Categorie: Politic

Filiala Prahova a Partidului Social Democrat este considerată, alături de alte 12 filiale PSD, ca fiind problematică din punctul de vedere al randamentului pe care îl va obţine la alegerile prezidenţiale. Cele 13 organizaţii judeţene considerate ca având probleme din perspectiva alegerilor prezidenţiale sunt filiale ale căror lideri sunt în litigiu cu conducerea centrală, filiale în care conducerea a fost schimbată şi încă sunt în curs de organizare şi filiale în care s-au înregistrat recent demisii sau dezertări în tabăra unor contracandidaţi ai lui Geoană.

Izmenele lui Mircea Cosma tremură de emoţia rezultatelor în alegeri

Avântul mobilizator al roşiilor - enigma lui Geoană

Sursele din interiorul echipei de campanie a lui Mircea Geoană au arătat că filialele despre care echipa de campanie centrală are dubii în ceea ce priveşte mobilizarea la vot sunt Arad, Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu, Călăraşi, Iaşi, Botoşani, Prahova, Ilfov, Vrancea, Cluj, Olt, Mehedinţi. O parte din aceste organizaţii, cum sunt Arad, Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov au rămas fără conducerea stabilită la ultimele alegeri interne ordinare, fiind coordonate de vicepreşedinţi sau lideri de la centru.

Umbra lui Nea Nelu la Prahova

În alte filiale, precum Dâmboviţa, Prahova, Vrancea, Mehedinţi, membrii echipei de campanie apreciază că este posibilă, în ceea ce priveşte mobilizarea pentru alegerile prezidenţiale, influenţa unor lideri importanţi ai partidului, Miron Mitrea, Adrian Năstase şi Ion Iliescu, care şi-au manifestat explicit până la desemnarea lui Geoană drept candidat la alegeri, simpatia pentru fostul social-democrat Sorin Oprescu, susţin sursele citate.

Depăşirea producţiei pe hectarul de votanţi

Echipa de campanie a lui Mircea Geoană a stabilit numirea ca directori de campanie, cu precădere în aceste filiale problematice, a unor oameni agreaţi la centru şi consideraţi apropiaţi preşedintelui PSD. Conducerea centrală a partidului a stabilit, pentru fiecare organizaţie judeţeană, obţinerea unui rezultat în primul tur al alegerilor prezidenţiale cu 3 până la 5 procente peste scorul obţinut de filiala respectivă la alegerile europarlamentare. Cu alte cuvinte, după bucuria numirii în funcţie, preşedintele PSD Prahova Mircea Cosma poate simţi un anumit grad de tremurături în izmene până la anunţarea rezultatelor protejatului său, Mircea Geoană.

Back To Top