Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

De ochii lumii, social-democraţii prahoveni se decid, pe 13 februarie, în cadrul unui congres, asupra persoanei pe care o vor susţine la preşedinţia partidului. Cin' să fie, cin' să fie alesul? „Adrian Năstase”, spun curajoşii, „Adrian Năstase” spun fricoşii care i-au auzit, pe la colţuri, pe curajoşi, „Adrian Năstase” şopteşte râul, ramul, „Adrian Năstase” se aude în microfoanele pe care nimeni nu ştie cine, de ce şi unde anume le-a instalat mama Omida. Adrian Năstase spunem şi noi, care ştim cine este deputatul de Mizil cu casă la Cornu pe care îl apreciază cel mai mult Mircea Cosma, via Ion Iliescu.

PSD Prahova îl susţine pe Năstase la şefia partidului / Spre congres, în pas de defilare!Pesediştii prahoveni se vor reuni în congres extraordinar pentru a hotărî care va fi candidatul pe care îl vor susţine la preşedinţia partidului. Ei au de ales, în afara lui Adrian Năstase, între Mircea Geoană, Miron Mitrea, Cristian Diaconescu şi Andrei Alexandru. 


Faţă de ceilalţi candidaţi, Năstase are atuul unui colegiu uninominal câştigat fără emoţii la Mizil, nemailuând în calcul apropierea lui de Ion Iliescu sau antipatia şefului PSD Prahova, Mircea Cosma, faţă de Mircea Geoană. Cum Miron Mitrea poartă în cârcă povara unui comportament asemănător celui al lui Marian Vanghelie, iar Cristian Diaconescu nu contează, Adrian Năstase este cea mai viabilă alegere a PSD Prahova.

 

Executivul Ponta


Adrian Năstase a vorbit şi despre înfiinţarea funcţiei de secretar executiv, funcţie în care şi l-ar dori pe Victor Ponta. În opinia acestuia, cel mai bun secretar general pare să fie Liviu Dragnea, iar cel mai bun preşedinte al Consiliului Naţional - Cristian Diaconescu. Printre persoanele remarcate de Adrian Năstase s-au mai numărat şi Titus Corlăţean, Adrian Severin şi câţiva preşedinţi de organizaţii judeţene.
De asemenea, Adrian Năstase a confirmat faptul că se va folosi şi de experienţa politică a lui Mircea Geoană, şi a recunoscut importanţa lui Viorel Hrebenciuc, un om care dacă se va implica serios, ar fi foarte util.


"Vreau să facem diferenţa între o anumită relaţie personală, care poate să oscileze în timp şi ceea ce este valoarea de întrebuinţare a unuia dintre oamenii partidului. Şi în Parlament, în momentul de faţă, noi avem nevoie de o echipă foarte puternică. Suntem într-o bătălie în care, dacă Viorel Hrebenciuc se va implica serios, poate să fie extrem de util", a spus Năstase despre Hrebenciuc.

 

Geoană îşi linge rănile


Mircea Geoană crede, după două luni de la pierderea alegerilor prezidenţiale, că eşecul a fost cauzat de luptele duse pe mai multe fronturi, dar şi de neimplicarea tuturor forţelor partidului. Nesigur pe şansele sale chiar şi după întâlnirea "privată” de la Poiana Braşov, Geoană consideră că viitoarea echipă trebuie să asigure "unitate în acţiune, şi nu în declaraţii lipsite de conţinut".


Actualul lider al PSD a anunţat şi că va propune o echipă de conducere mai compactă, care să aibă obligaţia de a sta umăr la umăr, "de a respecta liderul fără gânduri ascunse". Referindu-se la contracandidaţii săi la şefia partidului, Geoană a acuzat faptul că mulţi dintrei ei au avut "epitete şi intervenţii în presă jignitoare" la adresa lui, îndemnându-i la o campanie internă civilizată şi colegială.

 

Mitrea plânge după Oprescu şi Rus


Şi el candidat pentru funcţia de lider al PSD, Miron Mitrea a acuzat actuala conducere a PSD că ar fi îndepărtat sau a lăsat să plece mai mulţi oameni valoroşi. În prima categorie au fost nominalizaţi Ioan Rus, Ioan Mircea Paşcu şi Mihai Tănăsescu, partidul pierzând, de-a lungul timpului, şi oameni precum Sorin Oprescu şi Dan Ioan Popescu.
"Sorin Oprescu a fost dat afară din partid pentru că a îndrăznit să-l contracandideze pe Mircea Geoană. Când a venit înapoi, l-am refuzat. Am ajuns în situaţia în care unul dintre cei mai buni oameni ai PSD e primar independent, nu al PSD", a spus Miron Mitrea.

 

PSD vrea senatori pe viaţă


Membrii consiliilor judeţene au transmis "la centru” o serie de propuneri pe care, sper ei, şi le-ar dori legiferate. Printre acestea se numără păstrarea sistemului bicameral cu un număr mai redus de parlamentari, senatori pe viaţă, aleşi, nu direct de populaţia cu drept de vot, ci de colegii de electori compuse din membrii consiliilor judeţene şi reprezentanţi ai consiliilor locale.


Sistemul de vot propus de PSD seamănă izbitor cu mai vechiul mecanism de vot cenzitar aplicat în timpul vechiului Regat al României în care soarta unui parlamentar era decisă de doar câţiva oameni care aveau drept de vot graţie stării lor sociale şi financiare. În locul vechilor electori cenzitari, social-democraţii propun ca senatorii să fie aleşi pe viaţă de un colegiu format din aleşi locali, pe motiv că respectivii consilieri locali şi judeţeni au intrunit votul românului de rând.


Nu în ultimul rand, PSD mai propune numirea şi desemnarea senatorilor pe regiuni, în timp ce actualul sistem de vot universal ar urma să fie păstrat numai pentru deputaţi. Totodată, viziunea PSD prevede şi o despărţire a competenţelor celor două camere legislative.

 

Vine congresul


Convocarea Congresului extraordinar al PSD a fost stabilită pentru data de 20 februarie. Acesta va avea pe ordinea de zi analiza acţiunilor politice de la ultimul Congres, modificarea Statutului şi alegerea conducerii. La acesta vor participa membrii Consiliului Naţional şi delegaţi aleşi la Conferinţele extraordinare, precum şi 200 de invitaţi - personalităţi, membri PES, ambasadori, membri ai corpului diplomatic. Consiliul Naţional a stabilit şi Comisia de pregătire care să elaboreze documentele pentru Congres, înfiinţând şi Comisia pentru elaborarea regulamentului şi a procedurii de alegere a organismelor centrale de conducere.

 

Back To Top