Categorie: Politic

Un miros puternic de sulf s-a resimțit, miercuri dimineață, în aproape tot Ploieștiul, dar și în localitățile limitrofe (VEZI DETALII). După incidentul de miercuri, Iulian Dumitrescu, candidatul PNL - USR - PLUS la conducerea CJ Prahova, a trage atenția că, în Prahova, lucrurile la acest capitol "s-au înrăutățit simțitor", ceea ce afectează grav sănătatea locuitorilor județului.

 

"Poluarea acută resimţită în această dimineaţă în Ploieşti şi localităţile limitrofe este absolut inacceptabilă. De 12 ani de când PSD conduce acest judeţ, lucrurile s-au înrăutăţit îngrozitor. Prahova este singurul judeţ din România în care speranţa de viaţă n-a crescut în acest interval.

Culmea este că Alianţa de stânga din Prahova are în componenţa sa un ditamai fost dublu ministru al Mediului în guvernele PSD, în persoana doamnei Graţiela Gavrilescu (2014 – 2015 şi 2017 – 2019). Aş fi tare curios să ne spună socialiştii prahoveni şi aliaţii lor cum am ajuns aici şi ce s-a făcut în ultimii 12 ani la nivel de CJ şi în ultimii 7 ani la nivel de Guvern pentru a rezolva această problemă", a solicitat Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, propus de PNL - USR - PLUS pentru conducerea Consiliului Județean.

Dumitrescu atrage atenția că problema este deosebit de gravă și nu poate fi rezolvată de pe o zi pe alta. Candidatul PNL - USR - PLUS la funcția de președinte al CJ a propus, însă, un plan de acțiune, pentru reducerea poluării în Ploiești și în împrejurimi.

Acesta a anunțat trei paliere de acțiune:

* Absorbţia fondurilor europene mai ales în cadrul „Green Deal” pentru a construi mai multe staţii de filtrare a aerului în zonele cu probleme. Plus operaţionalizarea staţiilor de măsurare a calităţii aerului.

* Discuţii serioase cu operatorii economici care poluează pentru a investi în retehnologizare şi filtrarea mai eficientă a emisiilor din atmosferă. Dacă nu îşi asumă această direcţie de acţiune într-un interval de timp rezonabil, vor trebui să suporte rigorile legii.

* Realizarea unor centuri verzi în jurul localităţilor afectate masiv de poluare şi creşterea nivelului spaţiilor verzi din oraş la minimum 25 de metri pătraţi pe cap de locuitor.

"Sunt convins că în acest  demers al meu îi voi avea alături pe prahoveni în general, pe ploieşteni în particular, pe cei de la ONG-urile de mediu, dar şi pe Andrei Volosevici care ştie foarte bine că poluarea este principala problemă a Ploieştiului acum", a mai spus Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova și candidatul propus de PNL - USR - PLUS pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

(P)

Back To Top