Categorie: Pamflet

Este de bine. Pentru Emil! Dar şi pentru Mircea

TSD Prahova este mare şi tare. Are un nou preşedinte. Care-i ginerele lui Emil Calotă. Bărbatul Iuliei Calotă are şi un nume: Georgeeeeeeeee Stanciu! Dincolo de faptul că este ginerele lui Emil mai are şi calitatea de a fi bun prieten cu Vlad. Cum care Vlad? Cosma! Suficiente motive pentru ca  pesedeii să se simtă mândrii că funcţia nu sare departe de trunchi.

Incendiul de la Teatrul "Toma Caragiu" nu va afecta spectacolele

După ce a rămas fără “Ciufulici”, iată că o altă nenorocire a fost cât pe ce să mai dea o lovitură teatrului ploieştean. Un incendiu! Un corp de iluminat lăsat aprins peste noapte a făcut scurt circuit. Scânteile au aprins o parte din cortină şi un decor aflat pe scenă. Bine că a fost numai atât!

Mircea Cosma este pentru noi un fel de Moş Crăciun II!

Că tot suntem în mare dragoste şi nepreţuită admiraţie, gingăşie cu nea Mircea iaca motiv şi justificare a liubovului năprasnic ce ne arde rărunchii şi bolocii. Consilierii judeţeni au votat în şedinţă extraordinară – semn că ceva era grav, urgent şi care ardea - o hotărâre prin care s-a decis acordarea unor suplimente salariale angajaţilor din aparatul propriu al Consiliului Judeţean Prahova, de la Direcţia de Asistenţă Socială sau din cadrul Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Prahova. Oamenii care au primit “suplimentele” respective erau foarte trişti şi necăjiţi pentru că, pe motiv de criză, li se tăiaseră cam până la 42% din veniturile care şi aşa nu erau prea mari. Este drept că privilegiul de a lucra cu marele Mircea Cosma nu are preţ, nu poate fi pus pe tarabă şi puţini au această onoare, dar nici nea Mircea nu-i de colo! A văzut că subordonaţii suferă? Pac – pac, o şedinţă extraordinară, şi ţac-pac, totul s-a rezolvat!  Vedeţi, chiar şi aici, un motiv pentru care asupra alesului prahovean ar trebui să să reverse fluvii şi oceane de aleasă şi neprecupeţită dragoste!

Rromii la cimitir. Ca să petreacă!

Unii ar putea susţine, în răutatea lor, cum că ceva ar fi în neregulă cu ştirea următoare. Peste 100 de reprezentanţi ai etniei rome din Ploieşti s-au adunat în cimitirul Viişoara pentru a-i comemora pe cei plecaţi în lumea drepţilor. Cică acest obicei este vechi şi firesc – pentru ei. Că aşa ar face aceştia încă de când … nu se ştie prea clar, dar oricum, rromii spun că, la o săptămână de la Paştele ortodox ar urma şi această sărbătoare a lor, denumită de presă Paştele Blajinilor”. Ocazie a prilejului când orice rrom care ţine la tradiţia sa ar fi trebuit să meargă la cimitir. Pentru a petrece acolo deşi unii răi şi spurcaţi la gură ar zice – ca nişte cârcotaşi ce sunt – că de ce nu merg şi-n restul anului, de ce se găsesc ca tocmai acolo să petreacă pentru că prin ţintirim nu-s numai morţii lor (este de bine asta Praleo, nu-înjurătură!) şi că… dacă se duc pe acolo de ce s-or mai întoarce? Dar te pui la mintea unora ca ei?!

Slovacii-n Prahova. Ei sunt bine mersi. Noi, nu!

O delegaţie a Comisiei pentru administrare publică si dezvoltare regională a Consiliului Naţional al Republicii Slovace a vizitat Prahova. Oaspeţii din Slovacia s-au întalnit cu … cine altcineva decât cu reprezentanţi ai conducerii judeţului Prahova. Desigur că la faţa locului au mai fost şi destui aleşi locali. Prilej cu ocazia căruia şi slovacii au descoperit că ei sunt bine mersi. Şi noi… nu prea!

