alexandru nazare pnrr
Categorie: Politic

Senatorul de Prahova Alexandru Nazare, fost ministru al Finanțelor Publice, a vorbit, joi, despre momentul în care Comisia Europeană virează României prima tranșă din prefinanțarea aferentă PNRR, dar și contextul în care sosesc banii în țara noastră.

“Prima tranșă din prefinanțarea aferentă PNRR, de circa 1,8 miliarde de euro ( granturi) va fi virata astăzi de Comisia Europeană.

Ținta de absorbție pentru granturi în 2021 este de circa 200 de milioane de euro.

Încă așteptăm prefinanțarea pentru împrumuturi de 1,9 miliarde de euro, unde ținta pentru 2021 este de circa 142 milioane se euro.

Încă nu avem o evidentă clară căror proiecte le corespund aceste sume preconizate a fi absorbite în 2021, respectiv 342 milioane de euro (sursa Raportul COM(2021) 915 evaluare PDE), dar nici o confirmare ca ținta va fi integral realizată”, a declarat, joi, senatorul PNL de Prahova.

Nazare: “Începe greul”

Parlamentarul liberal avertizează totodată că “greul însă abia acum începe: pentru 2022 ținta este de 4,4 miliarde de euro ( 2,4 grant, 2 împrumuturi);

În ceea ce privește partea de PNRR aferenta Ministerului de Finanțe, jaloanele referitoare la casele de marcat şi înființarea Autorității Vamale Romane au fost deja îndeplinite pentru 2021”.

VEZI ȘI: Alexandru Nazare: „Urmează negocieri dure, măsurile din programul de guvernare vor trebui validate”

Back To Top