Categorie: Politic

Scandal în Consiliul Judeţean Prahova. Deşi, oficial, PSD şi PD-L vor fi parteneri de guvernare, în Prahova cele două partide se înţeleg ca şoarecele cu pisica. Proiectul de hotărâre privind alocarea unor sume de bani pentru suplimentarea bugetelor a 35 de localităţi în vederea susţinerii programelor de dezvoltare locală şi de infrastructură ale acestora a provocat mare vâlvă la şedinţa extraordinară de Consiliu Judeţean de luni.

Iritarea lui Mircea Cosma

Gabriel Hornoiu, liderul grupului de consilieri PD-L, a propus un amendament la respectivul proiect, în care mai multe localităţi care se regăseau pe lista iniţială a beneficiarilor de fonduri de la CJ erau înlocuite cu altele. "Au dispărut Aluniş, Ariceştii Zeletin, Baba Ana, Boldeşti Grădiştea, Călugăreni, Cărbuneşti, Ceptura, Mizil. În schimb, au apărut unele ca Azuga şi Comarnic. Pe listă nu mai este nici Lapoş, despre care toată lumea ştie că este polul sărăciei din judeţ”, a spus, vizibil iritat, Mircea Cosma, preşedintele CJ, anunţând ferm că nu va semna ordinul de transfer pentru aceşti bani decât dacă sunt îndeplinite toate condiţiile. 

Indignarea PNL-iştilor

Dacă, iniţial, Cosma a vrut să retragă proiectul de pe ordinea de zi pentru a fi discutat într-o şedinţă următoare, până la urmă, din pricina certurilor prelungite între consilierii PD-L şi cei ai PSD şi PNL, cei din urmă fiind indignaţi de faptul că nu aveau la dispoziţie toate datele pentru a putea lua o decizie "corectă”, acesta s-a văzut nevoit să supună votului amendamentul grupului PD-L, care a fost aprobat cu 19 voturi pentru şi 16 împotrivă. Totuşi, la finalul şedinţei extraordinare, preşedintele CJ a declarat că "acesta este un proiect de hotărâre prin care coliţia PD-L - PNDC - PNG a vrut să dea banii localităţilor de la care au primit cele mai multe voturi”. "Voi cere prefectului să analizeze în contencios această hotărâre”, a încheiat Cosma. Prin hotărârea aprobată de consilierii judeţeni, celor 35 de localităţi le va fi împărţită suma de 1.636.000 lei. 

Back To Top