Femeia-i bună la toate

Femeile manager au fost luate în seamă. La Ploieşti – nu pe acasă pe la ele sau în trafic. Acum să nu ziceţi că pe la firmele de le conduc manageriţele acestea n-ar avea destul sânge-n instalaţie -  deşi eu ştiu câteva care deţin asemene “ingredient” mai dihai decât puzderie de bărbaţi -  dar iată că, şi prin Prahova femeia este văzută şi în alt mod decât cel de “fabrică de copii”, “maşină de gătit” sau alte chestii de genul acesta.  Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a fost gazda unui seminar organizat de Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii Ploieşti. O fi fost de bine, o fi fost de rău… vom vedea zile următoare. După numărul ochelarilor de soare pe feţele unor…bărbaţi!

A schimbat mulţi primari

Zamfira Moraru este o ploieşteancă de 102 ani. Nu credem că mai ştie cine era primar pe vremurile de atunci. Să sperăm că este sănătoasă şi cu putere. Iar dacă mai are şi o pensie bunicică.. să mai trăiască cel puţin pe atât! Ca să-l enerveze pe Boc! Dar şi pe următorii primari ai oraşului, care or fi ei să fie! Să-i vedem, an de an, cu tortul şi buchetul de flori, cum bat la uşa Zamfirei Moraru!

Gândul o zice

Nu, noi dom’ ministru Sandu: "Ca să justifice eRomania, un proiect de 500 de milioane de euro, Ministrul Comunicaţiilor susţine că, în cinci ani, ca urmare a implementării, "toţi angajaţii de la ghişee vor dispărea"'. Nenea Gabi Sandu, ca ministru de resort vă întrebăm, aşa ca de la mizilean la ploieştean: Chiar toţi nenea Sandu?! N-o să măi rămână, măcar, unul?!  Dacă este aşa, poate că măcar pe o tanti ce-mi ia mie banii, pentru taxe, de la Financiară, puteţi s-o păstraţi? Că am văzut eu cu ochii mei cum nişte nenea făceau coadă la ea, chiar dacă la celealte ghişee nu era picior de om!

Şi tu Floricon-ule?!

Florin Constantinescu este mare şi tare. Uni spun că ar fi printre cei mai influenţi lideri locali social-democraţi, dar nu mai este ce a fost! Cum nu mai este? Nu mai este Florin Constantinescu mare şi tare sau nu mai este lider local? Se pare că patronul Floricon este a demisionat din “partidul rozelor”. Omul de afaceri, câmpinean de felul său, patron şi director-general al firmei de salubritate Floricon Salub SRL, firmă care scapă de gunoaie câteva zeci de mii de prahoveni, aderase de pe vremea lui nea Nelu – cam de 15 ani - la organizaţia municipală a PSD, pe care a reprezentat-o în mai multe mandate, in cadrul CL Câmpina sau chiar la nivel prahovean, prin consiliul judeţean.

Şi bărbaţii… plâng!


S-o credeţi voi că numai femeile au tot felul de chestii oarecum de neînţeles ori de explicat. Iată că o publicaţie a facut un top al celor mai neobişnuite fobii pe care le au, unii bărbaţi. Venustrafobia – Frica de femeile frumoase. Aşa că se “retrag” lângă cine ştie femeie care ar fi bine să nu te afişezi prin oraş – că să nu-ţi spună prietenii că ai ieşit cu Muma pădurii după tine. O altă boală cică ar fi Phalacrofobia – Frica de a nu cheli! Aoleuuuuu! Păi atunci Bruce Willis şi Jean Luc Picard ar trebui să stea ascunşi prin debarale! Dar ce te faci dacă suferi de Parthenofobie? Adică îţi este frică de virgine sau de fete tinere? Hehe hă-hă hehehe… la asta sunt prietenii buni. Se rezolvă şi chestiunea asta, doar să ni se spună şi-I ajutăm pe respectivii bărbaţi să intre şi ei în rândul lumii. Mai ales pe domnişoarele care “suferă” e o asemenea calitate…Cât despre Cipridofobie -  adică frica de prostituate şi de contractarea  unor boli venerice ce să mai zicem? Că d-aia nu e legalizează “felinarul roşu” iar fetele de pe centură, la cum arată…. Te ţin oricum departe de orice intenţie!

