Categorie: Pamflet

Să nu spuneţi că nu aţi ştiut sau că o să daţi din colţ în colţ când efectul zilei de luni se năpusteşte peste tihna şi lentoarea noastră mioritică. Conspiraţia universală împotriva românaşilor este temeinică şi perversă: începe încă de la prima zi a săptămânii, oameni buni. FMI – negocieri dure, TVA – cât mai mare, taxe şi impozite – fără număr, vulcanul râgâie din nou, pensiile, salariile, veniturile  - scad. Ce mai, o săptămână ca în filmul „Ziua cârtiţei” în care se tot repeta de en ori aceeaşi zi! O fi mâna lui Boc – nu credem. Da’ nici nea Nelu parcă nu mai e ce-a fost!

Măcar la gunoi să ne respectăm „blazonul”. De bizoni!

Tot ploieşteanul care are nostalgia turmei ştie că pădurea Păuleşti este numai bună pentru a-şi arunca gunoaiele pe acolo. În urma unor pitecantropi care tot cred că spaţiul verde şi pădurile sunt un fel de ghenă pentru gunoi. Ca urmare, Primaria comunei Păuleşti a fost nevoită să adune, iarăşi, gunoaiele rămase după ploieştenii care au făcut grătare, “La iarbă verde”,  de 1 Mai, în pădurile din apropierea localităţii. Primarul s-a plâns că s-a săturat să adune mizeria produsă de cei care iubesc un grătar la iarbă verde. Edilul păuleştenilor a anunţat că a fost pentru ultima oară când face curăţenie şi că intenţionează să facă un gard şi să ceară taxe pentru accesul în zonele respective. La bizoni? Ce-ai frate?!

Scapă cine nu a murit

Patronii despre proiectul de creştere a TVA-ului la 25%: “Trecem toată activitatea la negru că oricum nu au cum să ne prindă!”. Corect, dar care activitate, fraţilor, că nu mai mişcă nimic în ţara asta?

Un muzeu ca o relicvă

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova rămâne închis publicului deoarece a trecut destul de greu peste iarnă. Din cauza apei provenite din topirea zăpezii a fost inundat o parte din tavan. Cam 20 de metri pătraţi au picat şi are nevoie urgentă de renovare. Noi propunem să-l lase aşa. Că doar vorbim de arheologie, la naiba!

Mirela Limboşanu şi cartea de istorie

Unele funcţii pot face un subiect de glumă pentru băşcălioşi. Cum erau acelea cu subinginera, care este alături de un alt inginer şi tot aşa. Ei bine, de câteva zile şi Mirela Limboaşanu este subprefect de Prahova. Nu ştim ce părere are prefectul de noua sa colaboratoare, dar chestia inedită este aceea cum că Mirela nici n-a apucat să ajungă la biroul său şi a intrat în istoria judeţului, pentru simplul fapt că este primul subprefect femeie de când e Prahova asta mamă şi tată a noastră, a tuturor. S-o vedem şi la treabă… altminteri geaba locul...

Scump, domne scump, parcă şi autostrada era mai ieftină

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România va umbla la teşcherea pentru centura noastră. A ploieştenilor. CNDAR-ul va plăti 6.724.781 lei, fără TVA, pentru proiectarea şi lucrările de la pasajul pe Centura Ploieşti Vest (DN 1) km 2+003 la Brazi. Mulţi bani,  dar merită. Dacă o să avem şi pasajul ăla după cheltuială… jos pălăria!

Un poliţist la pensie. Dar şi un dosar care, încă, mai aşteaptă

Comisarul şef Alexandru Ştoalfă este cel care a asigurat comanda Poliţiei Municipale Ploieşti. Mai bine sau mai rău, după gustul şi aprecierea fiecăruia. Ştirea este una banală şi să nu credeţi că a înregistrat niscaiva “succesuri” în aceste zile de primăvară. El a ieşit la pensie zilele trecute. Unii, cam spurcaţi la gură, în loc să se bucure pentru poliţistul nostru au şi început clevetirile. Cică motivul real de pensionare nu ar fi neapărat vârsta sau oboseala acumulată în “lupta cu infracţiunile” ci faptul că Ştoalfă este implicat într-un proces penal. Acuma dacă-i pensionar o să aibă timp berechet şi de nepoţi, şi de table şi peştişorii din acvariu… crede cineva că bravul poliţai se sperie de un dosar? N-a făcut asta nici atunci când era activ! Ca poliţist, nu vă gândiţi la prostii!

