Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

monument diham eroiPentru că sărbătorirea Centenarului este în tot și în toate, un parlamentar de Prahova provoacă autoritățile locale să se preocupe de semnificația acestui eveniment mai în profunzime și să acorde importanța cuvenită nu doar ceremoniilor, ci și unor elemente menite să amintească, într-adevăr, de sacrificiul eroilor care au contribuit la formarea României Mari.

 

Într-o postare recentă, deputatul USR Dan Rădulescu atrage atenția asupra unui monument din Prahova, dedicat eroilor din Primul Război Mondial. Parlamentarul acuză că acesta a fost sacrificat, la înlocuirea, pe bani grei, a unui element.

"Anul acesta ar trebui sărbătoriți 100 de ani de la Marea Unire...

... în anul 1938, în apropierea cabanei Diham - militar s-a construit un frumos monument închinat eroilor care, în primul război mondial au apărat, cu prețul vieții, pasul Predeal, după cum puteți vedea în fotografia alb-negru.

Deasupra osuarului se afla o acvilă impozantă din bronz, cu o deschidere a aripilor de 1,50 m.

Astăzi, acvila a dispărut!

A fost înlocuită cu o pasăre din beton – o vedeți marcată în fotografia color – care nu are nimic de-a face cu eleganța și sobrietatea uneia dintre reginele cerului, simbol al curajului și al vânătorilor de munte.

Cum osuarul se află în administrarea Primăriei Bușteni și a Oficiului Național pentru Cultul Eroilor, am făcut o interpelare către prima instituție, pentru a lămuri situația.

Nici până în ziua de azi nu mi s-a dat un număr de înregistrare, în ciuda insistențelor telefonice!

Pentru că, după cum bănuiți, la mijloc, în buna tradiție a politicii românești, se află un mic «biznis» - un artist a fost bine plătit pentru noua pasăre și, probabil, a existat și un comision...

În schimb, a fost vandalizat un monument arhitectonic de importanță locală!

Am cerut Primăriei Bușteni să-mi spună cine a autorizat acest lucru, care este devizul lucrării, cine a executat-o și, cel mai important, ce s-a întâmplat cu acvila originală.

(Sper că n-a ajuns la topit...)

În caz că vă întrebați cine este primar la Bușteni, vă răspund tot eu: tov. Irinel Ghiță, PSD...", a scris Dan Rădulescu, pe pagina sa de Facebook.

Foto: mytex.ro

Back To Top