Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

savu_chivu1Scandal fără precedent în istoria politicii prahovene. Senatorul de Prahova Sorin Chivu, vicepreşedinte al UNPR, a solicitat revocarea senatorului de Prahova Daniel Savu din funcţia de membru al comisiei de control a activităţii SRI, acuzând că numele acestuia e legat de fapte de corupţie. În replică, grupul senatorilor PSD îşi reafirmă susţinerea faţă de Savu, iar senatorul acuzat cataloghează drept „o prostie” solicitarea lui Chivu.

Vicepreşedintele UNPR, senatorul de Prahova Sorin Chivu, fost membru al PSD, a transmis Birourilor Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, o solicitare oficială prin care cere revocarea senatorului PSD Daniel Savu din Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. În această solicitare Sorin Chivu acuză că “de-a lungul mandatului său, domnul senator (Daniel Savu – n.r.) a făcut obiectul mai multor articole din presa locală şi naţională prin care i s-au adus acuze în privinţa legăturii acestuia cu o mulţime de fapte de corupţie”.

unpr5Acuzaţii dure la adresa lui Daniel Savu

Senatorul Sorin Chivu, care este vicepreşedintele Grupului Parlamentar Independent, arată, în sesizarea trimisă Birourilor Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, că numele senatorului Daniel Savu, care din februarie 2009 este membru în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, apare în mai multe articole de presă care au ca temă „afaceri dubioase” fapt care „aduce grave prejudicii imaginii de parlamentar, de membru al comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, activităţii comisiei comune din care face parte dl. senator Daniel Savu cât şi instituţiei naţionale a Serviciului Român de Informaţii”.

“Potrivit art. 5 din Hot. 30 din 23/06/1993 privind organizarea şi funcţionarea Comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, una din atribuţiile membrilor acestei comisii este aceea de a analiza şi cerceta sesizările ce le sunt adresate în legătură cu încălcarea legii de către SRI. În această ordine de idei, nu putem omite faptul că presa a făcut vorbire şi despre posibila subiectivitate a domnului senator - fost lucrător al SRI - cu privire la modul în care analizează, verifică şi apreciază activitatea SRI”, se arată în sesizarea semnată de vicepreşedintele UNPR.

Senatorul Sorin Chivu a ataşat la solicitarea privind revocarea senatorului Daniel Savu articole din presă referitoare la acesta „extrase ce privesc activitatea, comportamentul, conduita şi moralitatea senatorului Daniel Savu, materiale ce m-au determinat să formulez prezenta sesizare”.

savu_danielDaniel Savu: am deranjat cu dezvăluirile privind mafia petrolului

În replică la acuzaţiile pe care i le aduce fostul său coleg de partid, senatorul Daniel Savu a catalogat drept „o prostie” solicitarea senatorului Sorin Chivu.

„Să vină acum cu o astfel de solicitare, de tipul delaţiunilor din anii 50, înseamnă să nu-ţi respecţi statutul de parlamentar. Nu am fost niciodată nici măcar citat ca martor într-un proces privind corupţia. Domnul Chivu a făcut referire la nişte articole din presă care conţin informaţii false, în care se fac confuzii de nume, care sunt doar calomnii”, a afirmat Daniel Savu.

Senatorul ploieştean a mai spus că solicitarea privind revocarea sa din funcţia de membru în comisia de control a activităţii SRI este legată de faptul că, în ultima vreme a făcut public foarte multe dezvăluiri legate de „mafia petrolului din România”.

„Toate acestea nu au apărut întâmplător, ci exact în momentul în care am început să vorbesc public despre mafia petrolului din România, Eu nu am aceste informaţii de la comisia de control a activităţii SRI. Comisia se ocupă de cu totul şi cu totul altceva. Comisia se ocupă cu respectarea legalităţii în activitatea exercitată de SRI” a spus senatorul Daniel Savu.

PSD face zid în jurul lui Daniel Savu

Ca reacţie la cererea înaintată de senatorul UNPR Sorin Chivu, grupul PSD din Senat a dat publicităţii un comunicat în care îşi reafirmă susţinerea faţă de Daniel Savu. Potrivit reprezentanţilor PSD din Senatul României, în care se arată că Biroul Permanent al camerei superioare a Parlamentului a respins această sesizare „ca nefiind de competenţa sa”.

Senatorul Daniel Savu a fost ofiţer SRI din 1992 până în anul 1999. Savu a declarat că în 1999 a plecat din SRI pentru că aşa a dorit, câteva luni mai târziu intrând în politică.

Daniel Savu şi Sorin Chivu au fost colegi de partid, în PSD, filiala Prahova, până în momentul înfiinţării grupului senatorilor independenţi, când Sorin Chivu şi-a dat demisia din PSD devenind, ulterior, vicepreşedinte la nivel naţional al UNPR. (Daciana Ilie)

Back To Top