Categorie: Politic

Fostul viceprimar Cristian Ganea a răspuns acuzațiilor primarului Andrei Volosevici (LINK AICI) printr-o postare pe Facebook. Ganea afirmă, pe de-o parte, că nu vrea să intre într-un război al declarațiilor pe care „nu și-l dorește” și în care „nu are de gând să intre”, însă pe de altă parte folosește declarații politice agresive la adresa lui Volosevici și a viceprimarului Dan Nicodim. Fostul viceprimar subliniază că, de fapt, el a fost cel care a reușit deblocarea lucrărilor la Centrul de Radioterapie și Energii Înalte, într-un moment în care Inspectoratul pentru Situații de Urgență spunea clar că proiectul nu va avea aviz de securitate la incendiu. Totodată, Ganea afirmă că avea o relație de subordonare față de Adrian Dobre, fostul primar al municipiului Ploiești, atribuțiile acestuia fiind dictate de edilul șef. „Probabil că sunt vinovat și pentru durerile de cap ale primarului Volosevici sau pentru nemulțumirile legate de starea vremii ale viceprimarului Nicodim”, conchide Ganea în mesajul publicat pe contul personal de pe rețeaua de socializare Facebook.

Citește și: PSD și Ganea, făcuți praf de Volosevici. Reacție la acuzațiile legate de pierderea finanțării pentru Centrul de Radioterapie Oncologică. „Ganea a refuzat banii de la CJ! Restul sunt inepții”

„Adevarul despre Centrul de Radioterapie !
Am asistat uimit la atacul incredibil lansat de domnii Daniel Nicodim și Andrei Volosevici la adresa mea. Din declarațiile publice ale domniilor lor, am tras concluzia că în ultimii patru ani eu am fost primarul Ploieștiului, deși, din câte cunosc un coleg de partid al celor doi a fost ales de ploieșteni pentru a ocupa acest job.

Mi se pare fariseism să declari că eu aș fi singurul vinovat de toate problemele reale sau inventate ale Ploieștiului sau să mă acuzi că am lăsat datorii de milioane, dar să nu spui nici măcar un cuvințel despre cel care a ocupat fotoliul de primar al municipiului reședință de județ. Aș vrea să le amintesc celor doi că postul de viceprimar este de subordonare față de primar și că atribuțiile sunt limitate, fiind stabilite prin dispoziție directă a edilului șef.

Am senzația că sunt considerat un pericol de către cei doi actuali șefi ai Primăriei Municipiului Ploiești și nu înțeleg cu ce îi deranjez atât de tare, încât să organizezi o conferință de presă pentru a mă pune la zid, conferință în care nu spui niciun cuvințel despre faptul că eu, Cristian Ganea, am fost cel care a reușit deblocarea lucrărilor la Centrul de Radioterapie și Energii Înalte, într-un moment în care Inspectoratul pentru Situații de Urgență spunea clar că proiectul nu va avea aviz de securitate la incendiu.

Mai mult, la momentul în care am părăsit fotoliul de viceprimar, lucrările erau în grafic și dacă ar fi continuat în același ritm, ar fi fost finalizate în termen. Din păcate, actualii conducători de la șefia Ploieștiului încearcă să își ascundă neputința sau...neștiința prin atacuri repetate la adresa mea, încercând să mă atragă într-un război al declarațiilor pe care nu mi-l doresc și în care nu am de gând să intru. Dacă gunoaiele nu sunt adunate în Ploiești de vină este Cristian Ganea, dacă Radioterapia nu este finalizată tot Ganea este de vină, dacă au existat datorii în mandatul trecut, tot Ganea este de vină (uitând în acest caz că pandemia de coronavirus a dat peste cap întreg bugetul municipiului Ploiești). Probabil că sunt vinovat și pentru durerile de cap ale primarului Volosevici sau pentru nemulțumirile legate de starea vremii ale viceprimarului Nicodim.

Oare nu ar fi fost mai simplu, dacă în locul acestui război, cei doi m-ar fi invitat la o discuție deschisă despre adevăratele probleme ale Ploieștiului?
Cristian Mihai GANEA
Consilier local și fost VICEPRIMAR al Ploieștiului”

Pe același subiect: Ploieştiul a pierdut finanţarea de la Banca Mondială pentru centrul de radioterapie oncologică

Sursa foto: Facebook/Cristian Ganea

Back To Top