Categorie: Politic

catalina bozianu in parlamentPreşedintele PMP Prahova, deputatul Cătălina Bozianu, cere demisia ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, pe care îl acuză de incompetenţă şi de perpetuarea unei "birocraţii infernale" în privinţa programului guvernamental destinat pacienţilor de cancer. Parlamentarul ploieştean mai spune că, dacă Bodog nu îşi va da demisia de onoare, există şi posibilitatea schimbării lui prin moţiune de cenzură.

"Drama jurnalistei Magda Vasiliu, al cărei băiețel a fost diagnosticat cu cancer, arată cât de bolnav este sistemul românesc de sănătate. În cazul unui copil care suferă de această boală infernală, tratamentul trebuie început imediat. La noi, însă, o birocrație infernală pretinde completarea unui munte de hârtii, fapt care poate întârzia tratamentul până într-un moment în care este prea târziu. Magda Vasiliu a avut posibilitatea să meargă cu copilul la tratament în Italia. Mii sau, poate, zeci de mii de părinți nu au această șansă...", a explicat Cătălina Bozianu, într-o postare publicată pe pagina oficială de Facebook a PMP Prahova.

"Intervenția premierului Tudose, care i-a cerut ministrului Florian Bodog să rezolve această problemă în două săptămâni, este o ipocrizie. Situația este cunoscută de ani de zile, dar guvernanții nu au mișcat nimic. Abia acum, de frica unui scandal public de natură să genereze pierderi electorale, premierul și ministrul au reacționat. Consider, de aceea, că și acest caz este o dovadă că ministrul Sănătății, Florian Bodog, trebuie să plece. Dacă nu o va face de bunăvoie, o bună ocazie va fi adoptarea moțiunii simple pe tema sănătății, depusă de PMP la Camera Deputaților, în luna iunie. Moțiunea va fi dezbătută și votată la începutul sesiunii parlamentare de toamnă", a mai afirmat preşedintele organizaţiei Prahova a Partidului Mişcarea Populară.

Back To Top