Categorie: Politic

liviu dragnea psdLiderii Partidului Social Democrat fac front comun şi îşi anunţă susţinerea pentru preşedintele formaţiunii, Liviu Dragnea, după condamnarea dată de prima instanţă în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, premierul României, Viorica Dăncilă, şi ministrul Internelor, Carmen Dan, au spus că rămân alături de preşedintele PSD şi că formaţiunea va duce mai departe reformele propuse prin programul de guvernare.

Premierul Viorica Dăncilă, preşedinte executiv al PSD, consideră că cei care cer demisia liderului partidului, Liviu Dragnea, înainte de pronunţarea unei decizii finale „încalcă grav Constituţia României, directivele europene şi standardele Comisiei de la Veneţia, care garantează toate prezumţia de nevinovăţie”. „Decizia instanţei de judecată în cazul preşedintelui PSD ne arată că modul în care în România se aplică legea este încă sub influenţa arbitrariului. Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o faptă prevăzută de un articol pentru care există deja o decizie a CCR că trebuie modificat pentru a fi în acord cu regulile Constituţiei. Într-un stat democratic, incertitudinile nu au ce căuta în înfăptuirea actului de justiţie, iar atât timp cât există decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alţii nu, nu ne putem gândi decât că această hotărâre de condamnare nu se va menţine şi după recursul din apel”, a declarat Viorica Dăncilă, citată într-un comunicat al PSD. Ea îşi exprimă susţinerea faţă de Dragnea la conducerea formaţiunii politice şi a Camerei Deputaţilor.

„Partidul trece prin momente dificile. Așa cum am făcut și în alte momente grele, eu și colegii mei vom lua cele mai bune decizii. Partidul Social Democrat va rezista tuturor presiunilor, își va duce la capăt mandatul încredințat de români și va pune în aplicare Programul de Guvernare. De prezumția de nevinovăție trebuie să beneficieze orice român, până la o decizie definitivă. În ciuda tuturor presiunilor, PSD va merge înainte pentru că avem o datorie față de toți românii. Deciziile trebuie să le luam noi, în interiorul partidului, şi să nu fie forţate din exterior”, a afirmat, la rândul său, Gabriela Firea, primarul Bucureştiului.

„Nu sângerează numai Liviu Dragnea, sângerează partidul”

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilecu, a susţinut că a fost o greşeală faptul că nu a fost aplicată decizia Curţii Constituţionale cu privire la constituţionalitatea Ordonanţei de urgenţă nr. 13/2017, scenariu în care nu ar fi mai fost cazul ca Liviu Dragnea să fie condamnat în dosarul de la DGASPC Teleorman. "Vă spun cu certitudine că a fost o greşeală faptul că nu am aplicat deciziile CCR. Sper că acum ne vine mintea românului de după, pentru că aşa este corect. Nu am dat înapoi noi, a dat înapoi un prim-ministrul care şi-a pierdut şi mandatul, prin moţiune de cenzură făcută de partid. În momentul când ţi se înmoaie genunchii mergi acasă. Şi acea OUG 13 a fost declarată constituţională după. (...) O să fim alături de acest lider, pentru că nu sângerează numai Liviu Dragnea, sângerează partidul în această perioadă", a declarat Olguţa Vasilescu la România TV. Ea a mai spus că speră ca lui Liviu Dragnea "să nu i se înmoaie genunchii", afirmând că PSD este de vină că Parlamentul nu a aplicat modificările cu privire la abuzul în serviciu, notează news.ro.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis, pe Facebook, că a luat act de decizia Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie în dosarul DGASPC Teleorman, el susținând că Liviu Dragnea se bucură în continuare de prezumţia de nevinovăţie, arată site-ul stirileprotv.ro. „Am luat act de decizia Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie în dosarul «DGASPC Teleorman». Trebuie spus faptul că este o decizie în primă instanţă, ceea ce înseamnă că Liviu Dragnea se bucură în continuare de prezumţia de nevinovăţie, valabilă până în momentul unei decizii definitive a instanţei. Indiferent de sentinţa definitivă, vreau să subliniez importanţa continuării dezbaterii şi adoptării reformelor necesare pentru stoparea abuzurilor şi a încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor”, a afirmat Tăriceanu. El îi asigură pe „sutele de mii de români care au manifestat în Piaţa Victoriei, în ziua de 9 iunie, împotriva abuzurilor şi pe milioanele de români care au votat în 2016 pentru un stat de drept, nu pentru statul drepţi” că „ALDE şi PSD vor continua să promoveze acele reforme necesare pentru asigurarea reformării justiţiei şi stoparea influenţei nocive a statului paralel”.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat joi că sentinţa în cazul liderului social-democraţilor, Liviu Dragnea, este "absolut îngrozitoare", menţionând că este şocat, scrie Agerpres.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi de ICCJ la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru instigare la abuz în serviciu, decizia nefiind definitivă.

Back To Top