guvernul ciuca buget 2022
Categorie: Politic

BUGET 2022 - Executivul discută vineri în şedinţă despre proiectul bugetului de stat, dar şi despre prima tranşă de bani aşteptată prin PNRR, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

BUGET 2022 - Guvernul Ciucă discută vineri în şedinţă despre proiectul de buget pe 2022, a anunţat premierul Nicolae Ciucă. Bugetul de stat pe 2022 va fi finalizat şi aprobat până la 24 decembrie, a dat asigurări premierul, potrivit România TV. De asemenea, se va discuta şi despre prima tranşă de bani care soseşte de la Uniunea Europeană prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Nicolae Ciucă a atras atenţia că Executivul este în urmă cu elaborarea OUG-ului privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR.

BUGET 2022 - Premierul a solicitat ca proiectul să fie aprobat înainte de Crăciun

Şeful Executivului a spus că a avut deja o discuţie cu  ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, pe acest subiect. "Unui dintre subiectele incluse pe ordinea de zi este proiectul de buget pe anul 2022. Am discutat cu domnul ministru Adrian Câciu. O să stabilim liniile de efort astfel încât să avem toate demersurile întreprinse pentru ca până la 24 decembrie să avem bugetul aprobat", a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Uniunea Europeană a transferat joi prima tranşă de bani din PNRR, echivalentul a 13% din granturile alocate ţării noastre, însă a precizat că Executivul este în urmă cu elaborarea OUG-ului privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR, mai notează sursa citată.

Pe acelaşi subiect: Alexandru Nazare: Joi va fi virată prima tranșă din prefinanțarea aferentă PNRR, de 1,8 miliarde de euro

Back To Top