moreau” pentru alegători. Oficial, ştiam că a fost pentru prima dată când ar fi trebuit să decidem "responsabil” pe cine trebuia să trimitem ca reprezentanţi de seamă ai bietei noastre ţărişoare în Parlamentul European. Cele 33 de locuri au fost disputate - cu bâta-n mână şi cuţitele pe masă - de majoritatea partidelor politice, dar "au prins” locuri şi câţiva candidaţi despre care se spunea că nu prea au cum şi ce să caute pe acolo. Din urna de vot am scos mintenaş doi europarlamentari de soi: independenta Elena Băsescu, nimeni altcineva decât fiica preşedintelui Traian Băsescu, şi un altul, care tocmai "medita” prin arestul Poliţiei. Un personaj, mai mult popular decât politic, pe numele său de stadion Gigi Becali. 

Divorţul unei mezalianţe. Ea bătrână, El - cam neserios. Sau destramarea coaliţiei PSD-PD-L

Cu ce ne-am ales din 2009? Păi în primul rând cu o mare gâlceavă! Coaliţia fragilă din Parlament şi implicit cea din Guvern a generat doar lungi ocazii de aşa zise dezbateri publice sau „după perdea” pe arena politică. Mai mult lupte de gladiatori şi s-a ajuns ca, după fiecare turnir, totul depindea doar de un deget al lui Zeus. "Trăieşte” sau "Moare” - cam acesta a fost sentimentul fiecărui politician care a visat la o glorie, chiar şi efemeră, în anul 2009. 

Strategii de carton din PSD au tot ameninţat că vor părăsi guvernarea, acest lucru nu s-a întimplat decât atunci când şi PD-L, prin persoana lui Emil Boc a ştiut să pună paie pe focul aprins cu dibăcie odată cu hazardatele declaraţii ale ex-vicepremierului şi ministrului de interne provenit de la PSD, respectiv Dan Nica. Pe 1 octombrie, după ce Traian Băsescu a semnat decretul de revocare din funcţie a lui Dan Nica, toţi miniştrii PSD au decis să renunţe la funcţiile deţinute. O decizie care i-a costat pe toţii pesediştii şi a condus la înfrângerea ţopăitorului Geoană. Iepuraşul Duracel de la PSD a ţopăit de pomană şi usturimea înfrângerii din turul II al prezidenţialelor se resimte şi acum, iar în 2010 pare să transforme sediul PSD într-o baie de sânge. Criza politică instaurată a mai arătat că o coaliţie între liberali şi social-democraţii nu poate să fie decât o iluzie. Ulterior, PD-L si-a asumat guvernarea şi a inventat un guvern doi în unul. Fiecare ministru a deţinut două jilţuri!

Ţară, ţară - vrem preşedinte! Dar şi garsonieră parlamentară cu ceva mai puţini aleşi

Oficial, din 23 octombrie 2009 a început a doua campanie electorală - pentru preşedintele României. La iniţiativa lui Traian Băsescu, românii au mai fost chemaţi să decidă dacă vor parlament unicameral şi micşorarea numărului de parlamentari de la 471 la 300. Şi au decis! Nici nu s-au scos binele afişele pentru europarlamentare, că în locul lor au apărut altele. Ce mai zgomot, ce mai vuiet, ce mai larmă! De parcă soarta omenirii ar fi stat în acele alegeri! 

Aşa că Românica a trebuit să asiste la cea mai agresivă campanie electorală a României democratice. Arena luptelor politice nu a avut loc pe teren, doar accidental, pentru că în rest gladiatorii s-au duelat, beregăţit, căsăpit pe ecranele televizoarelor! 

Scena a fost ocupată de moguli - sau cei pe care aceştia îi controlează - dar şi de Traian Băsescu. El, de unul singur, a arătat lumii că dacă vrea poate să biruiască un mogul, nu trei, ci şi un snop de crini sau de geonachi!

Hai la vot să ciuruim tot!

