laura moagher
Categorie: Politic
  • Ministerul Familiei simplifică procedurile pentru adopții.
  • Măsurile asigură o șansă în plus copiilor fără părinți, de a ajunge într-o familie, dar și cuplurilor care își doresc să înfieze.

Senatorul PSD de Prahova, Laura Moagher, arată că, probabil, „mii de copii au pierdut șansa de a avea o familie”, în anii în care nu s-a făcut mai nimic pentru copii abandonați.

“Ministrul PSD Gabriela Firea simplifică sistemul de adopție. Este o decizie care servește interesul major al copiilor, care vor putea fi adoptați mai ușor și care vor ieși dintr-un sistem care-i condamnă, în general, la o viață la marginea societății. În același timp este și o decizie benefică pentru familiile care doresc să adopte un copil și care vor scăpa de barierele birocratice impuse de actuala legislație”, a punctat parlamentarul de Prahova.

Potrivit Laurei Moagher, "pentru normalizarea sistemului de adopție se va realiza, pentru prima dată după 1990, o centralizare informatică, la nivel național, referitoare la copiii aflați în situații de risc și la familiile vulnerabile. În paralel, vor fi introduse prevederi legale care să asigure accesul familiilor adoptive și al instituțiilor din domeniul protecției copilului și al adopției la acest sistem informatic național, care va cuprinde toți copiii aflați în situații de risc”.

VEZI ȘI: Laura Moagher, despre creșterea voluntară a salariului minim: “Nu pune presiune pe angajatori, dar îi stimulează să ofere salarii mai mari”

Back To Top