Categorie: Politic

În calitate de parlamentar de Prahova, deputatul Cătălin Predoiu i-a solicitat actualului ministru al Justiției, Stelian Ion, să îi comunice care este stadiul realizării și acțiunile întreprinse în anul 2021 în vederea finalizării „Palatului de Justiţie Prahova”.

În răspunsul său, Ministerul Justiției a precizat că, dacă nu vor exista sincope legate activitatea Antreprenorului General, predarea integrală cãtre Beneficiar a Palatului de Justiție Prahova se va putea efectua în cursul lunii iunie 2021.

Până în prezent, antreprenorul General a predat către beneficiar, în data 01.04.2021, toate spațiile de la etajele 3, 4 și 5 ale clădirii. Ca urmare, începând cu data de 05.04.2021 a fost posibilă aducerea și montarea mobilei destinate spațiilor de birouri de la etajele respective.

De asemenea, în data de 21.04.2021 a avut loc o recepție internă parțială și au fost predate către beneficiar etajele 1, 2 și demisolul (spațiile de arhivă).

„Așa cum am menționat în repetate rânduri, nu se pot obţine rezultate pentru facilitarea accesului cetățenilor la un act de justiției de calitate fără investiţii permanente în sistemul judiciar, aşa cum fără investiţii în economie, nu se poate obţine creştere economică. În timpul mandatului meu, în anul 2020 a fost alocată suma de 23,8 milioane de lei pentru finalizarea investiției „Palatul de Justiție Prahova”, noul sediu pentru Curtea de Apel și Tribunalul Prahova, respectiv 13 milioane lei pentru finalizarea sediului și 11 milioane lei pentru realizarea primelor dotări (mobilier, echipamente informatice etc), fonduri derulate prin Curtea de Apel Ploieşti” a declarat Cătălin Predoiu.

Back To Top