"Un fleac. I-am ciuruit!” - a fost esenţa celei de a doua runde pentru prezidenţiale. Cum în turul doi au luptat Geoană cu Băsescu am avut parte de un spectacol terifiant. Cei doi s-au acuzat reciproc de comunism, de corupţie, de incapacitate, de dependenţă politică şi au reuşit să-i convingă pe români de un singur lucru: că există şi ziarişti partizani, mercenari, activişti de partid! Rămas pe din afara cursei către Cotroceni, Crin Antonescu a aruncat, cât colo, haina liberală şi a pus umărul la tentativa de sprint a lui Geonache. Numai că Geonoche avea, taman atunci (şi de când conduce PSD-ul) o perioadă mai dificilă. Pierduse prea multe nopţi pe la ceaiuri. Şi mai era şi bătut de Vânt-ul nopţilor reci de iarnă. Coaliţia anti-Băsescu părea a fi una de mare amploare, bazată pe resurse umane şi financiare foarte mari. Numai că nu a dovedit o aşa de mare credibilitate încât Băsescu să fie pus în situaţia nefericită pentru el şi ai săi de a se întoarce la marinărit! Calomnia a trecut de faza unor jocuri de grădiniţă, de la afişe, stencil-uri sau caricaturi şi a atins apogeul cu un filmuleţ în care Basescu ar fi lovit un copil. Imaginile care durează 19 secunde, filmate încă din 2004, au fost difuzate zeci, dacă nu sute de ore. Comentate, analizate de tot felul de agarici, imaginile respective au fost folosite doar cu scopul de a-l îngenunchea pe dârzul marinar! Dar el a biruit! 

Să te culci preşedinte şi să te scoli Geonache. Ţopăitorul.

În seara decisivă, pe 6 decembrie, a anului de graţie 2009, aşa cum ne stă bine nouă românacilor am reusit să mai facem una lată. Să avem doi preşedinţi! Să fi fost într-un film absurd sau o comedie macabră şi nu ar fi fost mai haios! La unele televiziuni era preşedinte Geoană iar la altele era tot Băsescu! Acuma fiecare dintre trăitorii de pe meleagurile carpato-danuiano-pontice îşi savurau imensa bucurie de se vedea coparticipant la o mare victorie. Unii că au mers pe mâna lui Băsescu, iar ceilalţi că l-au biruit pe Zeus! Geoană avea să ţopăie un pic şi să uite că singura sa faptă bună (şi memorabilă) a fost aceea că nu şi-a aruncat soacra-n stradă. Oooo ce noapte, ce vise tainice, ce delir, ce desfătări idilice o fi avut Geonache în noapte respectivă..... Spre dimineaţă, adevărul a ieşit la suprafaţă: Maşinăria lui Băsescu s-a dovedit cu peste 70.000 de votanţi-cai putere peste cea a lui Geoană.

BEC-ul i-a ars ochişorii lui Geonache

Şi uite că Moş Nicolae a făcut o glumă. Proastă pentru Geonache şi minunată pentru Traian Băsescu! Rezultatele Biroului Electoral Central îl arătau câştigător pe Traian Băsescu. "Un fleac. I-am ciuruit! - avea să ne spună Realesul! El a fost salvat cu 0,67% de voturile românilor de peste hotare. "Căpşunarii” au dovedit că pot să decidă, de peste mări şi ţări - cine să le conducă ţara lor de tare departe. Că a fost bine s-au rău - o vor vedea când, şi dacă, se vor mai întoarce vreodată pe la casele lor! Peste o săptămână, pe 14 decembrie, Traian Băsescu este validat de Curtea Constitutională a României în funcţia de preşedinte. Între timp, ai lui Geonache ne ameninţau cu tot felul de covoaie de probe care se îndreptau spre Bucureşti. La numărătoare voturilor anulate a ieşit că, de fapt, Traienică, fusese prăduit de niscaiva voturi. Vorba alesului "Dacă le renunărau pe toate cred că ajungeau pe undeva pe la 3% şi nu la o diferenţă de 70.000 de voturi!”. Bineînţeles că pentru Reales!

Top de top...cu politicieni

Codrin Ştefănescu şi Marius Marinescu - caftangii de soi

Dacă nu văzusem niciodată o încăierare între sau cu politicieni iată că anul 2009 ne-a oferit şi împlinirea acestui vis. Doi reprezentanţii PRM, Codrin Ştefanescu şi Marius Marinescu, s-au încăierat cu forţele de ordine la o şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Poliţia comunitară i-a evacuat din sală pe cei doi membri PRM după ce primul s-a adresat în mod injurios preşedintelui de şedinţă al Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CCMB), Călin Murg. Marinescu şi Ştefănescu erau prezenţi în sală pentru a lua cuvântul şi pentru a protesta faţă de planul urbanistic zonal al omului de afaceri Costică Costanda. Codrin a dovedit că nu prea ţine la caftelă, dar Marinescu a doborât patru-cinci haidamaci de la comunitari şi tot nu a fost răpus! Bun politician şi nenea Marinescu acesta! La lupte şi cafturi, că despre politică mai avem de aşteptat!

