Categorie: Politic

Un candidat înscris în Prahova, în cursa electorală, este protagonistul unei situații inedite, cel puțin la nivelul județului Prahova. Dan Nicolae Manea, un arhitect cunoscut în branșă, încearcă să obțină pentru ALDE un mandat de consilier local, la Sinaia, la scrutinul din 27 septembrie, dar, la numai câțiva kilometri distanță, la Bușteni, este implicat în campanie ca susținător al PER.

 

Aceeași persoană, arh. Dan Nicolae Manea, apare pe afișele electorale și la Bușteni, și la Sinaia. Într-o parte este susținător al Partidului Ecologist Român și îi îndeamnă pe alegători să le acorde încrederea și votul candidaților din partea acestei formațiuni politice.

Câțiva kilometri mai la sud, în stațiunea vecină, Sinaia, Dan Nicolae Manea este el însuși candidat, dar din partea Alianței Liberalilor și Democraților. Pentru localnicii de aici, are un alt mesaj: să susțină ALDE la alegerile din 27 septembrie și, evident, să voteze lista de consilieri propusă de acest partid.

Dan Nicolae Manea nu este chiar începător în politică. A mai candidat și în 2016, de exemplu, din partea PER, fiind al patrulea pe lista propusă atunci de ecologiști pentru Camera Deputaților.

Într-un articol publicat pe site-ul sinaiaorasulelitelor.ro, arhitectul Dan-Nicolae Manea este prezentat ca unul dintre "cei mai cunoscuţi şi preţuiţi arhitecţi de pe Valea Prahovei", cu mențiunea că de numele său se leagă o serie de iniţiative privind monumentele de arhitectură cum ar fi campania “Daţi un ban pentru Caraiman” (pentru restaurarea Monumentului Eroilor de pe Caraiman), programul ”Restituiri” privind restaurarea unor piese de mobilier urban din perioada Carol I (băncile din piatră din Sinaia, Buşteni şi Azuga, fântâna de lângă Mănăstirea Sinaia, crucea din piatră de pe Molomot), restaurarea capelei Ion Florescu şi amenajarea parcului Alina Ştirbei. Acesta are peste 30 de ani de practică neîntreruptă ca arhitect planşetar, specializat în arhitectură montană în general şi cu precădere în programe rezidenţiale, iar la capitolul "Valori" este consemnată "loialitatea faţă de client, faţă de colaboratori şi faţă de comunitate." Evident, nu și față de partid, ne-am permite să comentăm.

Arh. Dan-Nicolae Manea este prezentat, printre altele, ca unul dintre membrii fondatori al Ordinului Arhitecţilor din România și membru al Uniunii Arhitecţilor din România.

Revenind la strategia sa politică, spuneam, la început, că este una inedită pentru județul nostru. Nu este însă o premieră națională. În precampanie, la Botoșani, un candidat independent a umplut comuna cu bannere în care apărea ba alături de candidatul PNL la conducerea Consiliului Județean, ba alături de cel al PSD. Culmea, acesta este primar, de mai multe mandate, chiar în comuna natală a președintelui PNL Botoșani, Costel Șoptică, cel desemnat să fie candidatul liberal pentru conducerea CJ Botoșani, potrivit botosaneanul.ro.

Back To Top