Categorie: Politic
toader_paleologu
Toader Paleologu, vicepreşedintele PDL, a criticat, într-un interviu acordat RFI, atitudinea PDL faţă de manifestaţiile de protest din ultima săptămână.


Toader Paleologu: "Foarte adesea, politicienii înţeleg prin dialog că vorbesc numai ei! E timpul să ascultăm, nu să vorbim noi, să ascultăm ce au oamenii de spus. Şi mediul de afaceri şi anumite ONG-uri. Comportamentul autist al clasei politice în general nu e deloc productiv".

"Unele reacţii (ale Puterii – n.r.) au fost tâmpite, anumite afirmaţii absolut deplasate. Altminteri ce reacţii să ai, decât să constaţi că există o foarte mare nemulţumire? Numărul manifestanţilor nu e foarte mare, dar exprimă o nemulţumire mai larg răspândită în societate".

„Mi se pare normal ca Opoziţia să vrea să utilizeze acest moment, nu e nimic rău sau ruşinos în asta, este absolut normal ca forţele de Opoziţie să vrea să utilizeze un moment de contestare a Puterii. Numai că o face greşit.

Am mai spus în trecut că politica românească e ca un meci între două echipe de fotbal foarte slabe. Cred că Opoziţia face o mare greşeală, intrând în jocul discursului radical.

După sondaje, reiese că USL ar avea un avans de aproximativ 30 de procente. În mod normal, când ai un asemenea avans, trebuie să ai grijă să nu faci prostii, să nu te agiţi degeaba, să ai un discurs cât mai moderat, mai deschis, mai tolerant, pentru că doar în felul acesta îi aduci alături de tine pe cei nehotărâţi.

Dacă vii cu un mesaj radical de răsturnare a ordinii, de răsturnare a preşedintelui, de alegeri anticipate, toate aceste mesaje sunt total contraproductive într-un an electoral".

Back To Top