Un Ludovic "Organ” nu vorbeşte prea des, dar şi când o face...: "Traian Băsescu este votat de "alcoolici, ţigani şi prostituate"

Ehei, dragii moşului, a trecut vremea când Orban era domnul Organ şi în atenţia fostei ex-ministru al Turismului. Acesta a ţinut morţiş să-i dumirească pe români cum stă vorba cu electoratul iubitor de Băsescu. Electoratul candidatului Traian Băsescu este format din "alcoolici, ţigani şi probabil prostituate". Cel puţin aşa credea Ludovic Orban, prim-vicepreşedinte PNL. "Eu aş rezuma aşa: cine votează cu Băsescu, alcoolici, ţiganii (...) prostituatele, probabil, deşi mă îndoiesc că prostituatele vor vota cu Băsescu, având în vedere cum arată (şeful statului,.)", avea să declare Ludovic Orban. Of, ce vremuri, ce mai contre, ce mai lupte avea să ducă şi Organ... pardon Orban în anno Domini 2009!

Ştie el, C.V. Tudor, care este temperatura. Zis-a către o pedelistă: "Maimuţa dracului"
Liderul PRM a înjurat-o în direct, la Realitatea TV, pe Oana Badea, de la PD-L, secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul în cadrul Ministerului Educaţiei. Sărmana femeie se pare că uitase cu cine stă de vorbă. Poate că mizase şi pe o oarecare perioadă de linişte a zbuciumului sufletesc prin care este recunoscut Tribunul naţiunii. Aşa că după ce a pus o întrebare nevinovată: "Cine sunteţi dumneavoastră?", a întrebat Oana Badea, iar Corneliu Vadim Tudor s-a dezlănţuit. "Eu sunt cel care o să umple puşcăriile cu voi! Uită-te în oglindă, maimuţa dracului", i-a spus liderul PRM Oanei Badea, în direct la Realitatea TV. Scos de pe post, Vadim a continuat să vorbească: "Cine e mai proasta aia? Dar i-am zis bine. S-a auzit şi 'maimuţa dracului'? Frumos, elegant, delicat plin de maniere ca întotdeauna şi unicul, inegalabilul, inefabilul preşedinte. Partea proastă a chestiei respective a fost că taman în perioada respectivă mai toate farmaciile erau închise...

Geoană - sau când supărare-i vine rupe cămaşa de pe el. Dar şi zice către alegătorii PD-L: "Nemernicii dracului!"

Preşedintele PSD s-a enervat în timpul unei vizite desfăşurate la începutul campaniei electorale în Bucovina. S-a aprins rapid, că doar îl ştie lumea cât de sensibil îi domnul veşnic candidat. Geoană domnilor cititori, că despre Vadim am scris ceva mai sus. Plin de nevricale, la vederea unei susţinătoare a democrat-liberalilor, i-a răspuns din mers, pentru ca apoi să-i scape o înjurătură.
"Ce aveţi în sacul ăsta cu PD-L-ul? Mai bine aţi da subvenţii la agricultură, cu guvernul ăsta al vostru. Că aţi nenorocit agricultura!", spune Geoană, flancat de primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita. După care îi scapă o vorbă grea fie la adresa susţinătorilor PD-L, fie chiar la adresa pedeliştilor: "Nemernicii dracului!". Ei bine, trebuie crezut sărmanul de el. Nu-i tocmai bine să te bată Vântu şi să n-ai ceva urmări. Sechelele se vor vedea la Congres!

Traian Băsescu - în rol de zmardoi

Campania electorală pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale a început cu atacuri murdare. În prima zi de campanie au fost difuzate presei imagini cu Traian Băsescu care părea că loveşte un copil în campania electorală din anul 2004. Imaginile publicate de ziarul Gardianul au fost surprinse la Ploieşti, unde fusese amenajată o scenă pe care Traian Băsescu se aplecase pentru a lua un memoriu de la o femeie. Copilul se afla chiar lângă aceasta, iar camera de luat vederi a surprins când Traian Băsescu pare că îl loveşte cu pumnul pe copil. "Niciodată în viaţa mea nu am lovit un copil", a spus preşedintele. Sub jurământ, al lui Turcescu, faţă-n faţă cu Ciuruitul, avea să nuanţeze şi să spună că n-ar fi dat never-forever vreun pumn unui copil. Păi, mai contează asta? N-a văzut dom' Patriciu că au fost doi pumni?! Dacă nici Patriciu nu ştie ... cine să mai ştie ceva pe lumea asta?