Baroul Prahova are de primit miliardul. De la mama Justiţie

Corpul de avocaţi prahoveni este adunat în Baroul judeţean. Care barou mai are parte şi de procese în care unii dintre justiţiabili sunt reprezentaţi din oficiu de către avocaţi. Iar la rândul său plata o face ministerul Justiţiei. Suma lunară este de circa 1,3 miliarde dar asta nu înseamnă că ministerul îi potopeşte cu bani. De cele mai multe ori se cam lasă rugat şi aşteptat. Păi dacă şi Justiţia asta are şi ea tabieturile sale. Fiind legtă la ochi… cum să dea cu banul aşa de-a oarba?!

Judecătorii şi dilăii

Unii dintre justiţiabili mai ajung şi pe spitalele de glumeţi. Mulţi chiar aud voci, dar sunt şi destui care fac pe nebunii doar ca să scape de Braţul lung al legii. Se pare că nu prea o să mai “ţină” figura asta. Deoarece

 

judecătorii vor audia pacienţii cu tulburări psihice la… spital! Să vedeţi ce audieri interesante or să fie. Ba un Napoleaon, ba un Wagner, dar ce să mai zici, ca judecător, după ce ai vorbit tocmai cu Deceneu, Mihai Viteazu sau cu unul care tocmai ce a evadat dintr-o navă extraterestră?!

Zi-le tu, Berceanule

După ce toată ţara a vuit că autostrada Zăpezii s-a topit a ieşit şi mega-unicul – nemaipomenitul – megaministrul Berceanu. El a fost, sanchi, deranjat de “mâncătorii de ...". Dacă tot s-a ales praful de mândreţea de proiect, dacă tot nu se face pentru ţară şi popor o autostradă (fie şi ultra scumpă), ministrul Berceanu a spus cea putut să spună. Adică nişte vorbe: “Le-am spus constructorilor, în franceză – vedeţi că le are cu parle-ul nenea Berceanu? - că ce vor ei e Poliţie - Cătuşe – Puşcărie" Bun şi cinstit, corect şi onest, de nu l-aş deochea pe nenea Berceanu. Dacă ne mai făcea şi o autostradă chiar că ar fi fost un ministru iubit şi admirat. Măcar el s-a ales cu ceva. Cu “experienţă” zicea nenea Berceanu. Bine că a fost pe banii noştrii, că nu ştim pe unde ar mai fi scos cămaşa dacă dădea de la el!

Ciorditor de Bucureşti îndrăgostit de Câmpina

Dacă ai drum prin Câmpina nu ai cum să nu te îndrăgosteşti. Un tânăr din Bucureşti, de 31 de ani,  a simţit o atracţie de neoprit faţă de Câmpina. Cum era el mistuit de dragoste a fost curios nevoie mare să şi vadă cât mai bine ce au câmpinenii prin case. Şi dacă tot vizita el casele şi apartamentele respectivilor câmpineni era şi firesc să-şi ia câtea suveniruri. Doar că poliţiştii spun – în neobrăzarea lor caracteristică – cum că aşa ceva ar fi penal, adică furt! Ce să ceri unui poliţist? Ştie oare el ce înseamnă fiorul dragostei? Nu credem….

Poliţiştii au trecut la … 79!

Mai zilele trecute, poliţiştii au făcut un fel de poteră şi au luat la puricat casele unora de prin Plopeni şi Dumbrăveşti. Potera a fost formată din 79 de oameni ai legii - “mascaţii de la Serviciul pentru Intervenţie Rapidă, lucrători ai Grupări Mobile de Jandarmi şi politişti. Adică acei ninja care sparg uşi, capete şi strigă cât îi ţin bojocii la sărmanii interlopi. Care interlopi mai trebuie să fie şi pe acasă când au asemenea oaspeţi. Care oaspeţi nu prea le au cu “manerele”!

