laura moagher
Categorie: Politic

Alocațiile, pensiile și salariul minim trebuie majorate în procentele anunțate de PSD, a declarat senatorul social-democrat de Prahova Laura Moagher.

Parlamentarul de Prahova subliniază că majorările sunt necesare în contextul creșterii prețurilor.

„Familiile cu mulți copii, angajații cu venituri mici (mai ales din zona privată) și pensionarii trebuie sprijiniți să facă față majorărilor uriașe ale prețurilor la energie, căldură, alimente și medicamente.

Creșterea accelerată a inflației impune măsuri de menținere a puterii de cumpărare care asigură, implicit, și funcționarea economiei”, a argumentat senatorul PSD.

Procentele susținute de social-democrați, detaliate de Laura Moagher

„PSD susține aplicarea măsurilor care încă din prima lună de guvernare să determine:

* Creșterea alocațiilor pentru copii: de la 214 la 300 de lei, pentru copiii între 2 și 18 ani și de la 427 la 600 de lei, pentru copiii mai mici de 2 ani și pentru cei cu dizabilități.

* Creșterea pensiilor: majorarea punctului de pensie cu 11%.

* Creșterea salariului minim:de la 2.300 la 2.550 de lei”, a mai precizat senatorul PSD de Prahova.

VEZI ȘI: Laura Moagher, senator: “Prima urgență a PSD, în negocierile pentru potențiala guvernare, este susținerea românilor puternic loviți de creșterea galopantă a prețurilor”

Parlamentarul declara, recent, că social-democrații vor la guvernare “pentru a aplica soluții la situațiile critice din prezent, astfel încât să se genereze stabilizare și apoi revenirea la normalitate în vederea relansării economice și sociale”.

Back To Top