Categorie: Politic

pmp prahova lansare candidati locale 2016 basescuOrganizația Prahova a Partidului Mișcarea Populară a organizat sâmbătă, 16 aprilie 2016, în prezența fostului președinte al României, Traian Băsescu, evenimentul de lansare al candidaților PMP pentru alegerile locale din iunie. Într-o sală arhiplină, fostul şef al statului Traian Băsescu a declarat că proiectul PMP aparține tuturor membrilor săi, susținând că Partidul Mișcarea Populară nu este partidul său şi că este un membru al acestei formaţiuni ca toţi ceilalţi.

„Eu sunt un membru al acestui partid ca oricare dintre dumneavoastră. Acest partid este partidul dumneavoastră şi partidul este făcut să-i servească pe români. Eu nu am vrut să creăm împreună un partid pentru că mai am obiective politice, nu mai am ce să fiu în România ca politician ales. Nu mai vreau nimic pentru mine. Aş vrea să fac ceva pentru români şi acest ceva este transferul unei experienţe uriaşe", a mai spus Băsescu în discursul susținut la eveniment. 

Traian Băsescu a declarat că proiectul său este ca Partidul Mișcares Populară să fie un proiect politic care să ajungă, la un moment dat, la 40 la sută.

Traian Băsescu: „Sunteți un partid tânăr, un partid care abia de doi ani a început să-și formeze strcturile și să-și caute oameni. Cel mai mult mi-a plăcut faptul că oamenii au venit singuri spre acest partid și un procentaj impresionant din membrii partidului nostru este compus din oamenii care nu au mai făcut politică până acum. Oameni care au spus nu mai vrem să stăm deoparte, vrem să ne implicăm, să consturim alături de politicienii Partidului Mișcarea Populară. Este un lucru pentru care vă felicit și vă mulțumesc. Pentru că degeaba am avut eu ideea de a fi creeat un partid nou, dacă dumneavoastră nu făceați ca această idee să prindă viață. Să faceți un partid care astăzi se bate pentru primul loc.

Un partid care reprezintă astăzi viitorul, și nu trecutul tranziției. Am convingerea că anul acesta la alegerile locale și legislative, românii vor da semnalul că acest partid este pentru ei. Acest partid nu este partidul meu. Eu sunt un membru al acestui partid, ca oricare dintre dumneavoastră. Acest partid este al dumneavoasră și este făcu6t să-i servească pe români. Eu nu mai am obiective politice. Eu nu mai am ce să fiu în România, ca politician ales. Am fost două mandate membru al parlamentului, două mandate primar al Capitalei, am fost două mandate președinte al României. Nu mai vreau pentru mine. Vreau să mai fac ceva pentru români. Acest ceva înseamnă transferul unei experiențe uriașe. O experiență care ar fi fost păcat să rămână povestită doar între coperțile unei cărți. Această experiență vreau să o transfer unui partid care să știe ce să facă dar și ce să nu facă în politică.

Cătălina a răspuns corect – alianța este cu prahovenii și cu românii pretutindeni în țară. Din experiență, vă pot spune un lucru: uneori sunt necesare alianțe, dar nu orice alianță. Eu am făcut alianțe greșite. Nu faceți alianțe greșite. Este mai bine să rămâi în Opoziție, decât să te compromiți într-o alianță necredibilă. Pentru că noi vrem să construim pe termen lung. Obiectivul nostru trebuie să fie să ajungem un partdi de 40 de procente, un partid care să domine decizia politică pentru a o pune în slujba cetățeanului.

Am mai crescut un partid de aproape 40 de procente, dar după ce am plecat a eșuat. Haideți să facem un partid care să fie capabil să cosntruiască România pe care ne-o dorim de la Revoluție încoace. A fost tranziție. Parcă a fost prea lungă șin rpea nefolositoare românilor, cu prea multe întârzieri, chiar dacă obiective strategice s-au atins. Acum tranziția s-a terminat. Acesta este momentul unui partid nou, care va putea face ca românii să creadă că acest partid va fi capabil să lucreze pentru ei, nu pentru interesele partidului. Acesta este crezul meu.

Partidul este al vostru, dați-l României", a declarat Traian Băsescu în fața unei audiențe numeroase prezentă la evenimentul de lansare al candidaților PMP Prahova.

