Florin Cîțu Senat
Categorie: Politic

Anca Dragu a fost revocată, marți, cu 87 de voturi “pentru”, din funcția de președinte al Senatului. Noua majoritate îl susține pentru Florin Cîțu, a anunțat Alina Gorghiu, senator PNL.

Update

Liderul liberalilor, Florin Cîțu, susținut de PNL, PSD și UDMR; a fost ales, marți, președinte al Senatului, cu 82 de voturi "pentru" și 25 "împotrivă". "Mulţumesc doamna preşedintă de şedinţă, mulţumesc pentru vot colegilor şi propunerii şi Coaliţiei pentru susţinere, mulţumesc Anca Dragu pentru munca pe care ai făcut-o până acum la Senat. Mulţumesc! De vineri ne apucăm de treabă", a transmis acesta după vot.

Anca Dragu (USR), care a candidat din nou după ce fost revocată din funcţie, a obţinut 25 voturi "pentru" (USR) şi 82 "împotrivă". 

--------------------------------------------

Anterior votului de la Senat, Alina Gorghiu precizase că „revocarea ține cont de realitatea politică actuală. Nu e o pedeapsă, o sancţiune pentru preşedintele în funcţie, ci este o chestiune firească, de normalitate. Atunci când se schimbă configuraţia politică, majoritatea, este democratic ca acea majoritate să îşi poată desemna preşedintele”.

VEZI ȘI: Marcel Ciolacu este noul președinte al Camerei Deputaților

Gorghiu: ”Florin Cîțu, care este susţinut de PNL, PSD şi UDMR”

Alina Gorghiu a spus că grupul PNL îl susţine pe Florin Cîţu pentru şefia Senatului: ”Vom vedea în ce măsură vor exista şi alte propuneri, în afară de Florin Cîţu, care este susţinut de PNL, PSD şi UDMR”.

“Ne-am uitat peste legi, vom fi foarte atenţi la respectarea tuturor normelor care sunt în vigoare la acest moment, însă vom avea grijă ca toată birocraţia să fie făcute astfel încât să facem activitatea şi la Parlament şi la Guvern să fie exact cum trebuie, în parametri optimi”, a răspuns Gorghiu, potrivit News.ro, referitor la faptul că Florin Cîțu este încă premier interimar.

Back To Top