Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

cosma_roberta_copyParlamentarii PDL Prahova au depus o serie de interpelări către ministrul administraţiei şi internelor, precum şi ministrului dezvoltării regionale şi turismului cu privire la o serie de presupuse abuzuri şi ilegalităţi de la nivelul Consiliului Judeţean Prahova, de care preşedintele Mircea Cosma şi apropiaţii acestuia s-ar face vinovaţi. Deputaţii Roberta Anastase, George Ionescu, Florin Anghel, Cristian Burlacu, Mihai Apostolache, Andrei Sava şi Sever Voinescu au sesizat o serie de acţiuni care, potrivit acestora, scot în evidenţă „dispreţul legii şi al cheltuirii banului public, dar şi transformarea CJ Prahova, în mandatul lui Mircea Cosma, într-o afacere de interes privat”. Aflat la Bruxelles, preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, respinge toate acuzaţiile democrat-liberalilor şi aduce argumente în favoarea sa.

Asfaltarea de o zi

Prima dintre acţiunile presupuse ca fiind ilegale reclamate de către Roberta Anastase şi colegii acesteia de la PDL Prahova se referă la semnarea unui contract de asfaltare de 60.000 de metri pătraţi, unde preşedintele CJ Prahova a recepţionat lucrarea şi a plătit 500.000 de euro în aceeaşi zi.

„Mircea Cosma, preşedinte C.J. Prahova, încheie în data de 11 noiembrie 2008 contractul cu nr. 17712, pentru Lucrări şi servicii privind întreţinerea curentă a drumurilor publice, covoare bituminoase pe DJ 101 A Şirna – Perşunari, în valoare estimată de 2.136.180 lei, inclusiv TVA, cu SC CAST SRL Băneşti. Suprafaţa acestor lucrări este estimată la 60.000 de metri pătraţi”.

Pedeliştii reclamă că, în nici 24 de ore de la data încheierii contractului, Consiliul Judeţean Prahova face recepţia lucrărilor prin procesul verbal nr. 279/12.11.2008. Mai mult, instantaneu este emisă factura 873/12.11.2008 prin care se plăteşte integral suma facturată pentru respectiva lucrare publică.

În comunicatul remis presei, pedeliştii spun că este imposibil ca această lucrare să fie executată într-o singură zi, cantitatea de asfalt turnat depăşind cu mult producţia de asfalt a întregului judeţ Prahova, precum şi capacitatea de lucru a firmei respective. „Atât în data de 11 noiembrie 2008, cât şi a doua zi, în 12 noiembrie 2008, condiţiile meteo nu permiteau turnarea asfaltului, în ambele zile temperaturile fiind, conform Centrului Meteorologic Muntenia, cuprinse între 1 şi 4 grade, şi nu de peste 10 grade, aşa cum este specificat în caietul de sarcini pentru această lucrare”.

În replică, şeful CJ Prahova spune că recepţia lucrării la care face referire PDL a fost făcută de către o comisie de recepţie, aşa cum se întâmplă în cazul oricărei lucrări. „Nu preşedintele Consiliului Judeţean Prahova recepţionează lucrări”, a spus Cosma.

Despăgubiri de la CJ pentru familia Cosma

O altă acuză gravă a organizaţiei PDL Prahova împotriva lui Cosma se referă la o acţiune de despăgubire votată în plenul consiliului judeţean, prin care membrii familiei preşedintelui, care a şi votat respectiva hotărâre, au primit sume importante de la instituţia condusă de Mircea Cosma. Comunicatul de presă al PDL Prahova sesizează faptul că familia Cosma ar fi primit 400 de milioane lei vechi de la CJ, acţiune prin care, conform acuzatorilor, se poate periclita accesarea unor fonduri europene.

„Preşedintele CJ Prahova este protagonistul despăgubirii din banii judeţului a propriilor copii cu suma de 40.296 lei. Prin Hotărârea 55/2009, CJ Prahova a declanşat procedurile de expropiere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării drumului judeţean de centură DJ 236, judeţul Prahova. Printre proprietarii despăgubiţi în urma acestor expropieri se numără şi cei doi copii ai preşedintelui CJ Prahova, şi anume Cosma Andreea Oana şi Cosma Vlad Alexandru. Menţionăm că Mircea Cosma nu numai că a luat parte la deliberările privind adoptarea acestei hotărâri (55/2009 CJ Prahova), dar a şi votat pentru, deşi era într-un evident conflict de interese. Ceea ce este şi mai grav este că finanţarea reabilitării DJ 236 Prahova este din bani europeni ceea ce poate afecta credibilitatea României în ceea ce priveşte accesarea acestor fonduri”.

