Categorie: Politic

Biroul Electoral Judeţean a stabilit ordinea pe buletinele de vot pentru Consiliul Judeţean la alegerile din 27 septembrie, atât în cazul candidaţilor pentru funcţia de preşedinte, cât şi al celor care aspiră la posturile de consilieri.

 

În primul caz, Cătălina Bozianu, candidatul PMP, deschide lista. Urmează Cătălin Beciu (ALDE), Iulian Dumitrescu (Alianţa PNL-USR-PLUS Prahova), Bogdan Toader (Alianţa pentru Prahova, compusă din PSD, PPU-SL şi Pro România) şi Dan Aurel Ioniţă (Partidul Ecologist).

Ordinea a fost stabilită prin tragere la sorţi, în două etape. În prima au intrat partidele parlamentare, iar în a doua au intrat reprezentanţii alianţelor electorale - aici fiind incluşi şi cei de la PNL şi PSD - sau ai formaţiunilor fără grupuri parlamentare. Pentru posturile de consilieri, PER nu are candidaţi, lista lor fiind respinsă pe motiv de depunere tardivă, în schimb apare Partidul Prahova în Acţiune, care a depus liste complete dar nu are candidat pentru funcţia de preşedinte. Astfel, în acest caz, buletinul de vot va avea următoarea ordine: PMP, ALDE, PNL-USR-PLUS, Prahova în Acţiune, Alianţa pentru Prahova.

Joi a fost trasă la sorţi şi ordinea pe buletinele de vot pentru Primăria Ploieşti şi Consiliul Local, procesul-verbal al şedinţei urmând să fie publicat pe pagina de internet a municipalităţii.

Back To Top