Marcel Ciolacu
Categorie: Politic

Marcel Ciolacu a fost ales, astăzi, preşedinte al Camerei Deputaţilor. Acesta a câștigat, în fața candidatei USR  Cristina Prună, postul rămas vacant luna trecută, când plenul a luat act de demisia din funcţie a lui Ludovic Orban.

Ciolacu a obținut 217 voturi “pentru” din cele 299 exprimate. 77 de voturi au fost “împotrivă”, iar cinci au fost anulate.

După anunțarea rezultatului, noul președinte al Camerei Deputaților a preluat conducerea ședinței de plen.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a mai ocupat funcția de președinte al Camerei Deputaților în intervalul mai 2019 – decembrie 2020.

Marcel Ciolacu: “Am înţeles că şi Florin Cîţu va depune candidatura pentru şefia Senatului”

„Mâine (marţi- n.r.) îmi voi depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor, pentru că se conturează o majoritate. Am înţeles că şi dl Florin Cîţu va depune pentru şefia Senatului. Procedura democratică oriunde în lume, când ţi-ai pierdut majoritatea care te susţine, îţi dai demisia”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută luni seara la sediul PSD, notează News.ro.

Acesta a spus că nu a dorit să fie premier, fiind o “decizie politică” luată împreună cu colegii de partid.

Procedura în Parlament, pentru alegerea președintelui Camerei Deputaților

Preşedintele Camerei Deputaţilor este ales pe durata mandatului Camerei, prin vot secret, cu buletine de vot pe care sunt înscrise, în ordine alfabetică, numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de grupurile parlamentare. Așa a avut loc și votul de marți.

Potrivit regulamentului, fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere.

La acest moment era nevoie de alegerea unui nou președinte pentru ocuparea postului rămas vacant luna trecută, când plenul a luat act de demisia din funcţie a lui Ludovic Orban.

VEZI ȘI: S-a schimbat schimbarea! Senatorul ploieștean Radu Oprea pierde funcția de ministru după negocieri

Back To Top