Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

În săptămâna dezbaterilor privind proiectul bugetului pe anul 2018, deputatul Dan Rădulescu a adresat ministrului Educației, Liviu Pop, o interpelare pe tema subfinanțării acestui sector. Prin proiectul publicat de Ministerul Finanțelor, bugetul pentru Educație crește spectaculos, dar numai pentru că, de anul viitor, va include și drepturile salariale ale personalului din învățământul preuniversitar de stat (VEZI DETALII).

 

În fapt, majorarea este mult mai mică, așa cum a recunoscut, în ședința de Guvern de săptămâna trecută, și premierul Mihai Tudose, Executivul prorogând, din nou, articolul de lege care prevede alocarea a 6 % din PIB pentru învățământ și 1% din PIB pentru cercetare.
"O nouă săptămână, o nouă interpelare! Astăzi, tot despre educație. Gestionarea eficientă a bugetului de stat și direcționarea acestuia către educaţie ar aduce beneficii atât pe termen scurt, dar, mai ales, pe termen lung. Problema salarizării cadrelor didactice este permanent în discuţiile publice, însă este perpetuată, de la an la an. Aceasta este una dintre cauzele lipsei de personal dedicat şi foarte bine pregătit, într-un sector vital pentru dezvoltarea României! Sumele alocate pentru cercetare sunt ridicole pentru o ţară care dă lumii unii dintre cei mai buni specialişti, în diverse domenii. Vă rog să aveţi în vedere următoarele aspecte, mai ales la discutarea şi aprobarea bugetului pentru educaţie. Date fiind actualele dezbateri privitoare la noua lege a bugetului, am cerut Ministerului Educației lămuriri privitoare la următoarele probleme:
- Cum pot fi dezvoltate competenţele necesare unui cetăţean responsabil, fără o finanţare corespunzătoare?
- Cum poate răspunde sistemul de educaţie românesc provocărilor economice şi sociale care îi revin în acest moment, fără o finanţare corespunzătoare?
- Cum consideraţi că un învăţământ subfinanţat are capacitatea de a contribui la sustenabilitate şi dezvoltarea durabilă a acestei ţări?
- De ce sumele investite, în ultimii aproape 30 de ani, în educaţia din România, nu au trecut vreodată de 4% din PIB?" l-a întrebat parlamentarul pe ministrul Educației, Liviu Pop.
Sursa: Facebook/ Dan Rădulescu

Back To Top