Categorie: Politic

blaga anastase ionescu guniaRoberta Anastase a fost reconfirmată în funcţia de preşedinte al filialei PDL Prahova după alegerile organizate joi, 7 noiembrie 2013, în cadrul Consiliului de Coordonare Judeţean al partidului. Evenimentul a avut loc în oraşul Plopeni, la casa de cultură a localităţii, instituţie aflată la câteva zeci de metri de sediul PSD Plopeni, al cărei preşedinte de organizaţie, Marcel Păvăleanu, este arestat în dosarul evaziunii fiscale de peste 30 de milioane de euro. Conducerea PDL a dat asigurări că decizia organizării evenimentului la Plopeni a fost luată după ce s-a constatat că sălile mari din Ploieşti au fost ocupate cu desfăşurarea Festivalului Naţional de Teatru „Toma Caragiu" – ediţia 2013. Roberta Anastase a fost singurul candidat înscris în cursa pentru şefia partidului. La eveniment a participat şi preşedintele PDL, Vasile Blaga.

În cadrul evenimentului s-a votat şi proiectul de hotărâre privind validarea propunerii Biroului Permanent Judeţean al PDL Prahova privind candidatura lui Mihai Apostolache, secretar general al filialei judeţene a PDL, la alegerile europarlamentare.

 

Roberta Anastase – principalele declaraţii

alegeri pdl prahova

„Perioada de Opoziţie este o perioadă bună, este o perioadă în care ne curăţăm de oportunişti, ne fortificăm şi ne pregătim de o nouă luptă", a declarat Roberta Anastase la începutul evenimentului.

- Veniţi la putere prin minciună, singura strategie a USL este tot minciuna. O minciună comunicată pe toate posturile de televiziune de cei doi lideri Ponta şi Antonescu. La un moment dat mă gândeam că cei doi apar la televizor mai des decât apărea Ceauşescu plus toată pleiada de oameni care îi cântau ode şi îi recitau poezii. În această statistică nu mi-am permis să îi includ şi pe adulatorii USL, că aş da toate statisticile peste cap.
- De un an şi jumătate, România o duce din ce în ce mai rău. Au folosit mesajul cu greaua moştenire până la epuizare.
- Pentru că nu ştie pe unde să scoată cămaşa, domnul Ponta a găsit soluţia miraculoasă. Parcă este scoasă ca o vrăjitorie din cărţile de tarot. De câte ori ghiceşte vrăjitoarea Ponta în cărţi, românilor le apare în drum o nouă taxă, un nou impozit – asta e soluţia miraculoasă găsită de vrăjitoarea Ponta.
- Măsurile anunţate de guvernul USL vor avea un singur rezultat: blocarea economiei, alungarea investitorilor şi creşterea număruluid e şomeri.
- Efectul de domino va însemna creşterea de preţuri şi scăderea puterii de cumpărare. Vorbim de o sărăcire a oamenilor. Jignirile vrăjitoarei Ponta la adresa Opoziţiei nu scot oamenii din sărăcie.
Poate dacă domnul Ponta nu ar fi girat o reţea de corupţie ca acea a domnului Păvăleanu, nu de alta dar tot ne aflăm la Plopeni, acolo unde dumnealui ocupa funcţia de preşedinte a PSD Plopeni – probabil că nu ar fi fost nevoie să crească din nou taxele şi impozitele.
- Ce mă uimeşte este că Ponta continuă să gireze organizaţia PSD Prahova. Deşi nu mai putem vorbi de o organizaţie politică, ci de un grup infracţional organizat. Soluţia este ca aceste reţele să nu mai existe, iar atunci oamenii nu vor mai plăti taxe şi impozite, iar oamenii să susţină în subsidiar aceste reţele.
- USL trebuie să plece. USL este un inamic puternic, un USL măcinat de corupţie, de incompetenţă, dar avid de putere, şi incapabil să conducă România. Adevărul va ieşi la suprafaţă.
- PDL creşte cu câte un procent pe lună în ultimele şase luni de zile. Asta înseamnă enorm. Asta arată că oamenii compară şi realizează.
- Primele alegeri vor fi europarlamentarele. Organizaţia Prahova are o propunere, este vorba de domnul Mihai Apostolache, un coleg bun, un cadru universitar, vreau să îi mulţumesc pentru bătălia pe care a dus-o pentru ca primăria de la Drajna să aibă din nou primar.

Vasile Blaga – principalele declaraţii

- Am venit la o organizaţie care de ani buni este una din cele mai performante, o organizaţie care şi-a adus contribuţii decisive la victoriile PDL.
- Avem cea mai toxică alianţă de guvernare după 1990. Un mamut care are 70 la sută în parlament, o foarte puternică reprezentare în administraţia publică, dar care este măcinată de lupte interne, de incompetenţă, de lupta pentru ciolan. Pe principiile care le moştenesc de la înaintaşii lor, că sunt veşnici la guvernare, vor sfârşi şi mai rău ca cei dinaintea lor.
- USL a venit la guvernare printr-o mare minciună. Iată că într-un timp mai scurt decât se aşteptau s-au întors împotriva lor. Fie că vorbimde locuri de muncă, fie că vorbim de Roşia Montană, fie că vorbim gazele de şist. Nu numai că nu au păstrat locurile de muncă, dar sunt mai puţine cu 50 de mii faţă de anul trecut. Ponta zapciul a inventat 28 de taxe şi impozite. Guvernarea USL, cea mai cinstită, a rămas o mână de oameni, după ce au o grămadă probleme cu legea.
- Vroiau să facă din parlamentar un supraom care să îi judece pe toţi dar să nu fie judecaţi. Noi i-am oprit prin demersurile făcute la Curtea Constituţională.
- Îmi permit să chem toţi parlamentarii de bună credinţă să se opună acestor măsuri aberante pe care le gândeşte Ponta, după proiectul de buget.
- Antonescu şi Chiţoiu capitulează acceptând acest buget socialist. Antonescu semnează capitularea PNL în faţa PSD. PSD a pornit acest tăvălug incredibil al taxelor. Taxează în disperare, că nu au bani, e un buget fanariot şi ipocrit. Pe de-o parte spun că indexează pensii, pe de altă parte bagă de trei ori mâna în buzunarul românilor.
- Guvernările socialiste nu creează locuri de muncă. Guvernările socialiste nu relansează economia. Guvernările socialiste doresc cât mai mulţi oameni asistaţi, dependenţi de guvern. Mirarea este că Antonescu, în speranţa că va fi preşedinte al României, stă acolo.
- PNL a ajuns, sub Antonescu, un alt PSD.
- PDL va merge singur la alegerile europarlamentare, dorim şi celorlalţi de dreapta mult succes, astfel ca după să punem bazele unei alianţe electorale cinstite.
- În opinia PDL, dreapta românească nu e reprezentată de un mănunchi de intelectuali care discută doct doctrine de dreapta e reprezentată de oamenii cinstiţi din clasa de mijloc
- Ce poţi să spui despre un guvern populist care măreşte salariul minim până la 900 de lei dar nu ia nici o măsură compensatorie pentru angajatori

{avsplayer videoid=27 width=690 height=400}

Back To Top