Categorie: Politic

Declarându-se nemulţumiţi de direcţia în care merge Partidul Naţional Liberal şi de modul în care e condusă filiala locală, mai mulţi membri importanţi ai formaţiunii au trecut la ALDE. Adeziunile au fost validate luni, într-o şedinţă a ALDE Prahova, urmată de o conferinţă de presă, ocazie cu care noii membri au explicat motivele acestei decizii. Aproape în unanimitate, toţi au declarat că au făcut acest pas atraşi în primul rând de perspectiva de a colabora cu fostul primar Andrei Volosevici pentru recâştigarea Primăriei Ploieşti la alegerile locale din 2020.

Printre politicienii care au semnat adeziuni se numără un fost preşedinte al PNL Prahova, Ion Luchian, şi un fost preşedinte al PNL Ploieşti, Cristian Irimescu. Lovitura de imagine a ALDE e completată cu un fost secretar de stat, Bogdan Nica, un fost deputat, Dragoş Gunia, mai mulţi oameni de afaceri, şefa organizaţiei de femei a PNL Ploieşti, Mihaela Toma, fostele consiliere municipale Paulica Drăguşin şi Cristina Enache şi actualii consilieri locali - nu se ştie pentru câtă vreme - Daniel Puiu Neagu şi Aurelian Tudor. Aproape toţi s-au plâns de relaţia cu liderii din PNL Ploieşti şi în special de activitatea lui Adrian Dobre, atât la conducerea filialei municipale a PNL, cât şi la conducerea Primăriei Ploieşti, Dragoş Gunia afirmând chiar că a intrat în ALDE "pentru a îndrepta o greşeală comisă în 2016", când l-a susţinut pe Dobre.

Bogdan Nica, pentru o scurtă vreme, anul trecut, consilier al aceluiaşi Adrian Dobre, pe probleme de sănătate, a vorbit despre proiectul viitorului spital municipal de urgenţă Ploieşti, proiect anunţat încă din campania electorală din 2016. "Foarte mulţi oameni de calitate sunt în foarte multe partide. Din păcate, anumite partide nu fac politică de calitate. Eu sunt sigur că în ALDE vom face o politică de calitate, cu rezultate şi cu oameni care vorbesc, nu care latră. Eu am o obsesie, pentru că sunt medic şi am condus vremelnic instituţii medicale, cred că oraşul acesta are nevoie de spitale mai bune, iar prin 2016, alături de Andrei Volosevici, am construit un proiect, care acum e blocat. În ALDE, alături de Graţiela Gavrilescu, alături de George Pană şi, bineînţeles, alături de Andrei, vom duce acest proiect la capăt", a afirmat Bogdan Nica.

Puiu Neagu şi Aurelian Tudor s-au înscris oficial în ALDE şi, odată cu această adeziune, riscă, implicit, pierderea mandatelor de consilieri locali, ambii find aleşi de pe lista de candidaţi a PNL. În ciuda acestui lucru, ambii şi-au justificat plecarea spunând că în PNL nu au găsit oameni cu care să colaboreze pentru a duce mai departe unele proiecte şi arătându-se încrezători că vor putea face acest lucru, în ALDE, din 2020 încolo.

Prezentă la şedinţa de astăzi, Norica Nicolai, eurodeputat ALDE, a declarat, în urma acestor veniri din PNL, că "astăzi, la Ploieşti, a început marea reunificare liberală", vorbind despre memoria lui Mircea Ionescu Quintus şi afirmând că "a fi liberal nu înseamnă a fi membru PNL".

La rândul său, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, preşedintele ALDE Prahova, a pus accentul pe campaniile electorale care urmează, începând cu aceea pentru alegerile europarlamentare din luna mai şi continuând cu prezidenţialele programate spre finalul anului, unde formaţiunea doreşte câştigarea funcţiei de preşedinte pentru Călin Popescu Tăriceanu. Abia apoi se va discuta şi despre candidaturile la alegerile locale, a declarat Gavrilescu, răspunzând întrebărilor presei despre Primăria Ploieşti, întrebări venite în contextul în care aproape toţi membrii noi prezentaţi astăzi şi-au afirmat susţinerea pentru Andrei Volosevici, în condiţiile în care nici acesta şi nici partidul nu au anunţat oficial vreo decizie în acest sens. 

Citiţi şi: 

Prezentările de astăzi vin după ce, săptămâna trecută, preşedintele PNL Ploieşti, Adrian Dobre, se plânsese că ALDE a făcut presiuni asupra unor colegi ai săi. Graţiela Gavrilescu i-a răspuns atunci, afirmând că oamenii care au plecat, prezentaţi oficial astăzi, au făcut-o nu din cauza presupuselor presiuni, ci din cauza relaţiei cu liderii liberali. 

Back To Top