1 pmp prahova lansare candidati locale 2016Cătălina Bozianu: „Vechile partide s-au transformat în structuri-mamut care au pierdut contactul cu cetățenii"

„În ultimii ani, s-a vorbit, pe bună dreptate, de înnoirea clasei politice. În fața cetățenilor, partidele vechi nu mai sunt credibile. Aceste partide s-au transformat în structuri mamut, care au pierdut contactul cu realitatea şi cu oamenii. Vechile partide, PSD şi PNL, au ajuns nişte uriaşi cu picioare de lut. Electoratul nu mai crede în politicienii din aceste partide, sau în ceea ce propun politicienii acestor partide. Oamenii așteaptă altceva de la clasa politică, așteaptă o alternativă reală la monopolul USL.

Înnoirea clasei politice înseamnă implicarea tinerilor şi a oamenilor care nu au mai făcut politică, care s-au simțit înstrăinați și nereprezentați de modul de a face politică al partidelor vechi. Schimbarea reală înseamnă implicarea în politică a celor care și-au dovedit competența și integritatea în mediul privat sau în administrația publică.
80 la sută dintre candidații Partidului Mișcarea Populară Prahova nu au mai făcut politică. Această realitate ne dă putere și credibilitate în fața oamenilor. Suntem oameni de ispravă, oameni ai faptelor, nu ai vorbelor goale. Suntem oameni care apreciază munca şi rezultatele, nu demagogi de profesie!", a declarat Cătălina Bozianu la evenimentul de lansare al candidaților PMP pentru primăriile din Județul Prahova.

Cătălina Bozianu, candidatul PMP pentru Primăria Ploiești: STRATEGIA PENTRU VIITORUL PLOIEȘTIULUI: EDUCAȚIA și INVESTIȚIILE în beneficiul cetățenilor

În discursul susținut în fața președintelui Traian Băsescu și a audienței prezente, Cătălina Bozianu, candidatul PMP pentru Primăria Ploiești a dezvăluit principalele axe pe care se bazează proiectul său social-administrativ care vizează municipiul Ploiești. Schimbarea radicală a priorităților în ceea ce privește investițiile în municipiu, punându-se accent pe Educație și pe investiții directe în beneficiul cetățenilor, reprezintă axele majore pe care se bazează proiectul PMP pentru Ploiești. Alături de planul de investiții care vizează modernizarea infrastructurii școlare din municipiu, Cătălina Bozianu a vorbit și despre proiectul său de reabilitare termică a locuințelor în municipiul Ploiești, fără costuri pentru locatari. În felul acesta, declară Bozianu, veniturile din taxe și impozite se întorc către ploieșteni, sub formă de beneficii concrete: mai multă căldură în apartamente, facturi la întreținere mai mici, creșterea valorii apartamentelor.

„Vă mulţumesc, domnule preşedinte şi dragi colegi, pentru încrederea pe care mi-o acordaţi prin desemnarea mea drept candidat la Primăria Municipiului Ploieşti. Încrederea dvs. mă onorează, dar, în acelaşi timp, sunt perfect conştientă de responsabilitatea pe care mi-aţi încredinţat-o.

Marea noastră bătălie cu vechile partide se va purta la Ploieşti. Aici ne luptăm cu cel mai mare grad de dezinteres al factorului politic local față de problemele reale ale oamenilor. Primăria şi consiliul local, dominate de PSD și PNL, şi de interese obscure, decid asupra viitorului Ploieştiului fără să ţină cont de nevoile reale ale ploieștenilor. Fără să-i consulte pe oameni. Ploieștiul este, astăzi, un oraș captiv celor două partide care au format USL și care se ceartă de ochii lumii, dar se înțeleg de minune în Consiliul local, pe împărțirea și cheltuirea ineficientă a banilor noștri.
De aceea, vom schimba cu 180 de grade prioritățile de investiții. Înaintea investițiilor „care iau ochii" în zona centrală, ne vom ocupa de cartierele de la periferie din care lipsesc utilitățile și asfaltul. Majoritatea ploieștenilor trăiesc în cartiere, chiar dacă se plimbă prin centru. Vom aloca resursele financiare ale orașului cu prioritate către proiectul de reabilitare termică a blocurilor fără costuri pentru proprietari. Acest proiect înseamnă întoarcerea la ploieșteni a taxelor și impozitelor plătite de ei, ca beneficii concrete: mai multă căldură în apartamente, facturi la întreținere mai mici, un preț mai mare al apartamentelor.
Viitorul oraşului sunt copiii noştri, iar viitorul copiilor noştri depinde de calitatea educaţiei pe care le-o dăm.
Educaţia va fi prioritatea mea de grad zero, ca viitor primar. Educația înseamnă investiție în viitor, și nu cheltuială inutilă. Este, de aceea, obligația primăriei să investească în dotările școlilor și să se implice în stabilirea programei școlare, astfel încât copiii noștri să învețe acele lucruri de care comunitatea noastră are nevoie pentru a se dezvolta economic", a declarat Cătălina Bozianu, candidatul PMP pentru Primăria Ploiești.

