Categorie: Politic

Deputatul de Prahova Dan Rădulescu a prezentat un bilanț aplicat uneia dintre companiile considerate unul dintre marii poluatori din zona Ploieștiului.

 

“Acum, c-au trecut alegerile și patru ani va fi de vis, să revenim la ce ne macină pe noi zi de zi: poluarea, ucigașul ăsta tăcut care n-are treabă cu apartenențele politice și ne-afectează pe toți, deopotrivă.

Se-ncheie anul, imediat îmi termin și eu mandatul, am mai făcut niște interpelări și am aflat că, în 2020, Garda de Mediu a făcut 7 controale la «prietenii» noștri de la Lukoil, cei care nu poluează niciodată, iar amenzile au fost doar două și însumează 115.000 de lei, adică vreo 23.470 euro.

Acum, faceți voi calculul cât înseamnă asta raportat la o cifră de afaceri - pe anul 2019 - de 5.815.634.950 lei, din care 67.658.743 lei reprezintă profitul net...”, a anunțat parlamentarul, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai dezvăluit că sancțiunile au fost aplicate pentru “depășirea concentrației maxime admise pentru hidrogenul sulfurat și, și mai evident, pentru nerespectarea obligației de a aplica măsuri, astfel încât să reducă impactul parfumului de micșunele clocite asupra aerului înconjurător, odoare pe care ne-o tot livrează, aproape zilnic, cu mărinimie și gratuit”.

Rădulescu a avut două inițiative pornind de la probleme precum cea descrisă mai sus, propunând “modificarea legislației, în sensul creșterii amenzilor sau al opririi facilității industriale poluatoare până la dovada remedierii defecțiunii”. Acesta a anunțat că unul dintre proiecte a fost respins, iar al doilea zace într-un sertar.

Deputatul anunță că, în zilele următoare, va face dezvăluiri și despre alte companii din zona Ploiești, considerate mari poluatori.

Back To Top