Autostrada care se… mulge!

Colegii de la Jurnalul Naţional au decoperit că şi o autostradă poate să ne produce niscaiva lapte şi au dat un titlul de meseriaşi: "Primarul forţos care mulge din autostradă". Prahovean de-al nostru, primarul respectiv ar merita, desigur, mai multă atenţie. Dacă nu o are din partea presei măcar din partea organelor. De cercetare penală, desigur!

Codul lui Da Vinci – best book la Valea Călugărească

Junii din Valea Călugărească au parte şi de carte nu numai de râuri de vin, după se aşteptau unii şi alţii. Cică ei ar fi interesaţi nevoie mare  de “Codul lui Da Vinci". Oare o fi ascuns în acest Cod şi o reţetă de a face din apa de robinet niscava demisec sau ottonel mai de soi? La rândul lor, batrânii citesc literatură clasică. Am văzut eu mai prin toamnă cam ce efect are “literatura” asupra unor care “citiseră” cu vârtoşenie câteva “volume”.

… cu melcii voştri cu tot!

Mizilenii au dus tot aurul la amanet, cam pe vremea când ţara era condusă de premierul Minune 4 Case. Acum, sărăcia îi face să meargă pe la casele de amanet cu telefoane mobile, televizoare, maşini de spălat, frigidere sau calculatoare. Numai că nimeni nu le vrea! Nici raţe, găini, ouă, căţel sau purcel nu prea au căutare la casele astea de amanet. Ehei, alta ar fi fost treaba dacă ar fi dus niscaiva Ouă de Cornu! Cu două d-asta credem că ar fi dus-o până la toamnă!

La Azuga, case pentru popor. Pardon, pentru cine are.. criterii

Consilierii locali ai oraşului Azuga au aprobat criteriile de departajare a solicitanţilor de locuinţe sociale aflate pe raza oraşului. Păi, ar cam trebui să le ştie tot omul: un milion cash, un milion în conturi, un alt milion la pliculeţ – pentru cinstita comisie.

Ludmila combate. De la distanţă

Consilierul judeţean Ludmila Sfârloagă a participat, în calitatea sa de preşedinte al Camerei Regiunilor din Consiliului Europei, la conferinţa internaţională cu tema “Combaterea corupţiei la nivel local şi regional”, care a avut loc la Messina, în Italia. Vedeţi că şi corpţia asta are părţi bune? Să vedeţi alte conferinţe prin Miami, Hawaii, Monaco… de unde sigur că… asta, corupţia, se combate foarte bine!

PSD, nici nu ştii, cât de falit ai început să fii…

Liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, a declarat după şedinţa BPN, că social-democraţii îşi vor achita datoriile. Doar este un partid onorabil. Să nu credeţi că şi vor soate banii din off-shor-uri, talourile lui Ady la mezat sau gipanele pe la Vitan Bârzeşti. PSD va utiliza cotizaţiile pentru a plăti datoriile. Apropo, nea Mircea o fi, şi el cu cotizaţia la zi? Dacă mai pleacă mulţi din PSD… cine va salva partidul? Deja nu mai dorm de câteva zile de grija asta, iar dacă mă gândesc la pensioara lui nea Nelu cred că doamna Nina va avea mari probleme la coşniţa pentru piaţă!

Udrea şi Savin – cheltuiesc bani… peşin!