În faţa acestei acuzaţii, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a amintit că hotărârea CJ prin care este stabilit traseul autostrăzii a fost adoptată în anul 2007, pe vremea când la şefia CJ se afla actualul deputat PDL Florin Anghel. În plus, Cosma a anunţat că hotărârea prin care fiul şi fiica sa au fost expropriaţi de o suprafaţă de teren pentru construirea DJ  236 a fost atacată în contencios administrativ de către Prefectura Prahova, iar săptămâna aceasta instanţa de judecată a decis că nu există nicio ilegalitate în această hotărâre.

Plimbare la Roma pe bani publici

PDL Prahova mai acuză că, pe timp de criză, 180 de oameni din CJ Prahova şi instituţii subordonate din punct de vedere administrativ sau politic s-au deplasat la Roma pe bani publici. Pedeliştii spun că nota de plată pentru această deplasare plătită din fonduri publice se ridică la valoarea de 800.000 lei. Mai mult, acuzaţiile fac referire şi la o agenţie de turism clientă preşedintelui CJ, care a facturat supraevaluat serviciile turistice plătite din banii consiliului judeţean.

„Consiliul Judeţean Prahova a dispus cheltuirea unor sume exorbitante pentru deplasarea la Roma a unei delegaţi de peste 180 de persoane din cadrul CJ Prahova şi a instituţiilor din subordine la o aşa-zisă acţiune de promovare a judeţului. Suma de peste 800.000 de lei nu poate fi justificată în niciun fel, mai ales într-o perioadă de criză. Trecem peste faptul că printre persoanele participante s-au numărat şi secretara preşedintelui CJ, consilieri personali şi alte persoane din cadrul instituţiei consiliului care nu aveau nicio legătură cu evenimentul respectiv şi ne întrebăm de ce s-au cheltuit o asemenea sumă în condiţiile în care această acţiune a fost stabilită încă de anul trecut, iar costurile în mod normal trebuiau să fie la cel puţin jumătate faţă decât s-a facturat şi plătit. Nu trebuie neglijat nici faptul că atât Consiliul Judeţean, cât şi celelalte instituţii participante aflate în relaţie directă cu Consiliul Judeţean Prahova au contractat serviciile aceleiaşi agenţii de turism, care în mod firesc nu trebuia să “umfle” facturile, ci trebuia să facă reduceri semnificative pentru aceste servicii.

Ne-am interesat şi noi cât costă o deplasare de 7 zile la Roma care include cazare şi transport cu avionul şi a reieşit faptul că o astfel de deplasare pentru o persoană nu trebuia să depăşească 600 euro. Ori dacă analizăm una din facturile emise pentru această deplasare pentru unul din parcurile industriale solicitate pentru a participa la această acţiune, vom constata că pentru 2 persoane respectivul parc industrial a plătit 12.000 lei, deşi iniţial factura fusese de 18.000 lei, adică 1500 euro de persoană, aspect care, din punctul nostru de vedere, trebuie verificat pentru toate facturile primite şi plătite de instituţiile participante. Este evidentă risipa de bani publici, aşa-zisa promovare a judeţului fiind, de fapt, paravanul sub care s-a ascuns o adevărată afacere şi prin care s-au mulţumit şi anumite persoane pentru serviciile prestate în slujba “conducătorului iubit”.

În ceea ce priveşte aceste acuzaţii, Mircea Cosma le-a reamintit celor de la PDL că organizarea expoziţiei de la Roma a fost aprobată în Consiliul Judeţean Prahova, la fel ca şi alocarea sumelor necesare evenimentului. „Niciunul dintre consilierii judeţeni ai PDL nu s-a opus, toţi ai votat pentru”, a spus Cosma.

Colectare de fonduri pentru partid în sediul Consiliului Judeţean

Ultima acuză a pedeliştilor face referire la campanie electorală de la Scorţeni, unde Roberta Anastase, împreună cu parlamentarii prahoveni ai PDl, spun că Rareş Enescu, consilierul personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, este reclamat în presă de mai mulţi dintre colegii de partid că le-a solicitat să cotizeze cu sume cuprinse între 1.000 lei şi 4.000 lei pentru “mielul de Paşte pentru campania electorală de la Scorţeni”.

Conform acuzaţiilor formulate de pedelişti, Rareş Enescu a confirmat această informaţie, privitoare la strângerea de fonduri, nu pentru “miel” ci pentru campania electorală de la Scorţeni.

„Ceea ce este mai grav este faptul că a transformat instituţia CJ Prahova în sediu de partid, colecta făcându-se chiar la sediul Consiliului Judeţean Prahova, în biroul consilierului personal al lui Mircea Cosma”.

Şeful lui Rareş Enescu spune că PSD nu face colectă în Consiliul Judeţean. „La sediul PSD există chitanţe pentru toţi banii, încasaţi legal, de la membrii noştri de partid. Iar încasările s-au făcut tot la sediul PSD, unde au fost tăiate şi chitanţele”, a spus Cosma.

(Sebastian Ignat, Daciana Ilie)

Back To Top