La Plopeni este boală grea

La uzina din Plopeni este o jale şi o tristeţe mare. Mare de tot. Datoriile au ajuns la peste 1000 de miliarde de lei vechi. Care nenorocire a ajuns să se simtă şi pe la Parcul Industrial. Hârburile şi vechiturile din Parc au prostul obicei să stea mai mult în reparaţii, gazele şi curentul se întrerupa periodic. Sătui de “pauze”, patronii au trimis oamenii acasă. În loc să îi pună să de la pilă, la pedale şi să aducă gazul şi curentul de acasă… acum stau şi îşi plâng soarta.

Măsura 312, ne va scoate din noroi

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a finalizat contractele de finanţare pentru 328 de proiecte declarate eligibile. Vestea şi mai bună este că printre acestea sunt şi şase contracte de finanţare care aparţin unor investitori din Prahova, din cadrul Masurii 312.

Sărăcie de judecători

Fug magistraţii de Justuţia prahoveană precum dracul de tămâie. Care să fie motivul?! Păi dacă actul de justiţie a devenit ceva atât de indecent, de greu de prestat şi aducător de belele…. Este şi firesc să nu prea ai pe cine să mai te bazezi când vine vorba despre “înfăptuirea actului de justiţie”.  Doar doi candidaţi au îndrăznit să se prezinte pentru ocuparea celor zece posturi vacante în cadrul Tribunalului Prahova.

Prahova, un judeţ din Africa

La nivel judeţean, în 14 oraşe, dar şi în 58 dintre cele 90 de comune prahovene există servicii de alimentare cu apă potabilă. Vorba vine că există, deaorece sunt, în mare parte, vechi şi au prostul obicei să piardă mai multă apă decât ajunge la robinetul consumatorului. Mai mult, şi apa care ajunge la robinet, în 38 dintre cele 90 de comune, nivelul nitraţilor din sursele publice de apă depăşeşte nivelul legal. Că este aşa de rău o ştiam sau o bănuiam cu toţii dar ce nu ştiam este că până în 2015, cică, toate sistemele de alimentare cu apă ar trebui să fie în conformitate cu normele europene şi… nu vă bateţi pe burtă de râs – că o să se întâmple şi minunea ca aşa ceva să se întâmple! Desigur că aşa va fi. Doar că marmota de la CJ sau de pe la unele primării ar trebui să fie ceva mai atentă cu staniolul!

Medicii fără de scrisori

După ce au avut un scandal cu reţetele, mai nou, medicii ar trebui să ne scrie tot felul de scrisori. Nu de dragoste ci unele de specialitate. Dar mai este ceva. Cam aşa cum este totul prin Românica. Noile scrisori medicale nu au apărut, chiar dacă de la începutul lunii aprilie, medicii ar fi trebuit sa completeze scrisorile medicale într-un alt format.

RATP se pune rău cu reţelarii

Regia Autonomă de Transport Public Ploieşti, împreună cu Poliţia Comunitară au început să toace toate cablurile dar şi panourile de reclame care sunt instalete ilegal pe stâlpii regiei. Semn că cineva a uitat să mai treacă pe la casieria cui se cuvine.

Jaf printre florile ADPP-ului

ADPP Ploieşti a constatat că au fost sustrase şi distruse aproximativ 1.250 de fire de lalele. Florile fuseseră plantate pe spaţiile verzi din  rondul de la  Bariera Bucureşti şi rondul de pe Cantacuzino. Puter spune că ar fi vorba de zone mai izolate dar hoţii au furat chiar şi din Parcul Nichita Stănescu (Centrul Civic vechi) dar şi de pe rondurile din faţa Palatului Administrativ. Aşa că să nu ne mirăm când o să auzim că au fost furaţi şi cine ştie câţi poliţişti comunitari, niscaiva jandarmi sau cine ştie câte echipaje de poliţie. Cu poliţişti cu tot, desigur!