Ca să nu mai zică unii şi alţii că Udrea nu-l iubeşte pe Savin (sau invers?) ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea a fost prezentă la Buşteni pentru semnarea contractului de finanţare a unui proiect de dezvoltare a oraşului de pe Valea Prahovei.  Că era şi cazul pentru o susţinere materială a staţiunii conduse de măiastru Savin. Aaaaaaaa… Buşteni nu mai este staţiune? Nici Savin nu mai este ce a fost? Nu ştiam! Norocul acestora a venit tot de la sărmana ministreasă Nuţi Udrea. Păi dacă nici după aplicare proiectului  "Buşteni – O staţiune renăscută”, finanţată cu lovele de la U.E (adică Uniunea Europeană băăă, nu Udrea Elena – că ea n-aduce bani de acasă pentru aşa ceva!) n-o so fie altfel o să vedeţi voi. Cum adică pentru cine o să fie altfel? Păi pentru edil! Care este primarul staţiunii Buşteni! Dacă lui îi este bine asta nu înseamnă că şi staţiunii, conduse de el, o să-i fie bine?! Asta include şi turismul, adică tot Savin, mândru posesor de hotel în oraşul lui pă’ persoană fizică.

Asistente şi bisturie

Asistentele din secţiile de chirurgie de la Spitalul de Urgenţă din Ploieşti au refuzat să intre în sălile de operaţie după ce au aflat că pot fi trase la răspundere pentru actul medical. Şi asta pentru că, lipsa medicilor a impus ca asistentele să intre drept mâna a doua în sală, pentru a suplini lipsa celui de al doilea chirurg care ar trebui să opereze. Cam leneşe asistentele de la spitalul respectiv. Păi n-aveau la îndemână infirmierele? Başca nişte cuţitari internaţi prin cine ştie ce saloane? Vă daţi seama ce operaţii şi ce succesuri (vorba cuiva mare de tot) ar fi înregistrat?

Pistolar la oi m-aş duce

Un taximetrist, de 29 de ani, din Ploieşti, a avut o discuţie contradictorie cu o tânăra de 28 de ani, din Ariceştii Rahtivani. Cei doi s-au certat din cauza unui loc de parcare. Martori la incident au fost patru jandarmi, în ţinută civilă, care erau în timpul liber şi care au intervenit pentru aplanarea conflictului. În momentul intervenţiei jandarmilor, B. Ionuţ a folosit un pistol cu aer comprimat, trăgând un foc în plan vertical, iar după ce jandarmii s-au legitimat, acesta a asigurat pistolul şi l-a pus pe bancheta din faţă a autoturismului. Ulterior, a fost anunţată Poliţia, iar persoanele respective au fost preluate de poliţişti pentru continuarea cercetărilor. Este şi firesc. Păi cum de nu le-a trecut şi lor prin cap că doar cu un pistol puteau să rezolve problema parcărilor din oraş?!

Meniu tipic românesc

Un studiu arată că peste 40 la sută dintre români iau micul dejun in fiecare zi, iar 25 la sută, majoritatea tineri între 19 şi 24 de ani, nu fac acest lucru nici măcar o dată pe săptămână, trei din zece români (majoritatea bărbaţi) preferă un mic dejun “consistent", cu produse din carne, ouă şi brânză, iar şase din zece (majoritatea femei) aleg un mic dejun mai uşor şi variat incluzând iaurt, lapte şi cereale, sandwich-uri, ouă sau brânză. Asta în varianta optimistă, deoarece se pare că mulţi respondenţi ar fi vrut să participe la sondaj dar nu puteau să mai vorbească de foame.

Câmpina are PUG. Şi la ce-i foloseşte?!

După şase ani de birocraţie, lupte politice şi o lălăială made in Romania, a fost aprobat noul PUG al municipiului Câmpina. Partea bună este că s-a făcut, iar partea proastă este că nu prea-i foloseşte la nimic.