pmp prahova lansare candidati locale 2016LISTA CANDIDAȚILOR PARTIDULUI MIȘCAREA POPULARĂ ÎN LOCALITĂȚILE DIN JUDEȚUL PRAHOVA

Cătălina Bozianu (Ploiești)
Adrian Ioan Pițigoi (Câmpina)
Gabriel Florea (Vălenii de Munte)
Constantin Mateescu (Urlați)
Laurențiu Cornel Mare (Slănic)
Constantin Marcoci (Sinaia)
Marius Petre Cristian (Plopeni)
Marius Fronoiu (Mizil)
Marius Cristi Popa (Comarnic)
Valentin Cădescu (Bușteni)
Dragoș Bercăroiu (Breaza)
Nicolae Cordoși (Boldești – Scăeni)
Iordache Tiberius (Băicoi)
Ion Mușat (Azuga)
Mădălin Constantin Pintea (Adunați)
Gheorghe Laurențiu (Albești Paleologu)
Costel Cristinel Manea (Aluniș)
Viorica Mihai (Ariceștii Rahtivani)
Georgian Cosmin Baraulea (Balta Doamnei)
Gabriela Șerban (Bănești)
Alexandru Dumitru (Bărcănești)
Florin Niculaie Stoica (Bătrâni)
Bogdan Frangulea (Berceni)
Romică Dilimot (Bertea)
Marin Toader (Blejoi)
Radu Mircea (Brazi)
Gheorghe Comșa (Brebu)
Alina Beatrice Ioniță (Bucov)
Ioniță Niță (Călugăreni)
Gogean Dumitru (Cărbunești)
Cătălin Anghel (Ceptura)
Mircea Dinescu (Chiojdeanca)
Maria Matache (Ciorani)
Gheorghe Stancu (Cocorăștii Mislii)
Mihaela Duță (Cornu)
Constantin Grigore (Cosminele)
Nicolae Petre (Drăgănești)
Georgeta Răducanu (Dumbrăvești)
Vasile Bodea (Filipeștii de Pădure)
Marius Elisei Nucșoreanu (Florești)
Leonard Ion Mareș (Vadu Săpat)
Victor Vișan (Valea Călugărească)
Ciprian Susu (Valea Doftanei)
Ion Marius (Vărbilău)
Nicolae Soare (Vâlcănești)
Ilie Potocea (Tomșani)
Ion Gheorghe Molea (Tinosu)
Alexandru Chirobocea (Telega)
Jianu Tache (Tătaru)
Cristian Dragnea (Târgșoru Vechi)
Alexandru Barbu (Talea)
Marius Necula (Surani)
Loredana Gabriela Stroescu (Ștefești)
Daniel Ceaușu (Starchiojd)
Marian Lucian Albu (Șotrile)
Ion Răzvan (Șirna)
Ioan Meteleciu (Secăria)
Alexandru Păun (Scorțeni)
Ion Cernica (Sângeru)
Marius Ninaci (Râfov)
Sorin marinescu (Puchenii Mari)
Dragoș Vasile Patran (Provița de Sus)
Cosntantin Găman (Provița de Jos)
Adrian Balea (Predeal Sărari)
Decebal Neag (Posești)
Daniel Florea (Poenarii Burchii)
Daniel Nenu (Poiana Câmpina)
Petre Iorga (Păulești)
Crăciun Răzvan (Mănești)
Gheorghe Puiu (Măneciu)
Marius Crișan (Măgureni)
Viorel Pătrăscioiu (Jugureni)
Gheorghe Dițoiu (Gura Vitioarei)
Alexe Dan (Izvoarele)
Maria Gheorghe (Gura Vadului)
Mădălina Dudu (Gornet)
Ion Voicu (Gorgota)
Petre Nicolae (Drăgănești)
Aurel Dragomir (Bălțești)
Stanciu Cristian (Măgurele)

Back To Top