Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

Săptămâna trecută a stat sub semnul trandafirilor. Ne referim, desigur, la cei trei trandafiri ai pesedeului prahovean, care s-au scuturat de petale, alegându-şi un alt grădinar, în postura lui Mircea Cosma. Filiala prahoveană are un nou preşedinte, după ce, cinci ani de zile, a fost condusă de fostul ministru Marian Săniuţă. Îl felicităm pe Mircea Cosma pentru noua funcţie cumulativă şi, totodată, nu putem să nu remarcăm faptul că PSD Prahova respectă noua tendinţă de la Bucureşti: „Promovarea tinerilor în toate funcţiile”

Emil, miştocarul

Social-democraţii prahoveni au ieşit zilele acestea din letargia care părea să îi fi cuprins în mod iremediabil, aceştia începând săptămâna în forţă cu o conferinţă de presă susţinută de un personaj cu greutate la stat, dar mai ales la vorbe, şi anume senatorul Daniel Savu. Tema acesteia a fost constituirea unei comisii de anchetă care să verifice legalitatea cheltuirii banilor primăriei pentru organizarea manifestării publice Zilele Ploieştiului. Conferinţa de presă nu a fost aleasă întâmplător luni, în aceeaşi zi urmând să aibă loc şedinţa de consiliu pe a cărei ordine de zi figura şi proiectul de hotărâre privind stabilirea comisiei de anchetă. Proiectul pentru care aleşii pesedişti s-au luptat cu vitejie a picat la vot. Nu putem să nu remarcăm verva consilierilor pesedişti care fluturau chilotul dreptăţii în şedinţa CL Ploieşti, şi, mai ales, umorul desăvârşit al domnului consilier Emil Calotă, care are tot timpul glumele la el. Nea Emile, eşti spiritual, bre, nimic de zis. Noi te înţelegem.

După opt ani de miştocăreală la adresa ploieşteanului, ai tot dreptul să fii bine dispus de pe scaunul de consilier municipal. Că - deh - deputat sau prefect n-a fost să fie. Poate tura următoare. Multe succesuri, vorba eurodeputatei siliconate!

Lauda de sine...

Două zile mai târziu, însă, a venit rândul unui personaj cu greutate la figurat să îi adune pe reprezentanţii presei într-o conferinţă. 

Marian Săniuţă a chemat ziariştii la o vorbă, pentru a-i anunţa că e timpul ca tinerii să preia viitorul partidului. Adică Mircea Cosma, aşa cum vă spuneam. „Nu am fost nici demis, nici suspendat, nici sancţionat, toate afirmaţiile apărute în acest sens fiind nişte minciuni grosolane” - aşa a început Marian Săniuţă discuţia cu jurnaliştii. Săniuţă şi-a prezentat bilanţul celor cinci ani de activitate în funcţia de lider al PSD Prahova. 

"În această perioadă, am reuşit să readuc organizaţia PSD Prahova în structurile de guvernare locale, am scos de pe imaginea acestei organizaţii cuvântul „corupţie” şi am reuşit să democratizez viaţa internă de partid, adăugând echipei de conducere pe cei mai buni aleşi locali, atât în 2004 cât şi în 2008", a declarat Săniuţă şi, continuând cu laudele, a susţinut că, în timpul mandatului său, organizaţia a devenit „neşantajabilă”, pentru că a condus-o cu „onestitate şi principialitate”.

PSD a pierdut un invincibil

De asemenea, trebuie reţinut faptul că, „din 2000 şi până acum, PD nu m-a învins niciodată. Nici la alegerile parlamentare din 2004, nici la uninominalele din 2008. M-au învins o parte din colegii mei”, atacurile acestora din urmă fiind cele mai dureroase. Mai spre final, Marian Săniuţă a anunţat că nu va candida pentru a obţine, din nou, scaunul de şef în Prahova, admiţând că liderul PSD, Mircea Geaonă, i-a reproşat diferenţa mare de scor faţă de PD-L la alegerile euroaprlamentare din iunie. 

„În toamnă, începe o luptă foarte dură şi este nevoie de un nou şef care să aibă alte „calităţi” decât ale mele”, a mai declarat Săniuţă, adăugând că „este dreptul lui Mircea Geoană de a-şi face o echipă performantă la Prahova”. Pe finalul întâlnirii cu presa, liderul pesedist a comentat afirmaţiile preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, conform cărora „înlocuirea lui Marian Săniuţă este o pierdere pentru PSD Prahova”. „Ion Iliescu a pus un pansament pe o rană din care curgea sânge”, a afirmat Săniuţă, iar o lacrimă părea să îi înflorească în colţul ochiului.

Marian Săniuţă, un actor grăbit

Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti este locul în care s-a desfăşurat Conferinţa Extraordinară a PSD, iar locaţia a fost una foarte potrivită, luând în calcul discursurile social-democraţilor. De altfel, cel care nu s-a putut abţine să nu remarce această situaţie a fost chiar ministrul de Interne, Dan Nica, responsabil, alături de ministrul pentru relaţia cu parlamentul, Victor Ponta, de organizaţia judeţeană. "Am parcurs o perioadă dificilă, cea din opoziţie. Am avut o misiune grea, aceea de a menţine organizaţia în stare de funcţionare. 

Astăzi se încheie mandatul celui care a fost numit de presă detergentul celor o sută de pete. Este nevoie de un altfel de preşedinte", le-a spus Săniuţă colegilor săi. În încheierea scurtului său discurs, fostul lider social-democrat a menţionat că nu va participa la votul pentru noul preşedinte şi, urându-i succes celui care îi va succeda, a anunţat că se „retrage din scenă”. Un actor care îşi spune replica şi pleacă grăbit... Aceasta a fost ieşirea cu accente teatrale a lui Săniuţă din sală. Nici ministrul de Interne nu s-a putut abţine să nu remarce: „Înţeleg că suntem într-o sală de teatru...”, a spus acesta în urma mersului grăbit al lui Săniuţă. 

Mircea Cosma, de două ori preşedinte

Locul lui Marian Săniuţă la şefia PSD Prahova a fost luat de cel care conduce şi Consiliul Judeţean, Mircea Cosma. 202 „pentru” şi trei „împotrivă”. Acesta este bilanţul votului pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei (a existat un singur candidat- n.r.). În discursul său, Cosma i-a îndemnat pe colegii de partid să îşi concentreze toată atenţia asupra campaniei pentru prezidenţialele care urmează şi pe care, subtil, el însuşi a şi început-o. „Timp de opt sute de ani, niciunul dintre cei 522 de voievozi pe care i-am avut nu a purtat numele de Traian”, pentru că „acest nume era asociat cu hoţii, cuceritorii şi violatorii”, a declarat noul lider pesedist făcând, evident, referire la neanunţatul contracandidat al lui Mircea Geoană, Traian Băsescu. 

Back To Top