Roxana de la Apia revine. În forţă şi cu sentinţa-n proţap

APIA este instituţia aceea care cică ar trebui să se ocupe de plata subvenţiilor. Un loc în care au fost paraşutate multe rude, cunoştinţe, apropiaţi şi mai ales membrii de partid. Că d-aia au lipit ei afişe-n campanii, băi, aceştia! Este drept că aşa de coloratură au mai fost aduşi niscaiva specialişti, meseriaşi – pentru décor şi ca să acopere nevoile – de muncă, nu de altele – celorlalţi. Roxana Dinu-Bălcinoiu a revenit pe postul de director al Agenţiei de Plăţi si Intervenţie în Agricultură (APIA) - Sucursala Prahova. Nu, ea n-a fost plecată pe tarlalele patriei.  A fost îndepărtată, în opinia sa, fără niciun motiv legal, ci doar pe criterii politice. Printr-o hotărâre rămasă definitivă şi irevocabilă, după şase luni de procese, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondat recursul inaintat de APIA Bucureşti şi care ar fi vrut s-o ţină pe Roxana departe de funcţia sa. Pentru care funcţie, desigur, a dat concurs! De împrejurări  sau nu, iată că APIA Bucureşti a fost înfrântă iar APIA Prahova are doi directori. Acum să vezi ploi de subvenţii pe capetele ţăranilor din Prahova! Dacă un director “dădea” o subvenţie… cu doi directori s-or da două?

Sărmanii magistraţi

Magistraţii vor primi o nouă tranşă de bani pentru suprasolicitare neuropsihică şi stres. Era şi timpul că deja dădeau semne de oboseală. Asta se vedea şi-n deciziile lor… Supliment bugetar de peste 200 mil. lei pentru plata salariilor obţinute de magistraţi în instanţă. Că doar nu era să iasă magistratul în faţa Cremenalului, să intre-n greva foamei pentru un pârlit de “supliment”?!

Cablul, foarfeca şi banii

Un operator de cablu acumulase o datorie de două miliarde de lei vechi în conturile RATP. În foame de bani, ratepiştii au scos foarfeca, s-au fâţâit pe lângă cablurile de net, TV şi alte cele, iar firma respectivă a vărsat, iute, punga de bani la ratepişti!

Dacă tot cade singură…

Casa de pe strada Vlad Ţepeş din Ploieşti, care în urmă cu două luni a început să se dărâme pe trotuar nu va fi demolata de autorităţi. Vă daţi eama că paragina aia cade oricum singură. Dar ia să se fi atins cineva cu un cui de ea? Venea apropitarul şi spunea că totalitarii de la Ploieşti i-au demolat mândreţe de castel! Că de acolo de pe unde cică ar fi ei, la Marele Licurici, proprietatea privată este sfântă… Adică de natins şi de neîntreţinut. Ce-i drept că ar fi făcut şi ceva zile de muncă-n folosul comunităţii, dar d-aia România nu-i Marele Licurici!

Atunci să se apuce de băut?

Românii nu pot renunţa la fumat ar fi o concluzie a unora care n-au ce face şi studiază năravurile oamenilor. Păi dacă renunţă la tutun trebuie să se apuce de altceva. Adică de băutură, şi ce-i băutura fără tutun? Nimic!

Mai bine o dădea afară

Ţineţi minte când întreba Turcescu (băiatul ăla mic şi negru, cu ochelari de fiţe), în campania electorală pentru Cotroceni, care au fost faptele bune ale lui Geonache şi Marinelu’. Dacă unul a spus că a creştinat un tătar, Geonache a zis că nu şi-a dat soacra afară din casă! Iată că se pare că a păstrat-o pentru puşcărie! Soacra lui Geoana a fost audiată la DNA. Pe scările DNA-ului se pare că s-a întâlnit cu Năstase. Venea de proces şi au avut multe de povestit. Despre alte vremuri. Mai bune. Pentru ei. Când Nasty îşi trăgea termopane de 630.000 de euroi… dar ce timpuri şi ce lume erau pe atunci. Nu ca acuma…

Hoţi de sfinţi, dar cu intenţii nobile

Patru prahoveni au furat moaştele Sfantului Nectarie. Unul dintre ei este student la Teologie. Şi ce aţi fi vrut să facă? Să deschidă un bordel? Să se ducă în pustiu sau la mânăstire pentru post, rugăciune şi ascultare?!

