Categorie: Politic

În mijlocul unei şedinţe în care au validat mai bine de zece noi membri, veniţi din PNL, conducerea ALDE Prahova a anunţat astăzi că şi primarul comunei Podenii Noi, Mihai Alionte, s-a alăturat echipei. Deşi, oficial, pentru a nu risca pierderea mandatului, nu a semnat nicio adeziune, edilul a declarat că poate fi considerat al patrulea primar ALDE din judeţ şi a explicat că a luat decizia după un conflict cu actuala conducere a organizaţiei judeţene a PNL.

 

Mihai Alionte a vorbit public, luni, despre decizia de a intra în echipa ALDE, o intrare mai degrabă cu sufletul, în condiţiile în care primarul e conştient că, oficial, nu poate să părăsească Partidul Naţional Liberal fără să-şi piardă funcţia în administraţia locală. El a declarat că e nemulţumit de actuala conducere a PNL Prahova, ironizându-l pe preşedintele filialei judeţene, senatorul Iulian Dumitrescu, şi precizând că totul a pornit de la decizia de scoatere a lui din Biroul Judeţean, luată în 2017. Primarul din Podenii Noi a mai afirmat că deputatul George Ionescu, prim-vicepreşedintele PNL Prahova, a încercat să îl convingă să activeze în continuare în Partidul Naţional Liberal.

Mai mult, Alionte a anunţat că nu este singurul primar din PNL care vrea să plece la ALDE, spunând că mai sunt şi alţi colegi care au fost mai puţin curajoşi, nedorind să îşi manifeste public opţiunea politică, dar spunând că aceste nemulţumiri se vor reflecta îbn rezultatele de la alegerile prezidenţiale. "ALDE are trei primari în Prahova, la Băicoi, Măgureni şi Măneciu... Ţineţi cont că eu sunt al patrulea. (...) Nu sunt membru ALDE, dar vă spun, când se vor apropia alegerile prezidenţiale, să vedeţi câţi primari o vor susţine pe doamna ministru Graţiela Gavrilescu", a declarat edilul din Podenii Noi.

Prima apariţie publică notabilă a lui Mihai Alionte a fost în campania dinaintea alegerilor locale din 2012, când acesta a apărut într-o conferinţă de presă la sediul PNL Prahova bandajat la cap, invocând că fusese bătut de susţinători ai principalului său contracandidat. El a câştigat atunci cu 58% şi se poate lăuda că a fost reales, patru ani mai târziu, cu un scor de 70%.

Back To Top