Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

acord de parteneriat politica de coeziune roberta anastase
Categorie: Politic
  • Pe lângă finanțările prin Planul Național de Redresare și Reziliență, România mai poate beneficia de peste 30 de miliarde de euro, pentru investiții în modernizare.
  • Fondurile vor fi asigurate prin Politica de Coeziune.

Senatorul de Prahova Roberta Anastase a anunțat că la București a fost semnat, miercuri, de Comisarul European pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira, și de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, Acordulul de Parteneriat 2021 -2027. “România va beneficia de încă 31 de miliarde de euro pentru modernizarea țării, prin Politica de Coeziune. Aceste fonduri se adaugă celor aproximativ 30 de miliarde de euro pe care le putem accesa prin PNRR. Acordul de Parteneriat 2021 -2027 reprezintă încă o oportunitate majoră de finanțare pentru proiecte de infrastructură de transport și din domenii esențiale, precum sănătate, dezvoltare durabilă, dezvoltare inteligentă și digitalizare, precum și pentru programe de educație, locuri de muncă, incluziune și demnitate social”, a subliniat Roberta Anastase.

Oficial european: Acest acord reprezintă nu numai bani, ci o punte peste apele agitate ale crizei

„Acest Acord deschide calea pentru investirea a peste 31 miliarde euro din Politica de Coeziune, în România. Această sumă reprezintă peste 1.600 euro pe persoană. În aceste vremuri dificile, cu criză după criză, este mai important decât oricând să construim un fundament solid pentru viitoarele investiții. Și, în fapt, acest Acord de Parteneriat reprezintă mai mult decât bani. Este o punte peste apele agitate ale crizei, către viitorul pe care vrem să-l creăm împreună, în conformitate cu obiectivele și valorile noastre comune ca europeni”, a declarat Elisa Ferreira, comisar european pentru Coeziune și Reforme.

Politica de Coeziune reprezintă principalul instrument prin care se diminuează diferenţele de dezvoltare dintre regiunile noastre şi trebuie să rămână prioritară până când disparităţile de dezvoltare vor fi corectate”, a afirmat și prim-ministrul Nicolae Ciucă, în cadrul ceremoniei de semnare a Acordului.

„Documentul strategic semnat astăzi marchează pentru România câteva elemente de cotitură în dezvoltarea sa. În primul rând, descentralizarea dezvoltării regionale așteptată de primari, autorități locale și județene, dar și de milioane de oameni care vor ca viața lor să fie mai bună, deschide perspectiva clară a unei bune administrări a fondurilor ce sunt încredințate regiunilor. Un alt element de cotitură este obținerea autonomiei financiare a marilor servicii publice, începând cu programul operațional pilot pentru Sănătate, elaborat ca un program multifond. România are de acum șansa să-și securizeze finanțarea marilor servicii publice deoarece concentrăm la un loc fondurile destinate infrastructurii, resurselor umane din domeniul medical, cercetării, digitalizării pentru ca fondurile europene în final să se regăsească în calitatea serviciilor publice. Nu în ultimul rând, ne vom concentra pe direcționarea fondurilor europene pentru sprijinul celor aflați în sărăcie. Multiplele crize ne-au demonstrat că trebuie să găsim soluții pentru a sprijini pe cei aflați în nevoi. România are de acum un program operațional dedicat în exclusivitate combaterii sărăciei și sprijinul celor vulnerabili. Și acestea sunt doar o parte dintre elementele ce alcătuiesc acordul de parteneriat”, a punctat și ministrul Marcel Boloș.

Investițiile cuprinse în Politica de Coeziune sunt stabilite pe baza analizei decalajelor și a rezultatului procesului de cartografiere a infrastructurii, serviciilor și nevoilor, inclusiv la nivel microregional, și cuprind domenii precum creșterea competitivității economice și a nivelului de digitalizare, modernizarea sistemului de sănătate, dezvoltarea infrastructurii de transport, ocuparea forței de muncă, tranziția către o economie verde, combaterea sărăciei, pescuit și acvacultură durabile.

Citiți și: Roberta Anastase, către secretarul general adjunct al OCDE:  Aderarea Romȃniei reprezintă un obiectiv major al politicii externe române

 

Back To Top