Categorie: Politic

Elena Udrea a anunţat că o dă în judecată pe Olguţa Vasilescu şi că va pretinde daune de 100.000 lei . Nemulţumită că senatorul PSD, Lia Olguţa Vasilescu, i-a legat numele de afacerile şi de arestarea primarului Craiovei, Antonie Solomon, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a anunţat că a depus deja o cerere de chemare în judecată a parlamentarului social-democrat, căreia îi impută acuzaţiile extrem de grave formulate la adresa sa în presă.

Cererea de chemare în judecată a fost depusă, deja, la Judecătoria Sectorului 3. "Datorită unor acuzaţii extrem de grave formulate în mass-media de Olguţa Vasilescu la adresa mea, acuzaţii care nu au niciun fundament real, dar care mi-au adus importante prejudicii morale, am depus la Judecătoria Sectorului 5, o cerere de chemare în judecată a acesteia", a anunţat Udrea, care a recunoscut că a cerut instanţei să dispună “obligarea pârâtei la plata sumei de 100.000 de lei, cu titlu de despăgubiri civile", pentru prejudiciul moral pe care aceasta i l-a adus.

"Prin aceeaşi cerere de chemare în judecată, am cerut instanţei să o oblige pe pârâta la publicarea, pe propria cheltuială, în trei ziare cu acoperire naţională, a hotărârii judecătoreşti pronunţate în cauza la care am făcut referire", a mai spus Elena Udrea. Suma ar urma să fie donată unei fundaţii care va milita pentru independenţa editorială a jurnaliştilor în raport cu patronii trusturilor de presă şi pentru profesionalism în mass-media din România. Întreg scandalul a plecat de la câteva declaraţii ale senatorului PSD, Lia Olguţa Vasilescu, care a lăsat să se înţeleagă că ar exista o legătură între arestarea primarului Craiovei, Antonie Solomon (PDL), şi faptul că "firmele Elenei Udrea" care lucrau în Craiova ar fi fost "scoase de pe piaţă". "De două săptămâni circulă un zvon în Craiova că Antonie Solomon va da cu subsemnatul la DNA. Nu se ştia că va fi şi arestat chiar cu cătuşe, pentru că de câteva săptămâni au fost scoase de pe piaţă firmele doamnei Udrea care lucrau în Craiova. Firmele doamnei Udrea au lucrat în Craiova mult timp. Acum au intrat alte firme pe piaţă", a afirmat Olguţa Vasilescu într-o emisiune televizată.

Olguţa Vasilescu s-a speriat

Senatorul Lia Olguţa Vasilescu s-a speriat când a auzit că ar putea fi pusă în situaţia de a-i achita Elenei Udrea o astfel de sumă, asta în condiţiile în care parlamentarii au imunitate pentru declaraţiile politice. În orice caz, Vasilescu a promis că va veni cu "martori surpriză" la procesul care i-a fost intentat de ministrul Elena Udrea. "Probabil că doamna Udrea nu a aflat că parlamentarii au imunitate pe declaraţiile politice, având în vedere că eu am făcut declaraţiile respective inclusiv în Parlamentul României. Chiar preşedintele Traian Băsescu a acuzat, de-a lungul vieţii sale politice, foarte mulţi adversari politici, pe bază de zvonuri. Dar o asigur că nu mă voi prevala de acest lucru şi mă voi prezenta în faţa instanţei cu martori surpriză, deşi doamna Udrea spune că nu îi am. Sper ca, până atunci, să nu îi lege DNA pe aceşti martori, având în vedere că au legătură cu cazul", a afirmat Olguţa Vasilescu.

 

Back To Top