Categorie: Politic

Liderul social-democraţilor, Voctor Ponta, susţine că Executivul condus de Boc face compromisuri faţă de UDMR, “de dragul menţinerii la guvernare”. "Premierul Emil Boc trebuie să ia măsuri împotriva ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, pentru participarea sa la manifestaţia din 15 martie". Afirmaţia a fost făcut la Topliţa, în Harghita. De cealaltă parte, preşedintele UDMR spune că Ponta face astfel de afirmaţii pentru a deveni mai vizibil în politică.

Guvern „dependent de maghiari”

Aflat la manifestarea de la Topliţa, Victor Ponta a subliniat că "UDMR şi ceilalţi maghiari vor avea pretenţii cu atât mai mari cu cât dependenţa guvernului e mai mare de ei şi cu atât mai mult cu cât premierul Boc e dispus să facă compromisuri mari să menţină guvernul şi să nu vorbească de criza ecoomică”. În replică, preşedintele UDMR, Marko Bela, susţine că ministrul nu este responsabil de manifestările extremiste înregistrate de Ziua Maghiarilor.

Marko Bela şi uniformele negre

Liderul UDMR a precizat că nimeni nu vrea să-i priveze pe românii din Ardeal de drepturi. "Domnul ministru Cseke Attila a participat la o manifestaţie şi bineînţeles că nu e responsabil că acolo au existat şi manifestanţi cu care nu suntem de acord, nici eu, nici domnul ministru. Prin asemenea afirmaţii, domnul Ponta şi colegii săi caută să devină mai vizibili în politica românescă", a menţionat Marko Bela. Menţionăm că la manifestaţia respectivă au fost prezenţi şi reprezentanţi ai unor organizaţii extremiste, care au purtat uniforme de culoare neagră şi pancarte pe care scria în limba maghiară „Ţinutul Secuiesc nu-i România”.

Back To Top