Categorie: Politic

Partidul Social Democrat vrea un guvern tehnocrat până la alegerile parlamentare, dacă moțiunea de cenzură va trece la vot în Parlament, a declarat sâmbătă, la Digi24, secretarul general al PSD, Paul Stănescu. Guvernul tehnocrat va trebui să aibă însă o orientare de stânga, iar programul cu care se va prezenta să fie unul supervizat de social-democrați. PSD se laudă că are deja numele premierului pe care îl va propune președintelui, este un fost membru al partidului, "o personalitatea de stânga, din mediul economic", a mai declarat Stănescu.

 

Întrebat dacă viitorul cabinet ar trebui să fie unul politic, Stănescu a declarat că preferă varianta unuia de tehnocraţi până la alegerile parlamentare care ar trebui să aibă loc în ultima parte a acestui an: "Cred că până la alegerile parlamentare, cred că nu neapărat.... Un guvern... Chiar dacă e un prim-ministru fost membru de partid și de stânga, cred că nu neapărat trebuie să fie în această perioadă neapărat cu miniștri sau cu reprezentanți în guvern din partid. (...) Tehnocrat, dar cu o orientare de stânga, cu un program făcut împreună cu prim-ministrul, un program al PSD, un program economic al PSD, fără discuții. În această perioadă foarte grea, trebuie să găsim oamenii cei mai buni, specialiștii cei mai buni. Nu știu dacă cei mai buni specialiști îi găsim în PSD, așa că e o soluție bună un guvern alcătuit din tehnocrați, fie ei și membri de partid".

Textul moțiunii de cenzură, semnat de 205 de parlamentari, a fost citit deja în legislativ, mai notează Digi24. Social-democrații trebuie să decidă data votului, în contextul în care liberalii au atacat deja moțiunea la Curtea Constituțională pe motiv că a fost depusă în sesiune extraordinară.

Back To Top