Sebi Ghiţă, ca să vezi!

Sebastian Ghiţă a fost invitat să participe la o reuniune cu caracter privat cu Mihail Gorbaciov. Acuma să nu ziceţi că nu ştiţi cine-i Mihail Gorbaciov!

Ar fi bine dacă n-ar fi rău

Bilanţ negru: 27.000 de firme - suspendate sau în insolvenţă. Semn că trăim bine!

Trecerea de pietoni? Un moft!

Poliţiştii prahoveni au verificat dacă şoferii acordă prioritate pietonilor. Şi nu o acordau. Că doar nu erau aşa proşti. Cum să acorzi ceva, cuiva care nu o merită? Să zică mersi că nu le cer şi bani după ce-i plimbă pe capotă!

Pulane şi stetoscoape

Concediile medicale, verificate cu poliţia. Să vedeţi consultaţii, dar şi ce stetoscoape, de fiţe, or să aibă şi poliţaii! Cu GPS, care măsoară viteaza şi traficul alambicat al celulor albe şi roşii din sângele celor verifiaţi.

CJ umblă la bani

Prima rectificare bugetară din acest an, la Consiliul Judeţean Prahova, a adus, prin subvenţii de la bugetul de stat niscaiva bănuţi pentru repararea drumurilor. Astfel, Cei 495.000 de lei s-au împărţit repede. Pentru drumul judeţean 219, care străbate comuna Predeal Sărari - 155.000 de lei. Iar de restul, adică 340.200 de lei, se vor pune covoare de asflat şi alte chestii de genul acesta pe drumul judeţean 130 A Crivina – Tinosu.

Azuga vrea sală de fiţe, pardon, de sport!

Primăria Azuga  vrea o bază sportivă cum n-are nimeni în judeţ. Aşa că a pus-o de o licitaţie pentru găsirea firmei care să construiască minunea de bază sportivă. Contractul va avea o valoare estimată la aproximativ 795.000 de lei. Are lumea bani, care va să zică!

Oferă, dar au cui?

Institutul pentru o Societate Deschisă şi Fondul de Educaţie pentru Rromi a anunţat că oferă 75 de burse studenţilor medicinişti de etnie rromă. Adică a celor care umblă cu bisturiul legal şi nu ascuns în spatele victimelor. Că astfel de “chirurgi” n-au nevoie nici de facultate şi cu atât mai puţin de bursă. O fac benevol!

Se bat şi ei pe ce pot

La Câmpina s-au scos la închiriat tonetele din Piaţa Centrală. Unii abia aşteptau asta. Ca să se mai încaiere şi ei un pic! Că nu-i de colo să te baţi pentru o tonetă din Câmpina!

La 13 ani spărgea maşini

Că unii au pasiuni este ceva firesc. Doar că unele pasiuni sunt mai ciudate. Aşa a făcut un tânăr de 13 ani. Care, din plictiseală, spărgea maşini. Mai avea doi prieteni, unul de 14 şi altul de 22 de ani. Care râdeau de el se pare şi că la 13 ani ai lui se încurca doar la casetofoane şi roţi de rezervă. Poate că era şi trist, sărmanul de el. Ar fi spart şi case, de oameni sau de bani, dar cum nu are 18 ani… îşi făcea şi el mâna pe ce putea şi se nimerea.

Am pubela mea, sunt fericit

Elevii ploieşteni vor pubele pentru colectarea selectivă a gunoaielor. Să vrea, că şi Prigoană cel mic a vrut să fie în Parlament. Proiectul “Gândeşte verde – gândeşte curat", iniţiat de Agenţia pentru Protecţia Mediului, a ajuns la o nouă etapă. Fază în care copiii din 23 de şcoli ploieştene s-au gândit că pot să sensibilizeze autorităţile într-un mod inedit. Fiecare copil a scris o scrisoare în care a povestit cum îşi doreşte să arate oraşul în care trăieşte. Este clar că acel oraş de vis nu prea are cum să fie acesta de acum, dar aşa-s copiii! Spun şi visează mult, dar viaţa o să aibă grijă şi de asta!