Gigi Becali: "Băsescu este un golan de ultimă speţă!”

Gigi Becali este un fel de sfârlează cu fofează. Cel puţin în gingăşiile şi sentimentele pe care le nutreşte la adresa lui Traian Băsescu. Becali a recunoscut că-l simpatiza pe Traian Băsescu pe vremea când erau parteneri de şpriţ, dar n-a pierdut ocazia să-l atace, dur, pe preşedintele "distrugător de neam". "Dacă Traian Băsescu mai conduce ţara, ne ducem de râpă. Am întâlnit fel de fel de oameni, dar şi golani. Dar am întâlnit golani care au nobleţe. Ä‚sta (a se citi Traian Băsescu, n.r.) nu are nobleţe. E un golan de ultimă speţă", a spus Gigi Becali. Păi ar mai fi spus multe. Şi despre tiran, şi despre hrăpăreţ şi despre multe altele... dar sireacul Jiji Cavalerul Luminii Stinse nu mai avea foaia pe care îi notaseră consilierii săi respectivele ziceri de "bine”!

Aura Vasile (PSD) l-a făcut "nesimţit" pe Emil Boc

L-a începutul lui octombrie, deputatul PSD Aura Vasile l-a făcut "nesimţit" pe primul-ministrul Emil Boc. Aura Vasile a luat cuvântul în plenul Parlamentului pentru a-i critica pe deputaţii şi senatorii PD-L pentru părăsirea sălii de şedinţe înaintea citirii textului moţiunii de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR, fapt care a dus la suspendarea şedinţei. "Privesc cu multă surprindere cum grupul PD-L, cel care e partid de guvernământ, împiedică votarea CA al BNR, după ce a băgat ţara în haos şi a scos oamenii în stradă, a votat legi aberante. Stau să mă întreb cât va fi cursul, probabil Emil Boc nu va mai ieşi la televiziune să spună că suntem nesimţiţi. Nesimţit e el, primul-ministru Emil Boc!", a vociferat deputatul PSD. E clar, virusul vadimistoid este molipsitor rău de tot. Culmea, medicii ne avertizau de multă vreme despre gripa aia porcină, dar se pare că au apărut deja mutanţi!

Vanghelie: Oprescu e looser, Udrea e caţă, Băsescu e "primul mincinos al ţării"

Marean Care Este vrea să fie primul. În tot ce face şi mai ales spune. Dacă le ştiam p-alea cu "almanahe”, "care este”, "persoană fizică” sau "goagăl” iată Marean mai are multe de spus. Din puţul înţelepciuni sale de nepătruns, Marian Vanghelie l-a numit "loser" pe primarul Capitalei şi "caţă" pe Elena Udrea, ministrul Turismului. De criticile primarului Sectorului 5 nu a scăpat nici preşedintele Traian Băsescu, pe care îl numeşte primul mincinos al ţării. "Sorin Oprescu n-a fost bun, PSD-ul nu l-a pus pentru Primăria Capitalei. Faptul că s-a victimizat şi a câştigat a fost un vot negativ la adresa PD-L-ului pe o perioadă cât s-au vândut borduri foarte multe în Bucureşti şi în toată România, dar nu se pune problema să punem un loser", a spus Vanghelie. Întrebat dacă o place pe Elena Udrea, Vanghelie a răspuns: "Da, în general îmi plac femeile, fac parte din categoria de bărbaţi cărora le plac femeile şi nu bărbaţii". În schimb, preşedintele PSD Bucureşti a catalogat speech-ul Elenei Udrea din Parlament ca fiind "de caţă". Acum ce să spunem şi noi? Păi, ia să te duci, zi de zi, prin Ferentari! Ce o să auziţi pe acolo? În nici un caz discursuri d-alue lui Noica, Pleşu ori Kant! Măcar ceva despre existenţaismul mamei, al morţilor, răniţilor sau gâţii unor neamuri sau rude. Fie şi de la bacterie încoace!

Ăsta a fost anul 2009. Acum, cică vine criza, conform unor Hânci ai neamului. Cu alte cuvinte, ne pregătim de emigrat şi de ce e mai rău. La mulţi ani, fraţilor, sănătate, dacă se poate, chiar şi fără bucate! Happy new year!

Back To Top