Categorie: Politic

Președintele Republicii Moldova se află astăzi ȋn prima vizită oficială în România după alegerile anticipate organizate ȋn data 11 iulie 2021. Vizita oficialului vine ȋn contextul celebrării ȋn acest an a 30 de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale dintre Romȃnia şi Republica Moldova. Semnificația acestui eveniment a fost subliniată de parlamentarul PNL de Prahova, Răzvan Prișcă.

Deputatul PNL de Prahova punctează că Romȃnia este pe deplin angajată ȋn susținerea parcursului European al Republicii Moldova, o dovadă în plus fiind evenimentul din aceste zile.

"Vizita ȋn Romȃnia a Preşedintelui Maia Sandu reprezintă o confirmare a faptului că țara noastră este principalul susținător al parcursului european al Republicii Moldova, angajament materializat atȃt prin intermediul Parteneriatului Strategic pentru integrare europeană pe care cele două țări ȋl ȋmpărtăşesc precum şi prin cooperarea bilaterală excelentă și substanțială la nivel politic, economic și sectorial”, a comentat parlamentarul.

Răzvan Prișcă a dat asigurări că “Romȃnia va continua să susțină avansarea reformelor necesare menite să conecteze Republica Moldova cu spațiul Uniunii Europene”.

Președintele Rep. Moldova, invitat în România de Klaus Iohannis

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită în țara noastră, la invitația Președintelui României.

"Consultările politice ale Președinților Klaus Iohannis și Maia Sandu vor consolida cooperarea bilaterală excelentă și substanțială la nivel politic, economic și sectorial și vor stimula avansarea proiectelor comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educație sau societate informațională, cu accent pe proiectele menite să conecteze Republica Moldova cu spațiul Uniunii Europene, prin intermediul României, și să aducă beneficii reale și concrete tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

De asemenea, discuțiile cu Președintele Maia Sandu se vor concentra pe măsurile de susținere aprofundată de către România a proceselor de modernizare și de implementare a reformelor democratice promovate de Președintele și Guvernul Republicii Moldova, precum și a eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova", a transmis Administrația Prezidențială.

VEZI ȘI: Răzvan Prișcă, deputat PNL: “Vizita secretarului american al apărării subliniază poziţia de lider pe care ţara noastră o are în cadrul NATO”

Back To Top