Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

21 de parlamentari, de la PSD, PNL, UDMR și PMP au depus în Parlament un proiect de lege care prevede acordarea de pensii speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene, începând cu ianuarie 2019, din bugetele locale, în limita a trei mandate complete. Dacă vă sună cunoscut, nu este doar o părere.

Un proiect similar a fost adoptat în 2016 și a fost declarat neconstituțional. Dar aleșii nu se lasă păgubași, ci  recidivează, principalul inițiator fiind deputatul PNL Corneliu Olar, fost primar. Acesta a anunțat însă, marți, că își va retrage semnătura de pe proiect, alături de alți colegi liberali, dar că va vota în favoarea celor propuse. Precizările au venit după ce vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu a spus, pentru HotNews că liberalii nu vor susține acest proiect și le-a recomandat celor care se numără printre inițiatori să-și retragă semnăturile.

Potrivit sursei citate, printre altele, noul proiect înregistrat la Camera Deputaților, și pentru care Senatul este for decizional, prevede:

- Începând cu 1 ianuarie 2019, primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare sau ale vârstei stanard reduse în conformitate cu legea au dreptul, la inceptarea mandatului, la indemnizaţie pentru limita de vârstă, dacă nu sunt realeşi pentru un nou mandat.

- Indemnizaţia pentru limita de vârstă se cumulează cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public de pensii sau în alt sistem de pensii neintegrat sistemului public, precum şi cu orice alte venituri realizate.

- Cuantumul indemnizaţiei se acordă în limita a 3 mandate complete şi se calculează ca produs al numărului de mandate cu 0,25 din salariul de bază minim brut garantat în plata (475 lei la nivelul prezent al salariului minim brut, de 1900 lei - n.r.).

- Cuantumul se suportă din bugetele local ale unităţilor administrativ teritoriale şi se plăteşte de către acestea.

- Nu beneficiază de indemnizaţia pentru limita de vârsta aleşii locali care au fost condamnaţi definitv pentru comiterea, în calitate de primar, viceprimar, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean, a unei infracţiuni de corupţie.

 - Aleşii locali care la data îndeplinirii condiţiei vârstei standard de pensionare sunt urmăriţi penal sau trimişi în judecată pentru comiterea, în exercitarea funcţiei, a unor infracţiuni de corupţie, nu sunt îndreptăţiţi la indemnizaţie, până la pronunţarea definitivă a instanţei de judecată. În cazul achitării, sunt îndreptăţiţi să obţină indemnizaţia pentru limita de vârstă de la data îndeplinirii condiţiei de vârstă.

Inițiatorii arată, în expunerea de motive, că propunerea lor legislativă a avut în vedere criticile formulate de Curtea Constituţională a României şi a asumat toate observaţiile formulate în această decizie.

Cei care semnează proiectul sunt: Bogdan Gheorghe-Dănuţ, Găină Mihăiţă, Marica Petru-Sorin, Nistor Laurenţiu, Român Ioan Sorin, Toma Ilie, Avram Nicolae, Savin Emanoil, Trufin Lucian  (PSD), Bumb Sorin-Ioan, Heiuş Lucian-Ovidiu, Olar Corneliu, Răcuci Claudiu-Vasile (PNL), Ambrus Izabella-Agnes, Bende Sándor, Benedek Zacharie, Erdei Dolóczki István, Farago Petru, Magyar Loránd-Bálint (UDMR), Baciu Gheorghe, Ionaşcu Gabi (PMP).

Foto ilustrație

Sursa: HotNews

Back To Top