Categorie: Politic

volosevici_badescuFostul consilier al primarului Andrei Volosevici, senatorul Iulian Bădescu, îl atacă dur pe edilul ploieştean. Bădescu a sesizat Curtea de Conturi cu privire la organizarea „zilelor oraşului Ploieşti” şi la apariţia ziarului editat de Primăria Ploieşti, senatorul solicitând „declanşarea procedurilor legale” în cele două cazuri. În replică, primarul Andrei Volosevici spune că Bădescu îşi face campanie electorală şi îl acuză pe acesta că se interesează doar de modul cum sunt cheltuiţi banii la Primărie, închizând ochii atunci când vine vorba despre cheltuielile discutabile făcute la Consiliul Judeţean.

Atacurile lui Bădescu

Senatorul Iulian Bădescu, susţinut de PSD pentru funcţia de primar al Ploieştiului la alegerile de anul viitor, îl atacă dur pe actualul edil. După ce recent a trimis o sesizare procurorului general al României solicitând acestuia să ia măsuri în ceea ce priveşte serviciul de salubritate la Ploieşti,  Bădescu a depus astăzi o sesizare la Curtea de Conturi a României, reclamând modul în care sunt cheltuite fonduri publice la Primăria Ploieşti pentru organizarea „Zilelor oraşului Ploieşti”, eveniment care se va desfăşura în perioada 27 - 29 mai.

În sesizarea trimisă Curţii de Conturi, Bădescu acuză că primăria „nu a comunicat public sursele de finanţare şi nici procedurile legale de atribuire a contractelor încheiate cu acest prilej şi că „nu există nici un fel de informaţie legată de faptul că aceste proceduri ar fi avut loc, în conformitate cu legea”.

„Faţă de această situaţie, vă solicităm să analizaţi cu atenţie şi în timp real respectarea legalităţii, astfel încât să nu ajungem în situaţia în care fonduri publice să fie direcţionate către clientela de partid a PD-L”, se arată în sesizarea trimisă Curţii de Conturi de către Iulian Bădescu.

În acelaşi document Bădescu arată că Primăria Ploieşti editează o publicaţie lunară într-un tiraj de 60.000 de exemplare, publicaţie pe care se menţionează că nu este susţinută din bani publici, fără să precizeze sursa alternativă de finanţare.

„În acelaşi timp, în urma unor declaraţii publice ale primarului Andrei Volosevici, a fost consemnat inclusiv faptul că sponsorizarea pentru tipărirea primelor două numere ale publicaţiei nu a fost înscrisă în evidenţele contabile ale instituţiei, fapt ce contravine legislaţiei în vigoare”, se arată în sesizare.

Volosevici contraatacă

Replica primarului Andrei Volosevici este pe măsura acţiunilor fostului său consilier. Volosevici îl acuză pe Iulian Bădescu de faptul că îşi face campanie electorală, în condiţiile în care vrea să candideze pentru postul de primar al Ploieştiului.

„Îi amintesc domnului Bădescu că abia în vara anului viitor începe campania electorală. Şi aş vrea, de asemenea, să recomand domnului Bădescu să manifeste tot atâta atenţie în ceea ce priveşte cheltuirea banului public la Consiliul Judeţean Prahova, instituţie condusă de şeful său de partid, Mircea Cosma. Nu l-am văzut pe domnul senator Iulian Bădescu deloc deranjat de faptul că acum o lună peste 200 de angajaţi de la Consiliul Judeţean şi instituţiile subordonate au plecat la Roma, în Italia, în cadrul unei acţiuni de bani publici care a costat aproape 600 000 de lei.

Şi nu l–am văzut deranjat de faptul că pentru fiecare persoană s-au plătit din bani publici 1 800 de euro, cheltuieli de deplasare, în condiţiile în care costul unei astfel de călătorii este de 600 de euro.  Bineînţeles că nu mă aştept ca domnul Bădescu să facă o sesizare pe acest subiect, pentru că la şefia Consiliului Judeţean se află şeful său de partid”, a spus Volosevici.

Primarul municipiului Ploieşti a mai arătat că nu are „nicio problemă” în a pune la dispoziţia organelor de control toate documentele privind organizarea „Zilelor Ploieştiului” şi editarea publicaţiei primăriei.

Andrei Volosevici a arătat că, în urmă cu doi ani, când Primăria Ploieşti a organizat zilele oraşului, un alt senator PSD, Daniel Savu, a cerut public control de la Curtea de Conturi la Primăria Ploieşti, că un astfel de control a avut loc şi nu a fost găsită nicio ilegalitate.

(Daciana Ilie)

Back To Top