Categorie: Politic

vlad_oprea_sinaiaPrimarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Prahova,  că a depus la Parchetul de pe lângă Înalta curte de Casaţie şi Justiţie o plângere penală împotriva prefectului de Prahova, pentru abuz în serviciu, în scandalul telegondolei din staţiune. În replică, prefectul Adrian Dobre îl acuză pe edilul sinăian că, din cauza neachitării ratelor pentru telegondolă, obligativitate aflată în sarcina administraţiei orăşeneşti, Sinaia riscă să rămână fără acest obiectiv turistic important, în urma executării silite declanşate de către firma de leasing.

„Îl acuz pe prefectul Adrian Dobre de abuz în serviciu pentru modul în care s-a comportat în cazul telegondolei. Dânsul a trimis peste 25 de controale la firma Consiliului Local Sinaia, care administrează telegondola şi a făcut tot ce i-a stat în putinţă ca staţiunea să piardă o investiţie de aproape 8 milioane de euro. Prefectul Dobre a fost mai degrabă avocatul firmelor cu care se judecă Primăria Sinaia pentru a împiedica executarea silită”, a declarat primarul Vlad Oprea.

Săptămâna trecută, în cadrul emisiunii „Direct la subiect” difuzată pe postul Alpha TV, prefectul Adrian Dobre l-a acuzat pe edil că telegondola nu funcţionează din cauza incompetenţei angajaţilor firmei care administrează instalaţia. „Din cauza dumneavoastră, domnule primar, pentru că nu aţi plătit două rate de leasing în valoare totală de 700.000 de euro, Sinaia riscă să rămână fără această investiţie de peste 6 milioane de euro!”.

În replică, primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a declarat că administraţia locală nu a plătit ratele pentru că nu au fost încasări, după ce telegondola nu a mai funcţionat.

Actualitatea Prahoveană a anunțat, în exclusivitate, declanșarea procedurii de executare silită, după ce instanțele au respins recursurile Primăriei Sinaia în acest caz. În urma refuzului de a mai plăti ratele de leasing pentru telegondolă, aceasta ar putea fi luată din Sinaia de către creditor şi mutată în altă locaţie.

Primăria Sinaia, prin casa de avocatură care o reprezintă, a făcut recurs la executarea silită, însă instanţa a respins apelul administraţiei locale. Judecătorul a considerat cererea de suspendare provizorie a executării silite ca fiind neîntemeiată, încheierea instanţei nefiind supusă căilor de atac.

Sursa: www.observatorulph.ro

Back To Top