Tembelizorul a zăpăcit poporul

Cu cât copiii se uită mai mult la televizor, cu atât sunt mai ameninţaţi de performanţe scăzute la şcoală. Dacă şcoala nu mai este interesantă pentru kinderi că şi aşa nu se ştie la ce mai este bună, din cauza faptului că stau prea mult faţă-n faţă cu d-alde Bote, Fitze şi alţii de soiul acesta, copiii sunt predispuşi la probleme de sănătate în jurul vârstei de 10 ani, arată un studiu britanic recent, în care au fost incluşi 1.300 de copii. Păi dacă Nikita a ajuns o vedetă, Ogică este star… ce-ţi mai trebuie neuroni ageri?!

Mâna soartei, dar mai ales a “prietenilor” balastieri

Scandalul balastierelor care funcţionau ilegal la Târgşor şi Strejnic s-a încins. La propriu. Punctul de lucru al uneia dintre firmele care scoteau ilegal nisip şi piatră a luat foc. Incendiul a distrus, aşa cum era de aşteptat, mai multe documente ale firmei. Şi voi ce aţi fi vrut să ardă? Pietrele? Viloacele celor care s-au îmbogăţit de pe urma carierelor?

Clanul Cioabă şi-a făcut tribunal privat

Cauzele se vor judeca după regulile Staborului Ţigănesc şi, potrivit tradiţiei, preşedintele va lua decizia finală, însă va ţine cont şi de verdictul dat de 20 de juraţi. Dorin Cioabă (40 de ani), fiul regelui rromilor, este student la Drept şi la Ştiinţe Politice. Inspirat din filmele americane. Tot este bine că n-a văzut filme cu boşimani, cu iaranieni… că se ajungea la tăiat de mîini, urechi sau chiar… Doamne fereşte… la respectare legilor!

Şi Justiţa era la locul său

Curtea de Apel Ploiesti a primit vizita unui grup de elevi din Brătăşanca. Toate erau bine mersi. Linişte, pace, voioşie. Pe lista ghizilor au fost înscrişi mai mulţi interlopi, dar din motive lesne de priceput ei şi-au declinat participarea. Pierdeau timp şi bani…

Pe ultrascurte

60.000 de case vor scăpa de lampa cu gaz – timp în care alte milioane vor sta în beznă deoarece Electrica le taie curentul fomiştilor cu buzunarele goale. Cinci salarii medii - amendă pentru părinţii care nu-şi trimit copiii la şcoală.  Vai de kinderi! La cerşit, la spălat parbrize, la şcoală… ce să facă şi ei mai întâi?

Curiozitatea care a omorât pisica

Un urmărit general a fost prins după ce a decis să participe la Ziua Porţilor Deschise la Ministerul de Interne. Poliţiştii aflaţi la expoziţie l-au recunoscut încă din momentul în care stătea la coadă pentru a intra la eveniment. Se pare că urmăritul general se dusese p-acolo doar să vadă cum mai munceşte Poliţia. A naibii curiozitate…

Popa şi cămătarul nu fac deloc casă bună

Cămătar prins în flagrant în timp ce-şi şantaja victima. Şi nu orice victimă, ci un preot dintr-o localitate prahoveană. Cămătarul îl ameninţase pe preot cu moartea dacă nu-i plăteşte. Parohul luase 10.000 de lei de la cămătar, însă deşi a dat înapoi 23.000 de lei, o plasmă, o centrală termică şi alte bunuri, cămătarul a continuat să-i ceară bani. Speriat, preotul i-a anunţat pe poliţişti, iar aceştia au organizat flagrantul. Astai una. Ce am mai auzit noi, ne-a făcut să scuipăm în sân şi să ne facem paişpe cruci rapide. Cică sfinţia sa folosea banii împrumutaţi ca să meargă la Casino. Încurcate sunt căile banului, ca să nu mai pomenim nimic de locotenenţii lui Doamne-Doamne pe pământ...

Zi-le tu, Răducule!

Radu Berceanu: Aş mări impozitul pe maşinile de lux, "să geamă toţi ăştia cu Q7". Eu ştiu câţiva Q7-ari care gem, dar din cuza altor motive. Când dau cu “bijuteriile” lor prin gropile lui Berceanu!

Back To Top