Berceanu despre eşecul A3:

"Am cîştigat experienţă". Şi noi care credeam că altceva…

Adelu nu mai vrea nimic

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Nastase, a declarat că nu mai este interesat de vreo funcţie publică în stat. O fi trecut criza şi scoate bani din ouă...

Cum faci 15 din nimic

Echipa de conducere a Filialei Prahova a Partidului Conservator a reuşit să impresioneze foarte mult. Că tot erau patru-cinci pe la sediu, dar şi în tot judeţul aşa că şi-au propus să nu lase sloganul adoptat la recentul congres înscris doar în documentele oficiale. Ca urmare, sub îndemnul "Implică-te!” Cică această mega-acţiune se va desfăşura până la sfârşitul acestei luni. Dar chestia haioasă este că au anunţat cum că această debordantă mişcare politică o să aibă loc “ la nivelul a circa 15 organizaţii din judeţ”. Ce a făcut şi cenuşa asta vulcanică din unii, ce efecte ciudate poate să aibă norul acela…

Mizil, mon amour

Mizilul, singurul oraş din ţară care a fost selectat să participe la o confruntare artistică internaţională. Este clar că hartijtii de prin Mizil sunt cei mai tari, cei mai buni etc. Oraşul Mizil a fost singura localitate din România selectată să participe la un concurs european de artă, prin intermediul căruia fiecare participant trebuie să creeze o lucrare care să exprime viziunea artistica asupra celorlalţi prin intermediul apei. Vă daţi seama că la Mizil o să vedem sculpturi din apă, case din apă şi multe minuni… cu toate făcută doar din apă? Dar, oare, o fi de ploaie?

Tot femeia, sărmana!

Dintre şomerii cu studii superioare, 99 la suta sunt femei ! Păi cum să nu fie, dacă nu s-au “scos”, “oprit” etc, la timp?!

Măcar cimitire să avem

Prahova nu reuşeşte să colecteze banii pentru sănătatea locuitorilor săi. Vedeţi ce pont bun pentru afaceri în zona pompelor funebre vă oferim? Moca!

Poduri şi durere

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a anunţat că are în vedere repararea a patru poduri de pe Drumul Naţional 1, în zonele Posada şi Sinaia. Bine că le are în vedere că noi credeam că se vor apuca de reparaţii. Dar aşa, stăm liniştiţi.

Puşcăriaşi la seră

Un grup de 12 persoane private de libertate, care execută pedeapsa în regim deschis la Penitenciarul Ploieşti, au participat la amenajarea serei şi a grădinii Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică de la Nedelea. Că au intrat în seră nu ar fi de rău, dar dacă după lucrarea asta nu cumva or să o facă pe nebunii şi să mai vrea?!

La CJ în poartă, o economie mare se arată

Ca să nu mai fie acuzaţi că sparg banii ţării pe prostii, unii au anunţat că vor face şi vor drege şi se va emite un fel de biblie a standardelor de cost. Iată că şi CJ Prahova se simte dator c-o vorbă. Pe surse, desigur. Cum că această hotărâre ar putea să aducă beneficii în organizarea licitaţiilor şi în stabilirea preţurilor pentru anumite lucrări. Parandărătul fi-va şi el tot un fel de standard de cost?!

I-au ciuruit. La bilete şi abonamente

Conducerea Universităţii Petrol şi Gaze (UPG) din Ploieşti a anunţat, prin intermediul unor afişe cum că toată floarea studenţimii din UPG  nu va mai beneficia de abonamente gratuite pentru transportul în comun. Cică atacul la banii studenţilor ar fi fost cauzat de sărăcia care bântuie prin zonă, prin ţară, şi mai ales prin U.P.G. Că despre viscolul de prin buzunarele studenţilor ce să mai spunem! Vestea proastă dar sărăcia asta cruntă va afecta aproximativ 1.300 de studenţi. Dar or să termine ei studiile… prin Kuweit, Arabia Saudită şi Canada… tot la fel scump o fi transportul în comun?

 

 

Back To Top