Categorie: Politic

Iulian Dumitrescu, candidatul PNL - USR - PLUS pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, cere ca personalul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești să primească un bonus de măcar 20% pentru efortul depus în această perioadă.

 

Solicitarea lui Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova și candidatul PNL - USR - PLUS pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, vine după ce în spațiul public a apărut nemulțumirea personalului de la UPU, care beneficiază de un spor de numai 5%, în condițiile în care colegi din alte secții, aflați în prima linie în lupta contra pandemiei, primesc sporuri de 30%.

"Susțin ca doctorii, asistentele și personalul auxiliar de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești să primească  un bonus de minimum 20% pentru munca lor din această perioadă, împotriva înrăutățirii pandemiei de coronavirus.

Am primit multiple mesaje de la cadre medicale din UPU care mi-au adus la cunoştinţă că actuala conducere a spitalului aflat în subordinea Consiliului Judeţean a luat decizia de a le acorda bonusuri de doar 5% pentru munca lor.

Având în vedere că Prahova sub cârmuirea roşie este o zonă cu foarte multe cazuri de infectare, luând în considerare că şi aşa nu sunt suficiente cadre medicale la Spitalul Judeţean, ţinând cont că nu mai sunt locuri în spital şi nici în unităţile mobile de triaj şi primire, mi se pare o nedreptate colosală să-ți bați joc de doctori, asistente, infirmiere și brancardieri din dorința de a mai face economie.

De aceea, îi solicit imperativ președintelui CJ Prahova să-l cheme pe directorul  Spitalului Județean și să dispună acordarea bonusurilor de minimum 20% tuturor celor care lucrează acolo. În opinia mea și a unor specialiști, personalul de la UPU se încadrează în art. 6, litera b, alineatele 2 și 3 din Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1.070 din 11 iunie 2020. Mai ales că bani sunt sau, cel puţin, ar trebui să fie, pentru că Executivul a alocat fondurile promise.

De notat că, numai în ultima lună, Guvernul PNL a alocat direct 3,2 milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură nouă la Spitalul Județean Ploiești, dar și alte 33,6 milioane de lei pentru Consiliul Județea de unde actualul președinte a decis să aloce doar 2 milioane de lei pentru Spital, chiar știind că sistemul este depășit", a declarat Iulian Dumitrescu, candidatul PNL - USR - PLUS pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.   

Back To Top