Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

Doi dintre cei mai importanţi candidaţi ai primului tur al alegerilor prezidenţiale de la sfârştiul acestei săptămâni s-au încăierat la Cluj, unde a avut loc prima confruntare electorală a acestei campanii. Traian Băsescu şi Crin Antonescu şi-au aruncat reciproc acuzaţii, într-o emisiune moderată de jurnalistul local Mihnea Măruţă.

La confruntarea electorală de la Cluj a mai fost invitat să participe şi social-democratul Mircea Geoană, însă acesta din urmă a lipsit la apel din cauza altor angajamente pe care nu le-a putut amâna. Cei doi candidaţi prezenţi au luat cuvântul în ordine alfabetică. Crin Antonescu şi-a început pledoaria compătimind cadrele didactice care au fost "victimele celei mai urâte minciuni care s-au spus în multele minciuni din capaniile noastre electorale”, făcând referire directă la legea majorării cu 50% a salariilor din sistem. Traian Băsescu şi-a exprimat regretul faţă de neaplicarea legii în cauză, însă a spus că situaţia s-a datorat "necunoaşterii situaţiei bugetului. "Regret acea susţinere”, a explicat preşedintele în exerciţiu.

Şcoala aduce voturi

Discuţiile între cei doi adversari la prezidenţiale a continuat tot pe tema şcolii. Crin Antonescu şi-a exprimat deschiderea vis a vis de rediscutarea grilei de salarizare în aşa fel încât să nu se mai pună problema plăţii cu ora a cadrelor didactice. "Eu sunt profesor, vin dintr-o familie de profesori şi n-am să-i spun niciodată unui profesor: "Taci din gură că dacă te iau la oră eşti destul de bine plătit!”. El nu munceşte cu ora. Dacă, eventual, veţi avea o majoritate pentru legalizarea prostituţiei, putem să discutăm despre plata cu ora, dacă vorbim de taximetrişti putem să vorbim de plata cu ora. Despre profesori, domnule Băsescu, nu putem discuta de plata cu ora.

Există câteva lucuri pe care trebuie să le înţelegem şi să le facem ca să arătăm într-adevăr că educaţia e prioritate naţională. În primul rând, să înţelegem sistemul pe baza Pactului Naţional pentru Educaţie, care e un lucru bun făcut în aceşti cinci ani pe care şi noi l-am semnat, cu precizarea că din păcate cineva nu l-a respectat şi nu l-a respectat domnul preşedinte Băsescu şi Guvernul condus de Boc şi alimentat pe jumătate de domnul Geoană”. În replică, Traian Băsescu i-a spus contracandidatului său că niciodată nu a trădat obiectivele celor care l-au votat, chiar dacă a fost, nu de puţine ori, în contradicţie cu majoritatea parlamentară. Discuţiile între cei doi au continuat pe marginea legii elaborată de fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi care ar fi numit directorii de şcoli pe criterii politice. 

În vreme ce Antonescu apreciază că "Un ministru democrat poate foarte bine să conducă având directori de şcoală liberali, social-democraţi sau fără culoare politică, pentru că politicile se fac la nivelul programului de guvernare, nu la nivelul conducerii unei şcoli sau a unui inspectorat”, Traian Băsescu i-a reamintit acestuia că PNL, partidul din care face parte, a atacat legea la Curtea Constituţională tocmai acuzând articolul care viza... depolitizarea şcolii, "interdicţia pentru directori de a fi membri de partid”. De aici şi până la "Ştiu că sunteţi cadru didactic de meserie fiind foarte mult timp bibliotecar” (Traian Băsescu) şi până la "Nu am fost niciodată bibliotecar, domnule Băsescu. Mapa, de data asta, v-au greşit-o, mapa mea” (Crin Antonescu) nu a fost decât un pas. 

Alianţe şi alianţe

Disensiunile dintre cei doi au continuat cu acuzaţiile reciproce legate de alianţele care s-au perindat, de-a lungul ultimilor ani, în spectrul politic. Acuzat că s-ar afla sub controlul lui Dinu Patriciu, Antonescu i-a răspuns contracandidatului său că... el şi Ion Iliescu au fost colegi de partide. "Cu dumneavoastră, domnule Băsescu, dumneavostră şi domnul Iliescu. Dumneavoastră şi Ion Iliescu aţi fost colegi de două partide. Mă rog, v-a fost mai şef. Cu domnul Voiculescu, cu domnul Iliescu, cu domnul Hrebenciuc, cu domnul Geoană, cu domnul Vanghelie aţi fost aliaţi. Eu încă nu. Cine a făcut coaliţia de la Grivco? Dumneavoastră, din când în când, când aţi avut nevoie”. 

Vin vremuri grele

Realist, Traian Băsescu i-a anunţat pe români că a vorbi despre o relaxare fiscală este nerealist: "Avem un deficit al bugetului de stat de peste opt la sută, ceea ce înseamnă că trebuie să ne aşezăm în zona prudenţei. Va trebui să vedem, în 2011, dacă se reia creşterea economică la parametri suficient de ridicaţi, am putea analiza coborârea cotei unice de la 16 la sută la 14 la sută, dar nu mai mult”. 

Crin Antonescu crede, însă, că va scădea cota unică, "va scădea şi TVA şi se va rezolva acest păienjeniş fiscal. O va face guvernul care va avea în program aceste lucruri. Că din acest guvern vor fac parte PNL, PSD sau PDL, se va discuta. Eu, ca preşedinte, voi acţiona ca un guvern să acţioneze hotărât în plan economic cu aceste măsuri”. 

Atac "la modă”

Crin Antonescu nu a ratat prilejul de a-i adresa preşedintelui în exerciţiu o întrebare legată de flotă. "Aţi spus că dacă nu mai ieşiţi preşedinte, plecaţi pe mare. Dar cu ce flotă?”. "Nu mă aşteptam să aveţi o asemenea abordare securistă cum au fost cele de după Revoluţie când se spunea că am furat flota. Trebuie să dau o explicaţie. 

Nu există niciun document semnat de Băsescu, în care să se fi aprobat vânzarea unei singure nave. Nu există. Afirmaţia asta o fac la sfârşitul primului mandat şi la începutul celui de-al doilea. Nu se pot câştiga alegerile prezidenţiale cu minciuni. Domnul Antonescu a dechis un subiect bazat pe minciună, iar alegerile prezidenţiale se câştigă numai pe corectitudine. Deosebirea dintre noi este că brevetul meu este valabil oriunde în lume”, a explicat, încă o dată, Traian Băsescu.

 

Back To Top