Categorie: Politic

Europarlamentarul Eugen Tomac a anunţat, miercuri, că şi-a depus demisia de la conducerea PMP, asumându-și astfel rezultatul slab obținut de formațiunea politică la alegerile din 6 decembrie.

 

Tomac a anunțat că Marius Pașcan va fi președinte interimar până la organizarea unui nou congres.

Eugen Tomac a spuns, miercuri, că au fost depuse aproape 1.100 de contestaţii la nivel naţional în secţiile unde PMP nu a obţinut niciun vot.  “Din ultimele rezultate rezultă că avem un scor de 4,90 şi pentru că PMP a avut de drept membri în foarte multe secţii de vot, în toate secţiile de vot în ţară, acolo unde avem zero voturi sau există situaţii în care avem membri care spun că au votat şi nu se regăsesc în rezultatul respectivelor secţii de vot,  colegii mei au făcut contestaţii. Sunt peste 1090 de contestaţii pe care PMP le-a formulat în aceste zile către birourile electorale judeţene, către Biroul Electoral Central. Suntem conştienţi de evoluţia rezultatului şi aşteptăm cu mult interes modul cum vor fi soluţionate aceste solicitări, care sunt legitime şi necesare”, a transmis Tomac, citat de News.ro.

Rezultatele parțiale după scrutinul de duminică arată că PMP nu a reușit să atingă pragul de 5% necesar pentru a intra în parlament.

Back To Top