Categorie: Politic

Fostul premier Adrian Năstase crede că PSD ar putea eșua la alegerile prezidențiale, din cauza lipsei unei viziuni și a unei acțiuni coordonate în ceea ce privește selectarea unui candidat care să intre în cursa pentru Cotroceni.

Fostul premier amintește că atrăgea atenția încă de acum un an asupra priorităților pe care trebuie să le aibă în vedere PSD, în perspectiva alegerilor prezidențiale.„S-a pierdut momentul pentru a demara o evaluare în legătură cu profilul unui candidat, cu analiza alegătorilor. În mod evident, s-a schimbat profilul alegătorilor, tinerii privesc altfel viaţa publică şi cea politică. Care sunt mesajele pentru ei? Care sunt liderii politici din zona partidului care să se adreseze acestui segment de electorat? Alianța PSD-ALDE va lua o decizie pe grabă la un moment dat și riscurile vor fi pe măsură. Vom vedea care este trendul la alegerile europarlamentare. PSD-ul, dar și ALDE vor concura cu listele unor partide a căror conducere va încerca să plece în exil la Bruxelles și liderii acestor formațiuni parcă vor toți să emigreze. În țările occidentale, listele sunt formate de obicei din oameni politici care și-au terminat cariera internă sau din tineri care vor să se perfecționeze. Dar, cei mai importanți lideri politici nu pleacă la Bruxelles. Lucrurile se întâmplă aiurea și se vede o deprofesionalizare generală, se vede în administrație o scădere a competențelor și de aici apar blocaje în activitatea internă", a punctat Adrian Năstase, potrivit stiripesurse.ro.

Sugestia acestuia este lansare unei campanii în jurul ideii de a-i aduce înapoi pe cei care au plecat în străinătate. "Ar fi importantă câștigarea încrederii în interior, în viața politică, în redarea speranței pentru foarte mulți. În aceste condiții, de ce să aducem în țară migranți din Siria, când am putea aduce o parte din cei 4 milioane de români care au plecat în exterior? De ce să aducem vietnamezi la muncă, când putem să regăsim forța necesară, resursele pentru a lansa proiecte de investiții importante și la nivelul statului și la nivel privat", se întreabă fostul premier.

Back To Top