Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

pdl_uslCandidatul PDL pentru postul de primar al comunei Scorţeni, Mihai Neacşu, a câştigat detaşat alegerile care au avut loc duminica trecută. Conform datelor oficiale, aproape două treimi dintre alegătorii de la Scorţeni au votat pentru Mihai Neacşu. Concret, dintre cele 3492 voturi valabil exprimate, 2382 au fost pentru candidatul PDL, Mihai Neacşu, 1047 pentru candidatul Uniunii Social Liberale, Iulian Barbu, în vreme ce candidatul independent Dorina Petcu a primit doar 63 de voturi. PDL s-a grăbit să anunţe victoria de la Scorţeni încă înainte de aflarea rezultatelor oficiale. În schimb, reprezentanţii USL au avut reacţii pe cât de dure pe atât de diverse, acuzând PDL că a “cumpărat” alegerile.

În 20 de ani nu au văzut oamenii din Scorţeni atâtea “VIP”-uri cât le-a fost dat să vadă luna trecută pe plaiurile lor natale. Înainte de campania electorală pentru alegerile care au avut loc la 1 mai, dar şi în timpul campaniei, la Scorţeni au mers cele mai importante nume din politica prahoveană şi nu numai. Şefi de instituţii publice, preşedinţi de filiale judeţene ale celor mai importante partide, deputaţi, senatori, au fost prezenţi la Scorţeni pentru a susţine un candidat sau pe altul.

Însuşi liderul PSD Victor Ponta a luat la rând satele din această comună, în ultima zi de campanie elctorală, pentru a sta de vorbă cu oamenii şi pentru a-i convinge să voteze în favoarea candidatului USL. Demersul lui Ponta nu a avut sorţi de izbândă.

PDL, mândru de victorie


Duminică, de 1 mai, 3 500 dintre cei 4 900 de locuitori cu drept de vot din Scorţeni au mers la vot. Unii singurei, alţii în grupuri. Încă înainte de anunţarea oicială a rezultatelor, PDL a dat publicităţii un comunicat în care prezenta victoria candidatului democrat-liberal drept una dintr-un şir de victorii înregistrate de PDL la alegerile locale parţiale.

“Duminică, 1 mai a.c., candidatul PDL, Mihai Neacşu  a câştigat din primul tur alegerile pentru funcţia de primar din localitatea Scorţeni, judeţul Prahova, cu 67,5 la sută, la o o prezenţă de 72 la sută. Candidatul Uniunii socialiste (PNL, PSD, PC), deşi l-a folosit în campanie şi pe Victor Ponta ca şi propagandist electoral în localitatea Scorţeni, a fost învins de reprezentantul PDL. Menţionam că în anul 2011 Partidul Democrat Liberal a câştigat cinci din şase competiţii electorale. Partidul Democrat Liberal a început seria victoriilor electorale în 2011 prin câştigarea alegerilor parţiale în comuna Baru, Hunedoara”. Aşa şi-a anunţat PDL victoria de la Scorţeni.

 

Semcu (PNL): Victoria PDL, plătită cu daruri electorale

Reacţiile celor de la USL nu au întârziat să apară. Adrian Semcu, preşedinte al PNL Prahova (partid din care face face parte candidatul USL, Iulian Barbu) a afirmat că “rezultatul alegerilor de la Scorţeni nu reprezintă altceva decât o denaturare a voinţei electoratului”. Semcu acuză că şefii instituţiilor deconcentrate, plătiţi din bani publici, au făcut campanie pentru PDL la Scorţeni şi că voturile oamenilor cu fost cumpărate cu mălai, peşte şi alte cadouri electorale făcute în numele candidatului Mihai Neacşu.

Adrian Semcu a arătat că victoria de Scorţeni nu este un câştig al PDL; în condiţiile în care niciunul dintre afişele electorale ale candidatului democrat-liberal nu conţine nici sigla PDL, nici culoarea acestui partid, portocaliul.

Liderul PNL Prahova a mai arătat că liberalii susţin modificarea Legii 67 din 2004 privind alegerea autorităţilor publice locale. PNL vrea ca şefii instituţiilor deconcentrate să fie pedepsiţi penal în cazul în care se implică în campania electorală şi susţine retragerea imediată a drepturilor electorale acelor candidaţi care dau mită electorală.

Graţiela Gavrilescu, deputat: PDL a încălcat, în această campanie, legi scrise şi nescrise


La rândul său, deputatul liberal Graţiela Gavrilescu, aleasă în colegiul uninominal care include comuna Scorţeni, acuză PDL de încălcarea legii în campania electorală de la Scorţeni:

„(…) Ar trebui să amintesc despre toate încălcările legilor scrise şi nescrise făcute în această campanie de către reprezentanţii P.D.-L. Renunţ să o mai fac! Ştie o ţară întreagă la ce desfăşurare de forţe a fost martor Scorţeniul, aşa cum ştie şi cine, şi ce a împărţit din casă în casă, din biserică în biserică, din om în om. Tristeţea şi îngrijorarea mea nu se opresc, însă, doar la ”momentul Scorţeni”, ci la ceea ce ar putea deveni România întreagă şi diaspora după acelaşi „model de succes”, nu foarte târziu, ci chiar anul viitor. Contez, totuşi, pe maturitatea cetăţenilor care au trăit deceniile în care un partid- stat, în numele bunăstării colective, ne-a înrobit în sărăcie, frig, foame şi frică! Şi contez pe dorinţa de libertate a tinerilor, care nu vor permite ca istoria de tristă amintire să se mai repete vreodată”, se arată într-o declaraţie politică făcută publică de parlamentarul prahovean Graţiela Gavrilescu.

Senatorul Iulian Bădescu sesizează biserica în legătură cu “cazul Scorţeni”


Senatorul PSD Iulian Bădescu a adresat un mesaj Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, mesaj în care aduce atenţia conducerii Bisericii Ortodoxe române unele aspecte din campania electorală desfăşurată la Scorţeni.
„În toate zilele Săptămânii Luminate, reprezentanţii unuia dintre partidele politice implicate în campania electorală au oferit locuitorilor comunei daruri şi bani, cerându-le ca, în schimbul acestora, să jure cu mâna pe Biblie că vor vota cu candidatul susţinut de partidul respectiv. Nu am căderea să-i judec pe alţii, dar cred că astfel de practici, care aduc o gravă atingere credinţei şi aruncă în derizoriu Cartea Sfântă, nu ar trebui să fie tolerate de Biserica Ortodoxă Română”, arată senatorul prahovean în scrisoarea trimisă patriarhului Daniel.

Pentru ce atâta desfăşurare de forţe?

La ce bun atâta risipă de energie, bani şi timp când miza de primar al comunei Scorţeni nu este, în realitate, atât de mare? Iată o întrebare firească. Răspunsul politicienilor ar fi unul simplu: Scorţeni a fost, pentru partidele din Prahova, testul, sau repetiţia generală înainte de alegerile locale de anul viitor. PDL şi USL şi-au măsurat forţele în această campanie şi la aceste alegeri. Ceea ce nu cred că au înţeles capii celor două forţe politice este că: Unu: alegătorii din Scorţeni nu sunt la fel cu cei din Ploieşti, Câmpina, Sinaia. Doi: la alegerile din vara anului viitor nu poţi să-l aduci în campanie pe Ponta în toate localităţile din România, nici măcar în toate din Prahova. Şi trei: unii de prin politică ar trebui să depopuleze cam multe bălţi şi să semene de pe acum foarte mult porumb ca să aibă de dat anul viitor aşa cum au dat la Scorţeni anul acesta. (Daciana Ilie)

Back To Top