pro romania sedinta termoficare
Categorie: Politic

Reprezentanţii Pro România Prahova au anunţat că nu vor participa la şedinţa comună programată astăzi pe tema licitaţiei pentru termoficare în Ploieşti, argumentând că documentaţia aferentă licitaţiei, una extrem de complexă, a fost publicată abia de câteva ore, ceea ce nu lasă timp pentru studierea amănunţită a ei.

Într-un comunicat transmis pe pagina oficială de Facebook a organizaţiei judeţene, Pro România Prahova anunţă că nici consilierii locali nici cei judeţeni nu vor lua parte la şedinţa comună a celor două foruri deliberative, programată astăzi la 15.00. Totodată, argumentând că subiectul este unul extrem de important pentru Ploieşti, aceştia cer o dezbatere publică înainte de supunerea la vot.

Pe acelaşi subiect: Şedinţă comună a CJ Prahova şi CL Ploieşti, înainte de lansarea licitaţiei pentru termoficare

"Consilierii locali și județeni PRO România nu vor participa la ședința comună a Consiliului Județean Prahova și a Consiliului Local Ploiești, convocată în data de 6 decembrie ora 19:00 pentru astăzi, 7 decembrie ora 15:00. În această ședință, sunt supuse aprobării proiecte de hotărâre de importanță maximă ale Municipiului Ploiești și Județului Prahova, ce au la bază o documentație complexă în ceea ce privește viitorul sistem de termoficare al Municipiului Ploiești, delegarea serviciului public de alimentare cu energie termică produsă în mod centralizat în sistem producție -transport -distribuție pentru o perioadă de 15 ani", se arată în comunicat.

"Considerăm că nu este posibil și normal să parcurgem o documentație de aproape 500 de pagini într-un termen atât de scurt și mai mult, credem ca o dezbatere publică pe acest subiect este obligatorie", au mai punctat consilierii Pro România.
"De altfel, consilierii județeni PRO România au făcut interpelări scrise și verbale de-a lungul timpului cu privire la acest subiect. Totodată, cerem atât președintelui Consiliului Județean Prahova, cât și Primarului Municipiului Ploiești să informeze opinia publică cu privire la motivele rezilierii contractului cu actualul operator și costurile reale ale acestei rezilierii", se mai arată în comunicatul Pro România.

Back To Top