Categorie: Politic

dnaDNA a trimis către PSD și PNL Prahova adrese prin care se cer registrele cu evidențele contabile legate de sponsorizările de care au beneficiat cele două organizații județene în perioada 2008-2015. PNL Prahova a dat un comunicat de presă pe această temă:

"În vederea unei informări corecte şi transparente, vă comunicăm că astăzi, 09 aprilie 2015, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat organizaţiei PNL Prahova, printr-o adresă oficială, registrul de evidenţă a sponsorizărilor aferent perioadei 01.01.2011-08.04.2015, în interesul urmăririi penale ce se efectuează într-un dosar deschis de Serviciul Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie." - PNL Prahova.

Din partea PSD, secretarul general a organizației județene, Rareș Enescu, a informat presa că și PSD Prahova a primit o solicitare asemănătoare celei de la PNL din partea procurorilor anticorupție:

"Am primit o adresă de la DNA în care ni se solicită să le punem la dispoziţie registrul de evidenţă a sponsorizărilor din perioadele 2008- 2014 şi 2011-2015. Nu ştim dacă vom duce noi documentele respective la DNA sau va veni cineva să le ridice de la sediul partidului. Oricum documentele sunt pregătite şi vor fi predate anchetatorilor", a declarat Rareş Enescu.

PDL unde e?

Odată cu procesul de fuziune dintre PNL și PSD, entitatea juridică PDL a fost scutită de o adresă similară. Însă, probabil, cererea procurorilor DNA se aplică și pentru fostul PDL, venit în noul PNL, registrele contabile existând în arhivele partidului. Revenim cu detalii.

Back To Top