Citu vrea sa fie primul premier in sistem de rotatie cu psd
Categorie: Politic

Florin Cîțu, preşedintele PNL a susținut declarații, mari seara, după şedinţa conducerii partidului, spunând că s-a votat sistemul alternativ de premieri, decizia liberalilor fiind ca primul premier să fie dat de PNL. Cîțu a precizat că mandatul privind numele premierului este simplu, şi anume preşedintele partidului. ”S-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri, cu primul premier de la PNL”, a declarat Florin Cîţu, după şedinţă

Citește și: NEGOCIERI: PSD renunță la impozitarea progresivă, PNL acceptă să dea vouchere de vacanţă

Cîţu a precizat că în acest moment decizia partidului este de a merge cu premier preşedintele partidului, discuția legată de flexibilizarea flexibilizarea mandatului în ceea ce privește numele premierului „s-a discutat, dar nu s-a votat”. ”Dacă PSD se opune, vedem atunci”, a răspuns Cîțu la întrebarea legată de o eventuală opoziție a PSD la nominalizarea sa în funcție de prim-ministru.

Ciucă, subiect tabu pentru Cîțu

Președintele PNL a spus că unul dintre ministerele avizatoare va merge la partidul care dă premierul, iar alt minister, la celălalt partid. Despre discuţia despre numele de premier, şi faptul că PSD nu acceptă ca el să fie premier, Florin Cîţu a precizat că PNL nu a pus niciun fel de condiţie pentru cei de la PSD. Întrebat dacă Nicolae Ciucă rămâne o variantă de premier, Florin Cîţu a răspuns: Nu s-a discutat în această seară un alt nume”. Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Back To Top